(Jednání pokračovalo ve 4.20 hodin.)

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já vás poprosím o klid a zaujměte svá místa. A poprosím o vystoupení za ověřovatele paní poslankyni Janu Černochovou. Ještě jednou prosím o klid. Paní poslankyně, dáme ještě kolegům chvilku. Já vás poprosím, abyste se v rámci možností opravdu usadili. Prosím.

 

Poslankyně Jana Černochová: Děkuji, pane předsedo. Tak dobré ráno i za nás, za ověřovatele. Dovolte mi, abych vyhlásila výsledky.

Pro návrh, který spočíval v kladném hlasování o nedůvěře vládě, se vyjádřilo 85 poslanců a poslankyň. Proti návrhu o nedůvěře vládě se vyjádřilo 85 poslanců a poslankyň. Zdrželo se 12 poslanců a poslankyň, omluveno bylo 18 poslanců a poslankyň. To je výsledek.

Pane předsedo, dovolte mi ještě takovou drobnost, protože dneska je to asi poslední schůze, poslední noc, poslední den, kdy jsou tady s námi dvě dámy, které vlastně se staly, byly zvoleny evropskými poslankyněmi, je to paní Radka Maxová a je to paní Veronika Vrecionová, užily si s námi tu dnešní noc opravdu naplno (se smíchem). Komu by se o tom snilo, že to jejich závěrečné působení v naší Poslanecké sněmovně bude takové.

Dámy, snad mohu mluvit úplně za všechny kolegy a kolegyně, dovolte mi, abych vám popřála hodně štěstí v Evropském parlamentu a abyste nezapomněly na to, že jste poslankyněmi za Českou republiku a hájily zájmy České republiky.

Další věc, kterou ještě jsem měla na srdci a kterou jsem prošvihla před půlnocí, protože jsme se tady kočkovaly s paní ministryní. Dnes jsme zkazili kulaté narozeniny jednomu našemu kolegovi. Chtěla bych popřát Petrovi Sadovskému hodně zdraví, štěstí, lásky a trpělivosti. (Potlesk v sále.)

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Děkuji. A já tedy konstatuji, že Poslanecká sněmovna návrh usnesení nepřijala. Paní poslankyně, páni poslanci, projednali jsme stanovený pořad 32. schůze Poslanecké sněmovny, kterou tímto končím a přeji vám dobrou noc, dobré ráno... (Potlesk.)

Ještě by chtěl k vám promluvit pan předseda Bartoš.

 

Poslanec Ivan Bartoš: Já jsem chtěl poprosit členy výboru pro veřejnou správu, posuneme začátek výboru na 10. hodinu. Já s tím problém nemám. Já bych v devět šel.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Tak. Diskusi případně už přeneste... Ještě pan předseda Kalousek má sdělení.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Chtěl jsem poprosit členy rozpočtového výboru, že kdyby někdo něco chtěl, tak ať si to koupí.

 

(Schůze skončila ve 4.23 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP