(Jednání zahájeno v 9.00 hodin.)

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 30. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Už to znáte, teď vás poprosím, abyste se všichni, nebo já vás teď pro jistotu všechny odhlásím, poprosím vás, abyste se znovu přihlásili, a tím se odprezentovali na dnešní schůzi.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na jednání požádali tito poslanci: Margita Balaštíková od 14.30 - pracovní důvody, Dana Balcarová do 11 hodin - pracovní důvody, Ivan Bartoš do 10 hodin - pracovní důvody, Jiří Běhounek - pracovní důvody, Pavel Bělobrádek - pracovní důvody, Jan Birke - pracovní důvody, Jiří Bláha - rodinné důvody, Pavel Blažek - zdravotní důvody, Jaroslav Bžoch do 11 hodin - pracovní důvody, Jana Černochová - pracovní důvody, Jan Čižinský od 14.30 - pracovní důvody, Jaroslav Foldyna do 11 hodin - pracovní důvody, Petr Gazdík - pracovní důvody, Stanislav Grospič - rodinné důvody, Aleš Juchelka do 10 hodin - pracovní důvody, Marian Jurečka - rodinné důvody, Pavel Juříček do 11 hodin - pracovní důvody, Lukáš Kolářík - pracovní důvody, František Kopřiva do 10 hodin - pracovní důvody, Jana Krutáková - pracovní důvody, Helena Langšádlová do 11 hodin - pracovní důvody, Jana Levová - pracovní důvody, Leo Luzar - pracovní důvody, Eva Matyášová - zdravotní důvody, Radka Maxová - rodinné důvody, Jana Mračková Vildumetzová do 11 hodin - zdravotní důvody, Vojtěch Munzar - pracovní důvody, Patrik Nacher mezi 14.30 až 19.00 - pracovní důvody, Ladislav Okleštěk - pracovní důvody, Roman Onderka - pracovní důvody, Markéta Pekarová Adamová do 10.30 - osobní důvody, Marie Pěnčíková do 11 hodin - pracovní důvody, Karel Rais - pracovní důvody, František Vácha - osobní důvody, Vlastimil Válek - pracovní důvody, Helena Válková - zdravotní důvody, Ivo Vondrák mezi 14.30 a 18.00 - pracovní důvody, Václav Votava - pracovní důvody, Petr Vrána - pracovní důvody, Marek Výborný do 10 hodin - pracovní důvody, Jan Zahradník do 11 hodin z pracovních důvodů.

Z členů vlády se omlouvají: Andrej Babiš do 14.30 - pracovní důvody, Klára Dostálová do 12 hodin - pracovní důvody, Vladimír Kremlík - zahraniční cesta, Lubomír Metnar do 16 hodin - pracovní důvody, Robert Plaga - pracovní důvody, Alena Schillerová do 13 hodin - pracovní důvody, Miroslav Toman do 11 hodin - pracovní důvody, Adam Vojtěch z dopoledního jednání z pracovních důvodů.

Dále ještě přišly omluvy. Omlouvá se poslanec Jaroslav Dvořák mezi 9.00 a 11.00 z pracovních důvodů, omlouvá se Dominik Feri do 10 hodin z pracovních důvodů, omlouvá se pan poslanec Jan Volný mezi 14.30 a 18.00 z pracovních důvodů a omlouvá se mezi 9.00 a 10.30 z pracovních důvodů pan poslanec Jiří Mihola.

Dnešní jednání zahájíme bodem 237 - Odpovědi členů vlády na písemné interpelace. Upozorňuji, že nejpozději do 11 hodin je možno podat přihlášky k ústním interpelacím a poté proběhne jejich losování.

 

Otevírám tedy bod

 

237.
Odpovědi členů vlády na písemné interpelace

Seznam odpovědí je stručný. Máme zde jednu interpelaci. Na pořadu 30. schůze bylo předloženo celkem sedm odpovědí na vznesené interpelace, s nimiž poslanci nebyli spokojeni, a z toho důvodu požádali o zařazení na pořad schůze. Pro dnešek nám zbývá dojednat jedna odpověď. Přistoupíme k projednání.

Předseda vlády Andrej Babiš odpověděl na interpelaci poslankyně Věry Kovářové ve věci usnesení Senátu k duplicitám kontrol. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 482. Projednávání této odpovědi bylo přerušeno do přítomnosti předsedy vlády Andreje Babiše. Vzhledem k tomu, že pan premiér je omluven z dopoledního jednání, tak důvod pro přerušení stále trvá. Nemůžeme pokračovat v projednání, nemohu zahájit rozpravu. Paní poslankyně je přítomna.

Tím mi nezbývá než konstatovat, že jsme pro dnešní den ukončili projednávání písemných interpelací. Já přeruším jednání, tak jak jsem včera avizoval na konci, do 10.00, kdy budeme pokračovat pevně zařazeným bodem programu. Takže přerušeno do 10.00. Děkuji všem.

 

(Jednání přerušeno v 9.05 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP