Středa 10. července 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Petr Fiala)

41.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu kinematografie

Tímto bodem jsme se zabývali 26. dubna a 5. června na 28. a 30. schůzi Poslanecké sněmovny. Rozprava se dnes nepovede, protože již byla ukončena. Opět předávám slovo panu předsedovi volební komise.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. U tohoto bodu se nacházíme v prvním kole v druhé výzvě a tak, jak pan předsedající řekl, už jsme se Státnímu fondu kinematografie věnovali, protože v té první výzvě byli nominováni a voleni členové fondu na zkrácené roční období. Ze čtyř kandidátů byl úspěšně vybrán pan Richard Němec, který byl Sněmovnou zvolen.

Usnesení volební komise číslo 116 ze 16. dubna už jsem přečetl v té první výzvě. V té druhé vás nyní seznámím pouze s druhou částí této volby, která se týká tříletého standardního období, kam byli nominováni: Tereza Czesany Dvořáková, Lubor Dohnal, Jiří Králík, Richard Němec, Marcel Řimák, Vít Schmarc, Daniel Tuček, Petr Vítek, Jiří Voráč, Antonín Weiser a Ondřej Zach. S tím, že právě zmiňovaný Richard Němec, který kandidoval do obou volebních období, už byl v té první výzvě zvolen. Proto dnes logicky nemůže být na hlasovacím lístku a nebude tedy mezi těmi navrženými kandidáty na tříleté období. Všechna ostatní jména na hlasovacím lístku budou připravena.

Ještě jednou tedy. Volební lístky se dnes u Státního fondu kinematografie týkají toho druhého funkčního období, a to tříletého, oné druhé výzvy, a budeme volit celkem tři členy, můžete vybrat až tři členy. Rozprava k tomuto bodu byla ukončena. Pokud by, pane předsedající, někdo z poslanců měl zájem, museli bychom hlasováním rozhodnout o otevření rozpravy. To asi nechám na vás. Pokud zájem není, pak poprosím pouze o hlasování o tom, že i tato volba bude provedena tajným způsobem.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, děkuji. A dám hlasovat o tomto návrhu na tajnou volbu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 52, přihlášeno 183 poslanců, pro 145, proti 17. Tajnou volbu jsme schválili a přerušuji projednávání tohoto bodu.

 

Další bod, kterým se budeme zabývat, je

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP