(11.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Nyní tedy je písemně přihlášen pan poslanec Kaňkovský, který tu však stále není. Takže já ho odmažu a hlásila se mi jako první paní poslankyně Pekarová z místa, poté paní poslankyně Mračková.

 

Poslankyně Markéta Pekarová Adamová: Já se omlouvám. Jenom v tom usnesení, které jsem načetla, jsem zapomněla přečíst správně jen tu formulaci. A proto jenom chci doplnit, že Poslanecká sněmovna žádá prostřednictvím vlády paní ministryni. Tak jenom aby to zaznělo i na mikrofon, že to usnesení se v této věci musí změnit, aby bylo opravdu precizní. Děkuji. (V sále je rušno.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Ano, já také děkuji. Nyní paní poslankyně Mračková.

 

Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Vážené kolegyně, kolegové, já bych také chtěla načíst usnesení, nebo respektive chtěla bych upravit -

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Pardon, paní poslankyně, já vás přeruším a požádám sněmovnu o větší klid. Je zde velký pohyb, je zde velký ruch. Já bych prosil o zachování klidu. Prosím, pokračujte.

 

Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová: Chtěla bych upravit usnesení, které tady přednesla paní Pěnčíková, a to v bodě číslo 5. Poslanecká sněmovna žádá vládu, aby uložila Ministerstvu práce a sociálních věcí v bodě číslo 5 novelizovat vyhlášku číslo 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách, valorizace úhradových limitů za stravovací a ubytovací služby v pobytových zařízeních a hodinové sazby za úkony v terénních a ambulantních službách v souladu s usnesením komise rady Asociace krajů ze dne 28. února 2019, a to s termínem do září roku 2019. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Je to tedy, jestli jsem to pochopil, protinávrh proti tomu návrhu 5. Prosím o jeho předání zpravodaji. V tuto chvíli jsem vyčerpal všechny přihlášky písemné i z místa do rozpravy, takže pokud není dalších přihlášek, rozpravu končím a budu vyhlašovat dvacetiminutovou přestávku na poradu zastupitelů klubů, tedy do 12.05 hodin, ať to máme kulaté. A pak budeme pokračovat v této schůzi. Takže prosím o přestávku do 12.05 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 11.43 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP