(13.20 hodin)

 

Poslanec Vojtěch Munzar: V tom případě budeme hlasovat nyní o pozměňovacím návrhu pod označením A1 - je to právě vyjmutí center zákaznické podpory z tohoto zákona.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Ano.) Pardon. Nejdříve stanovisko výboru. (Doporučující.) Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Ano, doporučující.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 921 je přihlášeno 175 poslanců a poslankyň, pro 171, proti 1. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Další návrh pod označením A2 pana kolegy Pustějovského prostřednictvím hospodářského výboru. A je to de facto zapojení explicitních zařízení Hospodářské komory do vyhodnocování systému investičních pobídek a formulaci nařízení vlády.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím potom více na mikrofon. Pane ministře, jaké je stanovisko ministerstva? (Neutrální.) Zpravodaj? (Výbor bez stanoviska.) Snad víme všechno.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 922 je přihlášeno 176 poslanců a poslankyň, pro 74, proti 25. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Další návrh pod označením A3 pana kolegy Kubíčka prostřednictvím hospodářského výboru. Jedná se o explicitní doplnění nařízení Komise EU přímo do textace zákona. Stanovisko výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Ano.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 923 je přihlášeno 176 poslanců a poslankyň, pro 170, proti 4. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Další návrh je pod označením A4 pana kolegy Kubíčka prostřednictvím hospodářského výboru. A jedná se o to, že by se při porušení, nebo resp. nedočerpání investičních pobídek nepostupovalo podle rozpočtových pravidel, ale podle daňových zákonů, tak jak to bylo v tom původním znění zákona. Stanovisko výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Ano.) Děkuji.

Já jsem zahájil hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Já vám děkuji.

hlasování číslo 924 je přihlášeno 176 poslanců a poslankyň, pro 171, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Teď je bod A5 - pozměňovací návrh A5, což je vlastně také legislativně technická úprava, a to je, že se v článku prvním v bodě 55 se v poznámce pod čarou doplní slova "o zaměstnanosti". Stanovisko výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Souhlasné.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 925 je přihlášeno 177 poslanců a poslankyň, pro 170, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Další návrh, který naleznete pod označením C, je můj pozměňovací návrh za klub ODS. Je to omezení investičních pobídek pouze na malé a střední podniky. Stanovisko výboru - bez stanoviska.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Já jsem zahájil hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 926 je přihlášeno 177 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 67. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Další návrh je pozměňovací návrh pod označením D pana kolegy Juříčka. Týká se lhůt, a to tím, že vláda o návrhu ministerstva na schválení investiční pobídky rozhodne ve lhůtě do tří měsíců od jeho předložení. Stanovisko výboru je bez stanoviska.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Souhlasné.) Děkuji.

Já jsem zahájil hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Já vám děkuji.

hlasování číslo 927 je přihlášeno 177 poslanců a poslankyň, pro 160, proti 5. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Tím jsme vyčerpali pozměňující návrhy a měli bychom podle mých poznámek hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Ano. O všech návrzích bylo hlasováno. Takže přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 298, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Stanovisko výboru? (Doporučující.) Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Souhlasné, ano.) Děkuji.

Takže já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 928 je přihlášeno 177 poslanců a poslankyň, pro 131, proti 6. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Paní poslankyně Richterová se hlásí k hlasování? Prosím.

 

Poslankyně Olga Richterová: Jenom pro záznam k hlasování, u čísla 927 jsem hlasovala pro, a na sjetině mám zdržela se. Takže nezpochybňuji hlasování, jenom pro záznam. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji, takže to bylo pro záznam. Já děkuji navrhovateli a zpravodaji. Tím jsme ukončili projednávání tohoto tisku. A je 13.28, takže máme ještě dvě minuty na to probírat jiné zákony, takže... Já bych přerušil do 13.30, kdy je napevno zařazen Způsob dofinancování sociálních služeb v ČR v roce 2019, což je bod 241. A uvidíme se zde za dvě minuty.

 

(Jednání přerušeno ve 13.29 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP