Čtvrtek 28. listopadu 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Tomio Okamura)

168.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací Úmluva Rady Evropy
o filmové koprodukci v revidovaném znění (Rotterdam, 30. 1. 2017)
/sněmovní tisk 294/ - druhé čtení

Prosím, aby se ujal slova ministr kultury Lubomír Zaorálek. (Veselost v sále.) Pan ministr tady také není. (Bouřlivý potlesk z řad poslanců SPD a Pirátů.) A nemám ani pověření pana premiéra. Pan ministr je omluven.

Jenom přečtu omluvy členů vlády: paní ministryně Dostálová, Hamáček, Maláčová, Metnar, Petříček, Plaga, Schillerová, Toman, Vojtěch a Zaorálek. Nicméně to nic nemění na věci, že tady nemám pověření od pana premiéra, aby někdo jiný zákon předložil. Já tedy toto odložím.

S přednostním právem předseda klubu SPD Radim Fiala.

 

Poslanec Radim Fiala: Dobrý den, dámy a pánové. Já bych chtěl říct, že to je nedůstojné divadlo! Ta vláda prostě na nás kašle, na Poslaneckou sněmovnu. Má nás jako tady do počtu, nebo já prostě si to nedokážu představit. A já důsledně žádám pana premiéra, žádám celou vládu, aby se chovala důstojně vůči Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby chodila na jednání a ministři aby tady předkládali ty svoje zákony. Nebo budeme tady čekat, jestli někdo z nich milostivě přijde, nebo nepřijde, nebo jak to bude dál, tedy? Takže to je můj apel. (Potlesk části poslanců.)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Tak. Předseda klubu KSČM Pavel Kováčik. Prosím.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji za slovo. Dobrý den, pane předsedající, paní a pánové. Vidím, že tady nevidím ministra zahraničí, který má své body tady, aniž by byl určen nějaký náhradník. Myslím si, že je načase a namístě ukončit toto nemístné divadlo tím, že žádám o přestávku na poradu klubu až do 13 hodin. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Tak. Já reflektuji, takže do 13 hodin předseda klubu... Vyhlašuji přestávku na poradu klubu KSČM. A přeji dobrou chuť a schůze bude pokračovat ve 14.30 interpelacemi.

 

(Jednání přerušeno ve 12.40 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 14.30 hodin.)

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat v dnešní schůzi.

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP