(12.00 hodin)

 

Poslanec Milan Feranec: Dalším návrhem je Q2 paní poslankyně Heleny Langšádlové a týká se zrušení úpravy technických rezerv v pojišťovnictví. Rozpočtový výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 37 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Já vám děkuji.

V hlasování pořadové číslo 37 je přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 76, proti 99. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Milan Feranec: Dalším návrhem je B2 paní Věry Kovářové a týká se zúžení nové úpravy technických rezerv v pojišťovnictví na odvětví neživotního pojištění. Rozpočtový výbor doporučil.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 38 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 38 je přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 86, proti 80. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Milan Feranec: Dalším návrhem je B3 paní Věry Kovářové a týká se úpravy technických rezerv v pojišťovnictví - odstranění některých nesrovnalostí mezi účetními rezervami a rezervami podle Solvency II.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko.

 

Poslanec Milan Feranec: Rozpočtový výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 39 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 39 je přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 86, proti 99. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Milan Feranec: Dalším návrhem písmeno D je návrh poslance Radka Kotena a týká se zvýšení limitu pro daňové odpisování hmotného majetku na 100 000 korun českých. Rozpočtový výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 40 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 40 je přihlášeno 189 poslanců a poslankyň, pro 56, proti 90. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Milan Feranec: Dalším návrhem je návrh poslance Mikuláše Ferjenčíka N1 a týká se zvýšení základní slevy na poplatníka a slevy na manžela na 30 000 korun českých. Rozpočtový výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 41 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Já vám děkuji.

V hlasování pořadové číslo 41 je přihlášeno 189 poslanců a poslankyň, pro 83, proti 74. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Pardon, kontrola hlasování. Chvíli počkáme. Já využiji přestávky, abych vás seznámil s omluvou. Dnes od 16.30 do konce jednacího dne a ve dnech a 7. a 8. listopadu se nám ze zdravotních důvodů omlouvá paní poslankyně Golasowská.

Pan předseda Stanjura má něco k hlasování. Prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Vznáším námitku proti hlasování. Hlasoval jsem pro, všichni jste určitě viděli vizuálně moji ruku zdviženou nahoře, a na sjetině mám, že jsem se zdržel. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Takže je zde námitka proti hlasování, necháme ji hlasovat.

Zahajuji hlasování o námitce. Ptám se, kdo je pro námitku. Kdo je proti námitce?

hlasování pořadové číslo 42 je přihlášeno 190 poslanců a poslankyň, pro 179, proti 1. Námitka byla přijata, takže budeme opakovat předchozí hlasování.

 

Mám za to, že není třeba opakovat stanoviska, ani o čem návrh je, že je možné rovnou hlasovat. Takže zahajuji opakované hlasování, pořadové číslo 43, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 43, jímž jsme opakovali hlasování číslo 41, je přihlášeno 190 poslanců a poslankyň, pro 85, proti 82. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Milan Feranec: Dalším návrhem je návrh E1 poslance Jana Hrnčíře a týká se zvýšení základní slevy na poplatníka a slevy na manžela na 27 400 korun českých. Rozpočtový výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 44 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 44 je přihlášeno 190 poslanců a poslankyň, pro 83, proti 71. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Milan Feranec: Dalším návrhem je návrh N2 pana Mikuláše Ferjenčíka a to je zvýšení základní slevy na poplatníka a slevy na manžela na 27 000 korun českých. Rozpočtový výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 45 je přihlášeno 190 poslanců a poslankyň, pro 85, proti 76. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Milan Feranec: Dalším návrhem je návrh M2 pana Jana Skopečka a týká se zvýšení základní slevy na poplatníka na 30 000 korun českých - jenom upřesním, že se to týká jenom poplatníka, netýká se vlastně manžela, takže je to hlasovatelné. (Mírná veselost v pravé části sálu.) Rozpočtový výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 46 je přihlášeno 190 poslanců a poslankyň, pro 86, proti 70. Návrh nebyl přijat.

 

A teď následuje další skupina a já využiji této chvíle, abych předal řízení schůze.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pane zpravodaji, prosím, pokračujme v hlasování.

 

Poslanec Milan Feranec: Dostáváme se ke skupině pozměňovacích návrhů týkajících se změny zákona o spotřebních daních. První je M3 pana Jana Skopečka a týká se korekce zvýšení sazby spotřební daně z lihu navržené vládním návrhem. Jak už tady bylo vysvětleno, jedná se o mírnější zvýšení, než obsahuje vládní návrh. Rozpočtový výbor nedoporučil.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 47 je přihlášeno 190 poslanců, pro 66, proti 81. Návrh nebyl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Milan Feranec: Další návrh je pod písmenem I pana Radka Holomčíka a týká se zvýšení limitu na osvobození piva vyrobeného v domácnosti od spotřební daně, kde se navrhuje zvýšit limit na 2 000 litrů za kalendářní rok. Rozpočtový výbor doporučil. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP