Středa 29. května 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Vojtěch Filip)

148.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 112/2016 Sb.,
o evidenci tržeb, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 235/2004 Sb.,
o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 205/ - třetí čtení

Projednávání tohoto bodu jsme přerušili dne 10. 5. na 28. schůzi Poslanecké sněmovny. Rozprava ve třetím čtení byla přerušena. Místo u stolku zpravodajů zaujali místopředsedkyně vlády a ministryně financí Alena Schillerová a zpravodaj garančního a rozpočtového výboru Jan Volný. Připomínám, že návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 205/6, který vám byl doručen 23. dubna, a usnesení garančního výboru bylo doručeno jako sněmovní tisk 205/7.

Budeme pokračovat v přerušené rozpravě, pokud se tedy nehlásí paní ministryně nebo pan zpravodaj. Pan zpravodaj se hlásí. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo, jsme v rozpravě.

 

Poslanec Jan Volný: Vážení kolegové, vážené kolegyně, pane předsedající, já bych chtěl tímto načíst ještě jeden legislativně technický návrh pro třetí čtení k pozměňovacímu návrhu A5 a A6 paní kolegyně Kovářové.

K pozměňujícímu návrhu A6 se doplní bod X5, který zní: X5 v poznámce pod čarou číslo 1 a na konci textu doplňují slovy "směrnice Rady EU 2018/1713 ze dne 6. listopadu 2018, kterou se mění směrnice 2006/112/ES, pokud jde o sazby daně z přidané hodnoty uplatněné na knihy, noviny a časopisy." Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu zpravodaji. A ještě mi dovolte, abych konstatoval omluvu došlou předsedovi Poslanecké sněmovny. Z pracovních důvodů se do 9.30 omlouvá pan poslanec Dominik Feri a z důvodů zdravotních se omlouvá ministr životního prostředí Richard Brabec.

Nyní nevidím žádnou přihlášku do rozpravy. Vidím, ano, pana předsedu klubu ODS a potom pana místopředsedu Fialu. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Dobrý den. Děkuji za slovo. Já jsem minule načetl protinávrh k proceduře a povedlo se mi tam vyrobit asi tři chyby. Takže nebudu to celé číst znova. Jenom pro pana zpravodaje, že mu dám upravený návrh toho protinávrhu k proceduře, kde ty dva překlepy, které se mi tam povedly, plus že mi jeden pozměňovací návrh vypadl, je upraven, tak aby to bylo všechno formálně v pořádku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Dále se do rozpravy hlásí pan místopředseda Petr Fiala. Prosím, pane místopředsedo, máte slovo. (V sále je hlučno.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, já jsem vystupoval k tomuto bodu ve druhém čtení a dnes bych mohl klidně všechno, co jsem tady říkal, zopakovat slovo od slova, protože se ukazuje, že vláda nevidí problémy, které jsou spojeny s EET, neslyší ty rozumné důvody a naše výhrady k tomu, aby byla zavedena další fáze elektronické evidence tržeb, a že vláda je rozhodnuta dovést svou posedlost do úplného konce. Ano, dámy a pánové, posedlost, to je to slovo, které jsem v této souvislosti použil ve druhém čtení a které tady mohu zopakovat, protože platí, že i užitečné a třeba i zajímavé nápady nebo dokonce dobré úmysly -

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane předsedo, já vás na chvilku přeruším a požádám sněmovnu o klid. Prosím.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. I dobré úmysly, které jsou dovedeny ad absurdum, tak pro ně platí rčení, že cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Ale my tady neposuzujeme úmysly, posuzujeme činy, posuzujeme výsledky. A co jiného to je než posedlost, když projekt kontroly nad ekonomickými aktivitami obyvatelstva už ztrácí poslední zbytky přiměřenosti? Protože skutečně nevidím žádný ekonomický smysl v tom, aby měl stát informaci o vyúčtování každé rakve spuštěné do pohřební jámy. V tom žádný smysl není, leda kdyby šlo o novou symboliku o neomezené síle státní byrokracie, regulace a kontroly v republice. Sledovali jsme tě, kontrolovali, regulovali celý život, tak to musí být až do konce, dokud se nad tebou neslehne zem. A to je ta absurdita. Na tomto příkladu se dá představit ta absurdita toho, co se zde snažíte zavést v podobě další vlny EET. To je ta absurdita, která se odehrává teď v této Poslanecké sněmovně.

Dámy a pánové, představte si - to byl ten příklad, který jsem použil minule ve druhém čtení - představte si tu drobnou švadlenu na nějakém menším městě, představte si rozsah jejího podnikání, to podnikání má v podstatě povahu pomoci jejímu okolí, její "tržby" jsou pod úrovní průměrného platu v České republice. A tato švadlena teď bude nucena vstoupit do systému EET. Proč? Jenom proto, aby měl stát kontrolu nad každým jejím pohybem jehlou? Nebo jaký tohle má důvod?

Ale ve stejnou dobu, a to je na tom závažné a to bych považoval za neslušné, ve stejnou dobu tato státem kontrolovaná švadlena - a nevím, jestli to ona vůbec tuší - ze svých daní, které odvádí, dotuje podnikání a zisky jednoho velkého holdingu a dnes není jasné, zda nebude nakonec v důsledku toho všeho vůči tomuto holdingu čistým plátcem, protože - a na to neumí odpovědět ani nikdo v tomto sále - je tu otázka, jestli ty dotace, které jdou tomuto holdingu, budou skutečně proplaceny, anebo budou placeny z příjmů takových lidí, jako je ta švadlena z malého města, o které tady teď mluvím. A vy na to neumíte té švadleně odpovědět. Můžete se usmívat a říkat, že to je absurdní příklad. Není absurdní, je úplně reálný. Vy na to neumíte odpovědět, jestli to bude platit ze svých daní, nebo nebude, ale jdete na ni naložit EET. To je vaše odpověď.

A na totéž neumíte odpovědět ošetřovatelce seniora, který je upoutaný na lůžko, na totéž neumíte odpovědět učiteli klavíru v malém městě, na totéž neumíte odpovědět nikomu. Je to absurdní? No není absurdní to, co říkám. Je opravdu absurdní to, co děláte. A v této konstelaci a v této souvislosti, jak jsem vám to popsal, to považuji za neslušné.

Očekávám, že teď budete namítat, a určitě bude namítat paní ministryně, že tady ta švadlenka může požádat o zvláštní režim, že nebude muset mít pokladnu atd. Ale co se skrývá pod tímto zvláštním režimem? Víte všichni, kteří o tom budete hlasovat, co se skrývá pod tímto zvláštním režimem? Podnikatel musí požádat a doložit řadu údajů. Následně se finanční úřad zamyslí a schválí, nebo také neschválí tento režim. A živnostník si na finančním úřadě vyzvedne označené pokladní bločky a ty bude vydávat zákazníkům. Kopii si vždy nechá a pak společně s celým přehledem o tržbách každé čtvrtletí dojde na finanční úřad doložit, jestli vydělal 5 tisíc, nebo vydělal 20 tisíc.

A toto prosím, dámy a pánové, považujete za zjednodušení pro malé podnikatele? Já to nepovažuji za zjednodušení. Já to celé považuji za neslušné. Ale bohužel toto je realita. Drobní živnostníci jsou dnes čistí přispěvatelé a v té konstelaci, jak jsou teď nastaveny dotace, jaká je situace kolem střetu zájmů, jsou drobní živnostníci a podnikatelé přispěvateli na podniky našeho nejmenovaného holdingu. A místo toho, aby jim za to někdo poděkoval, tak se dočkají toho, že na ně naložíte EET. Proto tomu říkám posedlost.

A ještě tady zopakuji tu větu, kterou jsem říkal při druhém čtení. Pokud by někdo v dřívější fázi EET chtěl ještě hledat nějaký dobrý úmysl a logiku, tak v této fázi to prostě není možné. Tato poslední fáze je naprostý nesmysl, je to ekonomický nesmysl a není to nic víc než jenom politická posedlost.

Já si uvědomuji, že vy jste v této věci rozhodnutí. Nebojte se, nemíním tady mluvit další čtyři hodiny, ale přece jenom vám ještě připomenu a budu citovat názor významné skupiny ústavních právníků, kteří v souvislosti s EET varují, že dochází ke znevýhodnění malých živnostníků proti velkým podnikatelům, že nejvíc znevýhodněni jsou živnostníci staršího věku, že se zvyšuje riziko zneužívání informací shromažďovaných státem a že stát míří do stavu, kdy existuje nepočetná vrstva hyperbohaté elity a početná vrstva hůře či lépe placených zaměstnanců a že společnost, v níž je většina lidí závislá na jednom či nemnoha zaměstnavatelích, není svobodná. Ano, to je názor významné skupiny ústavních právníků. Já bych k němu jenom dodal, že o tom nepochybně vláda něco ví.

I dnes tady musí zaznít holý fakt, na kterém nic nezmění ani rozčilování, ani popírání, ani mediální propaganda, a to je fakt, že přínos EET k lepšímu výběru daní nebyl prokázán. Cituji: Na růstu inkasa daní se menší měrou podílely i vlivy, například zavedení kontrolního hlášení či EET, jejichž vliv však nebyl dosud ze strany Ministerstva financí věrohodně kvantifikovaný. Tak se píše ve zprávě Nejvyššího kontrolního úřadu. Já opakuji, že tady nejde o vyjádření opozice. My jsme přesvědčeni o tomtéž. Je to vyjádření nezávislé instituce.

Dámy a pánové, já jsem přesvědčen, že o tom všem víte a že přes to všechno, že toto víte, víte, jaká to je absurdita, víte, že už je to posedlost, víte, že nejsou prokázány ty zisky, všechno to, co vám tady říkám, nepochybně víte, a přesto prosadíte tento projekt centrální státní databáze úplného státního dohledu nad veškerou ekonomickou aktivitou obyvatelstva. Je to vaše přesvědčení, je to vaše ideologická pozice, je to výraz vaší levicové politiky.

Dobře, já jsem si vědom toho, že tomu teď tady v tuto chvíli zabránit nemůžeme, ale budeme naléhat - a to můžeme dělat a budeme to dělat se stejnou intenzitou jako dosud - na to, abyste přistoupili na řádnou diskusi, abyste začali plnit své závazky, a budeme naléhat na to, abyste dělali věci, které jste slíbili, že uděláte a které nikde nejsou. Zato tu máme tento politicky a ekonomicky absurdní projekt, který nemůžeme označit za nic jiného než za posedlost.

A na co tedy budeme naléhat? Budeme naléhat na to, aby tu byl návrh daňové reformy, která zjednoduší a sníží daně, a ne aby to bylo po osmi letech vlády, kdy má hnutí ANO Ministerstvo financí, jak nedávno v televizní diskusi se mnou řekl pan premiér - po osmi letech, až budu končit, tak něco předložíme. To je pozdě. Nebylo těch pět let dost času na to, abyste splnili věc, kterou slibujete každý rok znovu a znovu?

Nebo další věc. Návrh důchodové reformy. Budeme na něj tlačit. Ne pro dnešní důchodce, ale pro čtyřicátníky a pro mladší lidi, které jste hodili přes palubu, a chcete se tím promlčet, dokud vám to už nebude jedno a až s tím oni nic neudělají. Ale my je nechceme hodit přes palubu. My je nehodíme přes palubu. Tak se pojďme do toho pustit. Znovu vás k tomu vyzýváme. Občanská demokratická strana je připravena hledání rozumné důchodové reformy pro lidi mladší čtyřiceti let podpořit.

Další věc. Návrh debyrokratizace státu. Já se opravdu bojím, že tady promrháme další čtyři roky. A bojím se proto, že vidím, jak jeden představitel vlády za druhým se ve skutečnosti vysmívá jakýmkoliv úvahám o razantnějším snížení byrokracie. A znovu říkám, pokud jde o snižování byrokracie, pokud přijdete s něčím, co výrazně ulehčí občanům život, co znamená snížení byrokracie ze strany státu, tak to my občanští demokraté samozřejmě rádi podpoříme.

A nakonec, dámy a pánové, rozpočet. Myslím, že v této republice už nenajdeme nikoho, snad kromě paní ministryně financí, ministrů a některých poslanců vládní většiny, kdo by skutečně věřil tomu, že současné nastavení rozpočtu a jeho mandatorních výdajů je udržitelné a že je kompatibilní s nějakými vyrovnanými rozpočty, o kterých jste donedávna ještě opakovaně mluvili. Nevěří tomu ekonomové, nevěří tomu bankéři, nevěří tomu Nejvyšší kontrolní úřad. A já si tak trochu myslím, že tomu nevěří ani velká většina ministrů a vládních poslanců. Tak s tím pojďme něco udělat, pojďme se přiblížit vyrovnanému rozpočtu, pojďme snížit mandatorní výdaje, pojďme se bavit o tom, jak ten rozpočet dělat rozumně a s nějakou perspektivou do budoucna.

A znovu říkám, my v Občanské demokratické straně jsme připraveni takovouto debatu podpořit a podpořit také rozumné návrhy, se kterými jste přišli. Ale vy jste s ničím, co je tady podstatné, nepřišli. Vy místo toho přicházíte s posedlostí, ekonomickou absurditou a totální kontrolou obyvatelstva, jakou je EET.

A pokud jde o EET, tak to dnes zopakuji, někteří tomu možná nevěříte, ale já to zopakuji velmi nahlas. Pokud nám lidé dají důvěru, tak slibuji, že tyto absurdní věci, kterých jsme tady svědky, jednoduše zrušíme. My nepřipustíme dál, aby stát otravoval drobným živnostníkům život. Pokud má stát nad někým uplatňovat opravdu důslednou kontrolu, tak to má být nad oligarchickými entitami, o kterých vy vládní poslanci nepochybně něco víte. Ale stát má dát ruce pryč od ekonomických aktivit lidí, kteří se sotva protloukají, pomáhají, živí sebe a své rodiny, nestěžují si. A já považuji za ostudné, aby stát právě takovéto lidi sekýroval, dohlížel na ně, shromažďoval o nich informace a choval se k nim jako k potenciálním zlodějům, podvodníkům a zločincům.

Dámy a pánové, toto je neslušné, toto otravuje život především poctivým, normálním a běžným lidem. A i když vás o tom nepřesvědčím, tak jsem to chtěl ještě jednou zkusit, chtěl jsem vám to znovu zopakovat, chtěl jsem vám to říct a chtěl jsem vám také samozřejmě sdělit to, co už víte. Že Občanská demokratická strana nejen že tuto věc nepodpoří, ale že po příštích volbách EET zrušíme. (Potlesk z řad poslanců ODS.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu místopředsedovi Petru Fialovi. Mám před sebou faktickou poznámku pana poslance Ferjenčíka. Řádně přihlášen je pan poslanec Václav Klaus. Prosím máte slovo k faktické poznámce.

 

Poslanec Mikuláš Ferjenčík: Děkuji za slovo, pane předsedající. Vážené kolegyně, vážení kolegové, my jsme přesvědčeni, že třetí a čtvrtá vlna EET je velmi hloupý krok velmi špatným směrem. Jediný důvod, proč to hnutí ANO předkládá, je, aby se Andrej Babiš mohl tvářit jako ten nejlepší výběrčí daní ve vesmíru, že teď dělá to opatření, které bohužel nemůže fungovat, protože není žádným způsobem vymahatelné.

Současně ve skutečnosti je daleko větší problém naší ekonomiky ne to, jakým způsobem podnikají živnostníci a kolik platí na daních, ale ten reálný problém je způsob, jakým dotujeme ty největší korporace, jakým způsobem se ty největší korporace vyhýbají placení daní.

Z tohoto důvodu bych chtěl navrhnout přerušení tohoto tisku do chvíle, kdy holding Agrofert přestane pobírat dotace z veřejných prostředků. Děkuji za podporu tohoto návrhu. (Potlesk z lavic Pirátů.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. A ještě než dám hlasovat o tomto návrhu, tak přečtu omluvy došlé předsedovi Poslanecké sněmovny. Omlouvá se paní ministryně spravedlnosti Marie Benešová od 15.30 do konce jednacího dne a pan poslanec Ondřej Veselý od 14.30 do 15.30.

O procedurálním návrhu, který byl přednesen panem poslancem Ferjenčíkem, dám hlasovat bezprostředně. Předtím vás všechny odhlásím, požádám vás o novou registraci. Prosím přihlaste se svými identifikačními kartami. Návrh je hlasovatelný. Není sice stanoven datem, ale podmínkou, která je časově vymezená, takže je to možné podle jednacího řádu. Zagongoval jsem. Počkám, až se ustálí počet přihlášených.

 

O návrhu na odložení hlasování o tomto zákonu dám hlasovat. Jde o hlasování číslo 30 a ptám se, kdo je pro procedurální návrh pana poslance Ferjenčíka. Kdo je proti? Děkuji vám.

Je to hlasování číslo 30. Z přítomných 165, pro 75, proti 83. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní můžeme tedy pokračovat vystoupením pana poslance Václava Klause. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Václav Klaus: Dobrý den. Já vystoupím jenom krátce, a to tématu daní a živnostníků. Daně mají být obecně nízké a jednoduché pro kohokoliv. Český stát má podporovat české firmy velké i malé.

Ale když jsme u malých živnostníků, tak se také vyjádřím k této věci, a sice takto. Až v září budou fungovat i veškeré odborné komise nové parlamentní strany, navrhneme, aby živnostníci do jednoho milionu korun neplatili daně žádné. Protože výběr těchto daní stojí více peněz než tolik, kolik se vybere. Protože je mnohem lepší, když peníze mají lidé a nemá je vláda. To je můj postoj k této věci. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Ptám se, kdo dál v rozpravě. Pan poslanec Vojtěch Munzar. Prosím, pane poslanče máte... ještě ne. Prosím sněmovnu o klid. Pokud vedete jinou debatu, než je elektronická evidence tržeb, prosím v předsálí, ať může ten, komu bylo uděleno slovo, v důstojném prostředí hovořit. Máte slovo.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Děkuji, pane předsedající. Dobrý den, dámy a pánové. Já jsem si vědom toho, že už jsem tady ve třetím čtení hovořil a shrnul jsem všechny své výhrady, které k tomu mám, ve zhruba hodinovém projevu. Dnes nebudu mluvit tak dlouho. Přesto bych chtěl na vás ještě jednou apelovat, abyste se zamysleli nad tím, jak tento nástroj, systém EET, je nepřiměřeně využíván například Finanční správou.

Já jsem tady minule, před 14 dny, hovořil o tom, že EET je pro mě preventivním permanentním vyjádřením nedůvěry vůči podnikatelům, kterým stát naložil úkol, aby si sami na své náklady platili online kontrolu svých pohybů, online kontrolu své činnosti. Tato nedůvěra, kterou stát vyjadřuje tímto vůči podnikatelům, lidi mnohdy odrazuje od podnikání. A podnikání, resp. to, co se za tím skrývá, je hodnota, které bychom si skutečně měli vážit. Protože vlastní aktivity člověka, jeho příspěvku k ekonomické prosperitě a to, že si dokáže sám najít práci, dokáže se sám postarat o sebe, o svoji vlastní rodinu, ještě přispívá do sociálního a zdravotního pojištění, toho bychom si měli vážit. A díky tomu, i že klesá ekonomický růst, kterého jsme byli svědky v posledních letech, tak za pár let bychom měli být rádi za každého takového člověka, který toto dokáže.

Já jsem tady hovořil o tom, že EET nepřineslo jenom systém online kontroly jako takový, ale jsou s ním spojeny opravdu velmi nepřiměřené kontroly, velmi nepřiměřené pokuty. A já se nebojím říci, že to je šikana podnikatelů. Díky tomu, že je schválen systém EET, díky tomu, že vy chcete tento systém rozšířit na další řemeslné činnosti, na další živnostníky, na kadeřníky, na řemeslníky, na všechny ostatní, tak tím vlastně chcete dát další nástroj Finanční správě na tuto nepřiměřenou činnost.

Proč o tom mluvím? Protože mezi mým vystoupením minule a mezi dnešním dnem se stala ještě jedna věc. Určitě jste si někteří z vás všimli v médiích, že krajský soud rozhodl o nepřiměřenosti jedné takové pokuty, kterou dala Finanční správa v krámku v Krnově za to, že nezaúčtoval koláček v hodnotě 10 korun. Finanční správa vyměřila pokutu ve výši 11 tisíc korun. A právě nezávislý soud rozhodl o tom, že tato pokuta byla nepřiměřená a byla likvidační.

Proto vás ještě jednou prosím, abyste se zamysleli nad tím, že svým hlasováním skutečně nezajišťujete pouze výběr daní, ale dáváte do ruky Finanční správě nástroj, který slouží k nepřiměřenému tlaku na podnikatele, a dáváte jí nástroj, který umožňuje likvidační pokuty.

Mě velice mrzí, že tady neproběhla ani ve druhém čtení, ani ve třetím člení, ani na výborech větší diskuse o našich pozměňovacích návrzích, a teď nemluvím jenom o těch návrzích, o těch jednotlivých činnostech, na které se to má vztahovat, z nichž některé jsou velmi absurdní. Ale velmi mě mrzí, že neproběhla hlubší debata právě o těch kontrolách, právě o těch pokutách, právě o těch jejich výších. Některé naše návrhy vedou ke zmírnění tohoto stavu. Já chápu, že se neshodneme tady vůbec na smyslu EET, vy máte prostě jiné vidění světa, ale mrzí mě, že jsme se nedokázali tady shodnout a že jste nenaslouchali vůbec našim argumentům, co se týká uplatňování právě těchto kontrol a těchto pokut.

Já bych vaši pozornost soustředil právě na některé pozměňovací návrhy, pod kterými jsem podepsán za náš klub já, a netýkají se pouze jenom EET, týkají se i kontrolního hlášení. A právě tyto pozměňovací návrhy vedou k nápravě toho, aby Finanční správa neměla takové nástroje pro likvidaci podnikatelů a aby ty pokuty byly přiměřené. Já skutečně nevidím důvod, proč by Finanční správa např. měla mít novou půlmilionovou pokutu za to, že někdo se snaží splnit svou daňovou povinnost, vyplní a odevzdá kontrolní hlášení, nicméně ho nevyplní úplně dobře, a pokud nějaký úředník na Finanční správě usoudí, že se jedná o maření správy daní, tak může vyměřit půlmilionovou pokutu, což přinesl nový daňový balíček, který se tady schvaloval naposledy v lednu tohoto roku. Já skutečně nevidím důvod, proč dávat takovouto vágní formulací takovýto nástroj Finanční správě, když vidíme, jakým způsobem se chová k podnikatelům, jakým způsobem dává ty pokuty a jak nepřiměřeně v jednotlivých bodech postupuje.

Vy jste se prostě rozhodli a ve vašem vidění světa je stát více než jednotlivec a skutečně dáváte státu do ruky takové nástroje, že povyšujete pravomoci státu na úkor práv občana a na úkor vážnosti občana. A to mě velmi mrzí. Jsem velmi zvědavý na vaše hlasování. A prosím všechny naše občany, aby se podívali na všechny naše argumenty, protože my si občanů na rozdíl od stran, které si tady chtějí zavádět elektronickou kontrolu občanů, elektronickou kontrolu živnostníků, vážíme.

Poslední větu k tomu mám. Místo toho, abyste využívali nové technologie, IT technologie na zlepšení služeb státu pro občany, tak je využíváte pouze na restrikci a kontrolu našich občanů. Je to prostě jiné vidění světa. Já takové nemám. Je to vaše rozhodnutí, které mě velmi mrzí a udělá velký šrám do naší společnosti a našeho podnikání. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Munzarovi. Nyní mám faktické poznámky. Nejdříve pan poslanec Juránek, připraví se pan kolega Skopeček. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Stanislav Juránek: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, já využiji této faktické poznámky k tomu, abych vás seznámil se stanoviskem KDU-ČSL. KDU-ČSL tento zákon nepodpoří a KDU-ČSL naopak podpoří všechna hlasování o výjimkách, tedy o těch činnostech nebo povoláních, která jsou ve druhém čtení načtena. Přeji vám správné rozhodování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Nyní pan poslanec Skopeček.

 

Poslanec Jan Skopeček: Děkuji za slovo. Já jsem chtěl navázat na Vojtu Munzara. Já už jsem vystupoval k EET nesčetněkrát, proto vás taky nebudu zatěžovat dalším hodinovým projevem. Své argumenty už jsem několikrát tady zopakoval. Přesto, protože se blíží hlasování, alespoň ve čtyřech bodech shrnu své nejdůležitější výtky.

Chci znovu zdůraznit, že EET považuji za zbytečnou drahou byrokracii a regulaci, která nejvíce zatíží malé a střední podnikatele. Řada z těchto podnikatelů může své podnikání kvůli této nové regulaci ukončit, řadu potenciálních podnikatelů, kteří o podnikání teprve uvažují, tato regulace může od začátku podnikání, od pořízení si živnostenského oprávnění, odradit. Čili umrtvujeme tu díky EET podnikatelské prostředí, a to v tom segmentu, který potřebujeme podpořit, tzn. malé a střední.

Druhý můj zásadní argument je, že je to 24 hodin online sledování podnikatelů v orwellovském duchu. Budujeme tu Big Brothera. Je to hlídací obojek, který si podnikatelé musí na sebe navléknout, a ještě si ten obojek musí zaplatit ze svého.

Třetí důležitý argument je, že EET nevede ke zvýšení daňového výnosu. Šermovala tady vláda, pan premiér, paní ministryně, nejrůznějšími čísly. Žádná ta čísla se nepotvrdila. EET nevede k vyššímu výnosu daní.

A čtvrtý nejdůležitější argument. Chtěl bych vyvrátit tezi, která tu v průběhu projednávání zaznívá, že jde o narovnávání podnikatelského prostředí. Ještě žádnou regulací nikdo podnikatelské prostředí nenarovnal. Naše podnikatelské prostředí je přeregulované, přebyrokratizované. A jediné, co povede k jeho narovnání, je odstraňování regulací, odstraňování byrokracie, ne zavádění regulací nových, jako je právě EET.

Děkuji za pozornost a apeluji na zdravý rozum, abychom nezabíjeli naše malé a střední podnikatele a neprohlasovali dneska EET.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Nyní paní poslankyně Věra Kovářová, poté kolega Ferjenčík. Máte slovo.

 

Poslankyně Věra Kovářová: Vážené kolegyně, vážení kolegové, krátce zopakuji stanovisko klubu Starostové a nezávislí.

My rozhodně nesouhlasíme se zavedením třetí a čtvrté vlny, a to z toho důvodu, že vláda říká, že je potřeba bojovat proti daňovým únikům. Já si myslím, že bojovat proti daňovým únikům je správné, ale spíš by se vláda měla soustředit na ty velké hráče. Vláda ve své koncepci říká, že bude bojovat proti vylidňování venkova. Myslím si, že tato novela jde právě proti této koncepci.

Myslím si, že o tomto bylo řečeno již mnohé. Jenom opakuji, podpoříme návrh na zamítnutí. Nicméně víme, že návrh na zamítnutí pravděpodobně neprojde, a proto chceme usnadnit aspoň život těm nejmenším podnikatelům. Prosila bych vás o podporu našich pozměňovacích návrhů. A tento pozměňovací návrh vyjímá neplátce DPH, tedy ty, kteří mají tržby do 1 milionu korun.

Dále bych vás poprosila, abyste podpořili náš návrh, který je pod písmenem C číslo 2594. Týká se to především spolků, a to že spolky, respektive organizace veřejně prospěšné, tedy veřejně prospěšní poplatníci by byli vyjmuti z povinnosti EET, pokud by měli tržby nižší, než je 500 tisíc korun.

A samozřejmě, a to pevně doufám, že podpoříte náš návrh, který se týká snížení DPH na e-knihy, tak jak tento návrh prošel rozpočtovým výborem, a snížení se týká e-knih a audioknih - DPH z 21 % na 10 %. Tedy prosím vás o podporu našich návrhů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji paní poslankyni Věře Kovářové. Než dám slovo panu kolegovi Ferjenčíkovi, ještě konstatuji omluvu. Na dnešek a na zítřek celý jednací den pan poslanec Radek Koten. Máte slovo, pane poslanče. (V sále je obrovský hluk!)

 

Poslanec Mikuláš Ferjenčík: Děkuji za slovo, pane předsedající. Vážené kolegyně, vážení kolegové, chtěl bych za prvé upřesnit svůj výrok z minulého jednání o tomto zákoně, kde jsem nepřesně uvedl, že jídelny v Poslanecké sněmovně budou ty poslední jídelny bez EET. Kromě těch v Poslanecké sněmovně to budou ještě jídelny celé řady dalších veřejných institucí. Takže stát to pro sebe nezavádí plošně, zatímco na soukromý sektor to zavádí.

Dále jsem chtěl reagovat na kolegu Faltýnka, který velmi nepřesně interpretoval moje výroky z rozpravy v Otázkách Václava Moravce. Pan Faltýnek říkal, že vláda přesně vyčíslila náklady na EET, nicméně já jsem mluvil o něčem úplně jiném. On mluvil o nákladech na straně státu a já jsem mluvil o nákladech na straně soukromého sektoru a ty vláda nevyčíslila. Vláda nespočítala, kolik bude stát podnikatele pořízení pokladen. Vláda nespočítala, kolik je bude stát ta byrokracie navíc. A to je to, co mi vadí, že se nikdo nezabývá tím, jestli náhodou náklady na zavedení tohoto opatření pro soukromý sektor nebudou vyšší než daňový výnos. Já se obávám, že budou.

Dále opět upozorňuji na to, že třetí a čtvrtá vlna EET je v praxi nevymahatelná. To, jestli někdo vydá nebo nevydá účtenku, nezávisí na tom, jestli má nebo nemá EET pokladnu. To je ten základní problém třetí a čtvrté vlny EET a to je ten důvod, proč je zákon úplně nesmyslný. A prosazujete ho jenom z PR důvodů, jenom proto, aby to dobře vypadalo, že něco jako že děláte v té věci boje s daňovými úniky.

Hlavní problém elektronické evidence tržeb je, že nemá žádnou přidanou hodnotu pro podnikatele. Ten systém zvyšuje administrativní zátěž, je to další věc navíc, kterou musí podnikatelé vyplňovat, pořizovat si na to zařízení, někdo, kdo vůbec nepotřeboval internet ke svému podnikání, si ho teď musí pořídit, a přitom to nemá žádnou přidanou hodnotu, žádné povinnosti se nezrušily, žádné zjednodušení nenastalo. Je to prostě jenom represivní systém, který nepřináší nic, co by pozitivně motivovalo podnikatele používat ho dobrovolně. Podle mě EET, kdyby bylo dobře vymyšlené, tak má být dobrovolné a podnikatelé se do něj mají hlásit sami, protože jim to zjednoduší podnikání. Cesta represe podle mě nebude fungovat. (Trvalý hluk v sále. Velmi špatná slyšitelnost!)

Takže bych vás chtěl všechny požádat, za prvé, zamítněte tento zákon, jak jsme navrhli my spolu se zbytkem opozice. Pokud ho tedy nezamítnete, protože marketingové oddělení hnutí ANO zavelelo jinak, tak podpořte pozměňovací návrhy, které zfunkčňují ten zvláštní režim, podpořte to, ať si můžou živnostníci tisknout účtenky sami. Vždyť je přece úplný nesmysl, aby je museli razítkovat nebo ručně vyplňovat formuláře, které si mohou předvyplnit na počítači. Vždyť je úplný nesmysl jednou za čtvrt roku posílat devadesátiřádkový seznam o denních tržbách dopisem na daňovou správu, aby to někdo založil do nějaké složky a nikdy to nepoužil. Vždyť je to úplně hloupé opatření. Takže zfunkčněme ten zvláštní režim.

A pokud ani tohle nejste ochotni podpořit, tak aspoň prosím opravte tu proceduru tak, abychom mohli o těch návrzích hlasovat v logickém pořadí. Za prvé abychom mohli hlasovat o všech návrzích kolegy Stanjury a stejně tak abychom mohli hlasovat nejprve o tom, že vánoční kapři budou vyňati z EET úplně, a až potom bychom hlasovali o tom, jestli mají mít papírový režim. Stejně tak abychom nejprve hlasovali o tom, že se hranice pro povinnost DPH posouvá na 2 miliony, a až potom o tom, že se posouvá na 1,5 milionu. Tak prosím opravme aspoň tu proceduru.

Děkuji za podporu mých návrhů. (Potlesk z řad Pirátů.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To byl poslanec Ferjenčík, nyní pan poslanec Ondřej Profant ještě stále v rozpravě. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Ondřej Profant: Dobré dopoledne, vážení kolegové. Já jsem procházel stenozáznam minulých rozprav a domnívám se, že mi paní ministryně neodpověděla na mou otázku. Nechci se tady teď pozastavovat nad těmi politickými věcmi, nad tím záměrem, to tu již rozebrali mnozí předchozí předřečníci, nicméně co mě dále trápí, je vlastně ten samotný provoz EET, protože EET je budováno na jednom z našich největších vendor lock-inů - vazbě k jednomu dodavateli informačního systému - na systému ADIS, který je z 90. let. Nejen že tak vypadá pro uživatele, ale hlavně kvalitou se opravdu nezměnil, neprošel žádnou refaktorizací, je to furt ten samý kód z 90. let. A mě by velmi zajímalo, co s tím ministerstvo dělá. Vy na tom budujete docela velký systém, který sbírá docela velká data, a budujete to prostě na takto špatných základech. Je to, jako kdybyste stavěli dálnici v bažině bez podloží, nebo něco podobného. To zase budou problémy, které budeme řešit jindy? Zase nám budete říkat, že pak s tím nejde dělat, pak to nic neumožňuje? Pak z toho neumíme vytáhnout jiná data?

Paní ministryně, děláte v tomto nějaké kroky? Odstraňujete tento veliký problém, který tu je, nebo do toho jenom lijete peníze prostřednictvím EET a dále se díváte na stále stejně špatný systém?

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji kolegovi Profantovi. A nyní v rozpravě ještě pan poslanec Skopeček. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Skopeček: Děkuji pěkně. Chtěl bych ještě upozornit na jeden svůj pozměňovací návrh, respektive požádat o změnu navržené procedury. Já jsem podal pozměňovací návrh pod číslem SD2658, který má vyjmout z povinnosti evidovat tržby prodejce sladkovodních ryb v předvánočním období. Toto vyjmutí, tuto výjimku navrhuji pro období od 14. do 24. prosince. Podobný pozměňovací návrh přijal i rozpočtový garanční výbor. Doporučil ho, je součástí pozměňovacího návrhu z garančního rozpočtového výboru, ale v garančním výboru je tato výjimka až od 18. prosince do 24. prosince, čili kratší doba. Já si myslím, že sladkovodní ryby, zejména kapři, se prodávají delší dobu než jen od 18. do 24. prosince, že pokud bychom schválili ten termín od 14., že to není nic proti ničemu, že to více odpovídá realitě a předvánočním prodejům. Proto bych chtěl, aby se o tomto mém pozměňovacím návrhu hlasovalo ještě předtím, než se bude hlasovat o pozměňovacích návrzích garančního rozpočtového výboru, protože ten obsahuje stejnou výjimku, ale v mnohem kratším období. Myslím si, že můj poslanecký návrh je logičtější, ale je zejména logičtější, aby se o něm hlasovalo dříve, protože to období, ve kterém výjimku nabízí, je delší, než je v návrhu, který obsahuje usnesení garančního rozpočtového výboru.

Děkuji pěkně a prosím o podporu této změny procedury.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane poslanče. Budeme se jí zabývat, až se budeme zabývat procedurou.

Pokud se nikdo nehlásí do rozpravy, rozpravu končím. Ptám se, jestli je po skončené rozpravě závěrečné slovo paní ministryně. Není tomu tak. Zpravodajové? Pan kolega Volný? Nemá zájem. Pan kolega Munzar? Nemá zájem jako zpravodaj. Pan poslanec Benda za ÚPV také ne. Takže můžeme přistoupit k hlasování. Nejprve budeme hlasovat o zamítnutí.

Vzhledem k tomu, že jsem požádal kolegy, kteří diskutovali, aby diskuse přenesli do předsálí, zazvonil jsem, odhlásím vás všechny a požádám vás o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami. K proceduře ještě nemůžete hovořit, pane kolego, protože nejdřív hlasujeme o zamítnutí, pak předloží pan zpravodaj proceduru a k té se budeme vyjadřovat. Upozornil jsem na to kolegu Skopečka, který samozřejmě také přednášel ještě v rozpravě, což je samozřejmě jeho právo to přednést.

Počet přihlášených... jakmile se ustálí, tak zahájím hlasování číslo třicet jedna, ve kterém budeme rozhodovat o návrhu na zamítnutí, který padl ve druhém čtení, s tím, že... posečkám malý moment.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 31 a ptám se, kdo je pro zamítnutí návrhu zákona. - Už jsem zahájil hlasování, pane místopředsedo - Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 31 - z přítomných 172 pro 75, proti 93. Návrh byl zamítnut.

 

Budeme tedy pokračovat. Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Nejdříve požádám zpravodaje garančního výboru, aby nás seznámil s procedurou hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy, před hlasováním k nim sdělil stanovisko výboru. O totéž požádám paní ministryni. Nejdříve tedy stanovisko zpravodaje k proceduře a potom se budeme o případných požadavcích na změnu procedury zabývat. Tak, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Jan Volný: Dobrý den, páni kolegové, kolegyně, předsedající, páni ministři, bude to trošičku komplikovanější procedura, máme i více návrhů na schválení procedury. Jednu proceduru schválil rozpočtový výbor, já předpokládám, že ta se bude hlasovat až poslední, protože je tady spousta protinávrhů.

Já jsem si dovolil připravit jeden protinávrh jako zpravodaj, kde jsem zohlednil požadavky předkladatelů pozměňovacího návrhu, který podával pan kolega Stanjura, a předřadil jsem jím vybraných 48 bodů z tohoto velkého balíku 751 bodů jako hlasování 1 až 48. Následně bychom hlasovali o 50 bodech rozpočtového výboru, kde jsem si dovolil zohlednit i požadavek kolegů pirátů, pana Ferjenčíka, a navrhuji předřadit bod A3 před bod A2 až B8, to jsou ty ryby. To znamená, tam bychom to předřadili. A jako poslední hlasování, jako celek, bychom hlasovali o zbytku bodů, které jsou obsahem pozměňovacího návrhu pana kolegy Stanjury. To je můj návrh procedury.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Pan kolega Skopeček pravděpodobně trvá na svém návrhu, o kterém bychom hlasovali. Nyní pan kolega Stanjura. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. Já jsem jen z vystoupení pana zpravodaje nepochopil tu třetí část. To znamená, ty moje zbývající návrhy navrhujete hlasovat en bloc, což podle mě není možné, byl by to nezákonný postup. Jinak s těmi prvními dvěma částmi souhlasím. Děkuji panu zpravodaji, že navrhuje předřazení těch 48 bodů, považuji to za vstřícný krok, ale myslím si, že se musí o každém pozměňovacím návrhu hlasovat zvlášť.

Pokud na svém návrhu bude pan zpravodaj trvat, tak to berte jako protinávrh, to znamená, až po posledním hlasování o pozměňovacích návrzích buď rozpočtového výboru, nebo ostatních, které zazněly v průběhu druhého čtení, to znamená, které jsou obsaženy v usnesení rozpočtového výboru pod písmenem A, tak potom o těch zbývajících pod písmenem N - o každém zvlášť.

S tou první částí, s těmi prvními dvěma částmi, o kterých mluvil pan zpravodaj, souhlasím. V tom se ty naše návrhy neliší.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře.

 

Poslanec Jan Volný: Dobře, já to akceptuji a považuji to jako proceduru č. 2, druhá varianta, kterou předkládá pan kolega Stanjura, s tím, že se liší od mé varianty č. 1 tím, že jeho pozměňovací návrh se bude hlasovat jednotlivě.

Pak si dovolím ale navrhnout proceduru č. 3, protože já nevidím potom žádnou logiku v tom, aby se hlasovalo 48 bodů toho velkého pozměňovacího návrhu zvlášť. A pak navrhuji proceduru, kde by zůstala změna předřazení bodu A3 před B2 až 12, ale hlasoval by se rozpočtový výbor jako takový, těch 50 bodů, jako první a potom by se hlasoval pozměňovací návrh pana Stanjury po bodech jednotlivě jako poslední část hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Tak kolega Stanjura ještě jednou.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za tento návrh č. 3. Pokud pan zpravodaj stáhne návrh č. 1, tak já stáhnu návrh č. 2 a měli bychom jenom jeden návrh procedury. Protože to, co navrhl teď pan zpravodaj, mně vyhovuje, plní ten cíl, který jsem měl.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Takže váš návrh, pane předsedo, je, aby ta hlasovací procedura byla v podstatě ta třetí varianta, kterou nyní přednášel pan zpravodaj. (Ano.) Pane zpravodaji?

 

Poslanec Jan Volný: Ano, jsem pro, stahuji č. 1, pokud pan kolega stahuje č. 2. Hlasovali bychom o proceduře č. 3.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Prosím ji ještě jednou zopakovat, abychom ji dobře slyšeli. A potom ještě další přihlášení k proceduře. Pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Volný: To znamená, budeme hlasovat od pořadového č. 2, protože jedničku už jsme prohlasovali, to bylo to zamítnutí zákona, tak jak to rozhodl rozpočtový výbor, po bod 50 a následně by bylo hlasování pozměňovacího návrhu 2646 pana kolegy Stanjury, jednotlivě všech 751 bodů.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Tak ještě pan kolega Černohorský.

 

Poslanec Lukáš Černohorský: Děkuji za slovo. Já jsem chtěl jenom požádat před hlasováním o proceduře, zdali bychom mohli dostat přestávku 45 minut. Ať si můžeme sednout podle té nově změněné procedury. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Mohu požádat o to, aby posečkali piráti na prohlasování té procedury? (Odpověď mimo mikrofon.) Před prohlasováním procedury. Abychom měli o čem jednat na těch klubech, myslím logicky. Ještě chce pan kolega Skopeček.

 

Poslanec Jan Skopeček: Jen zopakuji, co jsem navrhoval. Abych učinil formalitám zadost, navrhuji protinávrh, aby se o mém pozměňujícím návrhu pod písmenem SD2658, pozměňující návrh M, hlasovalo před A3. Zdá se mi to logičtější, protože ta výjimka se navrhuje na delší období, od 14. prosince. I 14. prosince se už prodávají kapři. Zdá se mi logické, aby se delší interval hlasoval první. Pokud nebude přijatý, aby se hlasovala varianta kratší. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Jiný návrh není k proceduře? (Není.) Čili nyní odhlasujeme... Pane zpravodaji, prosím o kontrolu toho postupu.

 

Poslanec Jan Volný: Já bych byl rád, abychom nejdřív tedy... a musíme hlasovat o návrhu pana kolegy Skopečka jako prvním, protože byl nahlášen jako poslední. A druhé hlasování o proceduře bude o té kompromisní proceduře č. 3, kterou jsem dopisoval. To znamená, já bych teď dal hlasovat o změně procedury ve smyslu návrhu pana Skopečka. Ale já jako zpravodaj s tím nesouhlasím, protože by nám to mohlo rozhodit tu základní proceduru, a myslím, že ty dva dny, které jsou v tom rozptylu, dobře, má to nějaký vliv, podle mého názoru je to banalita. To znamená, nesouhlasím s tímto -

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pokud jde o proceduru, stanovisko zpravodaje nevyžaduji. Chápu, že si hájíte své.

 

Takže teď budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu k proceduře pana kolegy Skopečka.

Rozhodneme v hlasování číslo 32, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 32 z přítomných 179 pro 79, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní návrh procedury ve variantě třetí, se kterou souhlasil kolega Stanjura a se kterou souhlasil po stažení první varianty i zpravodaj.

Rozhodneme v hlasování číslo 33. Ptám se, kdo je pro tuto proceduru. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 33 z přítomných 179 pro 173, proti 3. Procedura byla schválena.

 

Nyní tedy uděluji přestávku do 10.45 pro poradu klubu Pirátů.

Ještě konstatuji došlé omluvy, a to paní poslankyně Radky Maxové od 14.30 do konce jednacího dne a Jakuba Michálka od 9.50 do 10.30.

 

(Jednání bylo přerušeno v 10.02 hodin.)

(Jednání pokračovalo v 10.45 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážená paní ministryně, vážený pane zpravodaji, kolegyně, kolegové, je 10.45 hodin, tedy čas vyhrazený pro přestávku a poradu poslaneckého klubu Pirátů již uběhl. Budeme pokračovat v jednání. S přednostním právem se hlásí pan předseda Pirátů Ivan Bartoš, který nás zřejmě seznámí se stanoviskem klubu. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Ivan Bartoš: Vážené dámy, vážení pánové, pane předsedající, děkuji, že jsme mohli mít tento krásný prostor na to probrat stanovisko pirátského klubu. Pirátský klub se rozhodl vzhledem k tomu, že vláda nebyla schopna doložit přínosy EET pro výběr daní v rámci první a druhé vlny a zároveň nemůžeme podpořit nástup třetí a čtvrté vlny, podpoříme tedy jako klub návrh na zrušení EET, který zde bude předložen.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Vzhledem k tomu, že stále přicházejí kolegové, než se přesuneme k hlasování, tak nás rovnou všechny odhlásím, a nyní tedy přistoupíme k hlasování podle schválené procedury. Prosím pana zpravodaje, aby zaujal své místo a seznámil nás znovu s procedurou, abychom věděli, co se bude dít, případně prosím, aby jednotlivé návrhy před hlasováním krátce uvedl a uvedl k nim stanovisko výboru. Prosím o klid. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Jan Volný: Děkuji. Kolegové, kolegyně, navázal bych tedy na schválenou proceduru. Celé hlasování bychom začali hlasováním o legislativně technických úpravách. To znamená, že první hlasování bude hlasování o legislativně technických úpravách dle příloh usnesení a dalších legislativně technických úpravách, pokud přijdou ve třetím čtení. Budeme to číst, budeme to hlasovat odděleně. Nejprve bych dal hlasovat o legislativně technických úpravách, které byly schváleny rozpočtovým výborem a jsou v usnesení rozpočtového výboru. Prosím, zahajte hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Vyzvu znovu sněmovnu ke klidu. Budeme tedy hlasovat o legislativně technických úpravách, tak jak je připravil garanční výbor.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

hlasování číslo 34 je přihlášeno 166 poslanců a poslankyň, pro 164, proti nikdo. Návrh legislativně technických úprav byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále budeme hlasovat o legislativně technických úpravách, které byly načteny ve třetím čtení. Jedná se o úpravu, kterou předložil pan kolega Jurečka, a je to k jeho pozměňovacímu návrhu 1473, a legislativně technická úprava, kterou jsem předložil já jako zpravodaj, a je to k pozměňovacímu návrhu paní Kovářové A5 a A6. Vyjadřuji kladné stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Jedním hlasováním? (Zpravodaj: Jedním hlasováním.) Dobře.

Pokud tedy nikdo nic nenamítá, zahajuji hlasování o těchto legislativně technických úpravách a ptám se, kdo je pro. (Poslankyně Mračková Vildumetzová z lavice: Paní ministryně, ještě stanovisko.) Kdo je proti? Děkuji vám.

hlasování číslo 35 je přihlášeno 173 poslanců a poslankyň, pro 169, proti nikdo. I tyto legislativně technické úpravy byly přijaty.

 

Tím jsme se, předpokládám, vypořádali s legislativně technickými úpravami a nyní tedy k jednotlivým pozměňovacím návrhům. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Volný: Než začnu schválenou procedurou, chtěl bych požádat ctěné kolegy, jestli by neměli proti tomu námitky, že bych vždycky po hodině požádal předsedajícího o pět minut hygienickou přestávku pro všechny, i pro zpravodaje. Děkuji mockrát.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Ano, budu tak postupovat. To znamená, že v 11.50 hodin budeme mít krátkou přestávku. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Volný: Bod číslo 1 byl hlasován, to je návrh o zamítnutí, proto už hlasovat nebudeme. Další bod je pozměňovací návrh pana Stanjury N2650, který říká - zrušení zákona o evidence tržeb.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko výboru. (Stanovisko výboru nesouhlasné.) Prosím stanovisko paní ministryně. (Nesouhlasné.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

hlasování číslo 36 je přihlášeno 176 poslanců a poslankyň, pro 70, proti 94. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pozměňovací návrh A1 pana kolegy Mikuláše Ferjenčíka. Je to evidence tržeb ve zvláštním režimu testování příjmů. Rozpočtový výbor souhlasí.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko paní ministryně. (Souhlasné.) Děkuji vám.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 37 je přihlášeno 178 poslanců a poslankyň, pro 178, proti nikdo. Návrh byl přijat. Děkuji. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále A2 pana poslance Onderky a pana Juříčka. Je to evidence tržeb ve zvláštním režimu - limit příjmů. Souhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko paní ministryně. (Souhlasné.) Já vám děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 38. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 38 je přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 179, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále A4 pana poslance Jana Volného - legislativně technické změny k zákonu o DPH. Stanovisko výboru - souhlasné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím, paní ministryně. (Souhlasné.) Já vám děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 39. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 39 je přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 178, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pozměňovací návrh A5 až A6 paní kolegyně Kovářové. Je to sjednocení sazeb DPH u knih, e-knih a audioknih. Souhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím o stanovisko paní ministryně. (Souhlasné.) Já vám děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 40. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 40 je přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 178, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak hlasování o pozměňovacím návrhu A3 pana kolegy Pavla Kováčika. Je to výjimka z evidence tržeb. Rozpočtový výbor - souhlasné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Paní ministryně? (Nesouhlasné.) Já vám děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 41. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 41 je přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 171, proti 3. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Tím se stává bod B2-B8 nehlasovatelným. Dále bod B1 je nehlasovatelný, jelikož byl přijat pozměňovací návrh A2.

Dále tedy přistupujeme k hlasování o bodu C2594 Věry Kovářové. Nesouhlasný postoj rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Paní ministryně? (Nesouhlasné.) Já vám děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 42. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 42 je přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 80, proti 85. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále C2592 paní poslankyně Kovářové a je to: subjekty evidence tržeb. Rozpočtový výbor - nesouhlas.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Paní ministryně? (Nesouhlasné.) Já vám děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 43. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 43 je přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 80, proti 94. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak D2634 pana kolegy Ferjenčíka. Je to změna náběhu třetí a čtvrté fáze evidence tržeb. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko paní ministryně. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 44. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 44 je přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 70, proti 98. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak D2633 pana kolegy Ferjenčíka - oznámení o tržbách evidovaných ve zvláštním režimu. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko paní ministryně. (Nesouhlasné.) Já vám děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 45. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 45 je přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 65, proti 98. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále D2667 pana kolegy Ferjenčíka a paní kolegyně Kovářové - blok účtenek. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko paní ministryně. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 46. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 46 bylo přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 64, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: Schválením bodu A1 a A2 jsou nehlasovatelné body D2665 a 2666, tedy budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu 2627 pana kolegy Ferjenčíka - evidence tržeb ve zvláštním režimu - povolení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko? (Negativní.) Stanovisko paní ministryně? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 47. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 47 je přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 63, proti 93. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak pozměňovací návrh 2626 pana kolegy Ferjenčíka - výjimka z evidence tržeb. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko paní ministryně? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování číslo 48. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 48 je přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 64, proti 91. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pozměňovací návrh 2675 pana kolegy Ferjenčíka - evidence tržeb ve zvláštním režimu plátci DPH. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko paní ministryně? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 49. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 49 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 57, proti 88. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Schválením bodu A2 se stává nehlasovatelný pozměňovací návrh E2522, proto přistupujeme k hlasování o bodu F2639. A je to zrušení účtenkové loterie pana kolegy Ivana Adamce. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 50. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 50 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 71, proti 94. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále poslanecký návrh pana Ivana Adamce pod písm. F2638 - zrušení informační povinnosti. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.)

Já zahajuji hlasování číslo 51. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 51 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 71, proti 95. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále poslanecký návrh pana Ivana Adamce pod písm. F2638 - zrušení informační povinnosti. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování číslo 52. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 52 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 72, proti 89. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pozměňovací návrh F2638 pana Ivana Adamce, pana kolegy. A je to zrušení přestupku porušení informační povinnosti. Nesouhlasný názor, nesouhlasný postoj rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 53. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 53 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 70, proti 94. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak pozměňovací návrh F2640 pod číslem 1 pana kolegy Ivana Adamce. A je to snížení pokut za přestupek. Rozpočtový výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování číslo 54. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 54 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 80, proti 94. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak F2640 dvojka pana kolegy Ivana Adamce. A je to snížení pokuty za přestupky. Rozpočtový výbor nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování číslo 55. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 55 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 93. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Potom je to pozměňovací návrh G2516 pana Vojtěcha Munzara. A je to kontrolní hlášení pokuty. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 56. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 56 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 69, proti 94. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak G2604 pana kolegy Vojtěcha Munzara - kontrolní hlášení lhůty. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování číslo 57. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 57 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 81, proti 95. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak pozměňovací návrh G2605 varianta A pana kolegy Vojtěcha Munzara. A je to kontrolní hlášení pokuty. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 58. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 58 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 81, proti 97. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Poslanecký návrh G 2608 je již nehlasovatelný, protože je stejný jako návrh F1 a F4. Proto budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu G2609 pana kolegy Vojtěcha Munzara. A je to zamezení náběhu druhé a třetí fáze evidence tržeb. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování číslo 59. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 59 bylo přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 71, proti 95. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: Nyní jsem dostal upozornění od legislativy, že jsem přeskočil variantu B pozměňovacího návrhu 2605 pana kolegy Vojtěcha Munzara - kontrolní hlášení pokuty.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: V tom případě bych prohlásil předchozí hlasování za zmatečné, abychom měli jistotu, že všichni hlasovali, o čem se hlasovalo, a vrátíme se k tomu návrhu G2605. (Vzrůstá hluk v sále, poslanci se dohadují.)

 

Poslanec Jan Volný: To je asi zbytečné. Nebo k tomu má někdo námitky, že to dohlasujeme?

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Já bych se teď vrátil k hlasování G2605 varianta B, které jsme přeskočili, a pak budeme pokračovat od...

 

Poslanec Jan Volný: Já bych doporučoval dále H2621.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Takže pokud nikdo nemá námitky, budeme považovat hlasování o G2609 za platné, i když jsme přeskočili, a nyní se dostaneme k hlasování o G2605 varianta B. (Zpravodaj: Ano, děkuji.) Dobře, pokud proti tomu není námitek, budeme postupovat takto. Takže návrh G2605 varianta B. Prosím, pane zpravodaji, uveďte ho.

 

Poslanec Jan Volný: Je to kontrolní hlášení - pokuty. Nesouhlasné stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 60. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 60 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 70, proti 96. Návrh byl zamítnut. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu 2621 pana kolegy Válka. Je to výjimka z evidence tržeb. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 61. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 61 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 66, proti 93. Návrh byl zamítnut. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Schválením bodu A1 až A2 je nehlasovatelný bod I2642. Proto postupujeme dále k bodu I2643 pana Stanislava Blahy. A je to povinnost ve zvláštním režimu. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 62. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 62 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 56, proti 86. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Schválením bodu A3 je nehlasovatelný bod J2629. Proto přistupujeme k hlasování o K2645, který předložil Vojtěch Pikal. Je to povinnost vystavit účtenku. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru. - Pardon, rozpočtový výbor nepřijal stanovisko. Omlouvám se.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování číslo 63. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 63 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 81, proti 83, zdrželo se 17. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Další návrh předložil Marian Jurečka a je to L1473, snížení sazby DPH. Nesouhlasné stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 64. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 64 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 44, proti 93. Návrh byl zamítnut. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále L2652 pana Mariana Jurečky. Je to snížení sazby DPH. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 65. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 65 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 82, proti 88. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Další bod 2653 je nehlasovatelný, jelikož se schválil bod A3. Pokračujeme tedy bodem L2655 pana Mariana Jurečky - subjekty evidence tržeb. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 66. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 66 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 68, proti 88. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pozměňovací návrh L2654 Mariana Jurečky. Je to předmět evidence tržeb. Nesouhlasné stanovisko rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování číslo 67. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 67 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 64, proti 87. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Pak je tu pozměňovací návrh L2656 Mariana Jurečky, varianta 1. Je to plátcovství DPH. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko paní ministryně. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 68. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 68 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 66, proti 87. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále L2657 Mariana Jurečky, varianta 2, plátcovství DPH. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 69. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 69 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 65, proti 90. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak 2660 Mariana Jurečky, snížení DPH. Nesouhlasné stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 70. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 70 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 56, proti 89. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak pozměňovací návrh 2662 pana Mariana Jurečky - snížení sazby DPH. Nesouhlasné stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 71. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 71 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 72, proti 90. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak L2663 Mariana Jurečky - zamezení náběhu druhé a třetí fáze evidence tržeb. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 72. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 72 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 93. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Pozměňovací návrh M2658 je nehlasovatelný, protože byl přijat pozměňovací návrh A3. To znamená, že přistupujeme k hlasování pozměňovacího návrhu M2648 pana Jana Skopečka - subjekty evidence tržeb. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 73. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 73 je přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 94. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak pozměňovací návrh N2651 pana kolegy Zbyňka Stanjury - povinnost ve zvláštním režimu. Nesouhlasné stanovisko výboru.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 74. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 74 je přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 65, proti 93. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Nyní jsme se dostali k tomu velkému bloku, který nám bude trvat možná deset hodin hlasování. A je to pozměňovací návrh N2646, který se bude hlasovat po jednotlivých bodech. Je to kvalifikace ekonomických činností pod zkratkou NACE. Upozorňuji, že tento pozměňovací návrh se všemi 751 body máte uvedený právě ve sněmovním tisku 2646.

Tedy zahájíme hlasování po jednotlivých bodech. Proto dávám hlasovat o návrhu N1 pod číslem NACE 0111.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko výboru. (Nepřijato.) Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 75. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 75 je přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 77, proti 92. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak N2 pod číslem NACE 0112. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 76. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 76 je přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 74, proti 93. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále N3 pod NACE 0113. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 77. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 77 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 80, proti 89. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále N4 pod číslem NACE 0114. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 78. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 78 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 80, proti 91. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak N5 NACE 0115. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 79. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 79 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 77, proti 91. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále N6 NACE 0116. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 80. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 80 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 83. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále N7 pod NACE 0119. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 81. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 81 je přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 77, proti 90. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Pak je to N8 pod NACE 0121. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 82. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 82 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 88. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále N9 pod NACE 0122. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 83. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 83 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 92. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále N10 NACE 0123. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 84. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 84 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 78, proti 88. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále N11 NACE 0124. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 85. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 85 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 76, proti 86. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak N12 NACE 0125. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 86. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 86 je přihlášeno 182 poslanců a poslankyň, pro 78, proti 85. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Je zde žádost o odhlášení, já vás odhlásím. Než se přihlásíte, seznámím vás s omluvenkou. Pan poslanec Výborný se nám omlouvá dnes mezi 11.15 a 12.30 z důvodu pracovního jednání.

Počet přihlášených se nám pomalu ustaluje. Vypadá to, že už jsou tu všichni. Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pak je to N13 NACE 0126. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji. Pardon, já se omlouvám, já jsem vás všechny odhlásil. Je to moje velká chyba. Ta tlačítka jsou vedle sebe. Omlouvám se, asi je to únavou.

Myslím, že všichni víme, o čem budeme hlasovat. Nevíme? Pane zpravodaji, které N to je?

 

Poslanec Jan Volný: Zopakujeme hlasování. Je to N13 NACE 0126. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 87. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 87 je přihlášeno 175 poslanců a poslankyň, pro 75, proti 93. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Pan předseda Stanjura se hlásí s přednostním právem. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. Já to sice vím zpaměti, ale někteří kolegové a kolegyně mě požádali, abych tlumočil prosbu vůči panu zpravodaji, aby přečetl alespoň název toho NACE, aby bylo jasné, o čem se hlasuje.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Doufám, že pan zpravodaj bude reflektovat tento požadavek.

 

Poslanec Jan Volný: Já si myslím, že to není potřeba. Kdo chce, tak ví, o čem se jedná, a to číslo naprosto přesně specifikuje, o čem se jedná. (Poslanci ODS buší na protest do lavic.) Proto navrhuji hlasovat N14 pod číslem NACE 0127.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím o stanovisko výboru. (Nepřijato stanovisko.) Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Pan předseda se znovu hlásí s přednostním právem? (Dohadují se, zda se má číst název NACE.)

 

Poslanec Jan Volný: Ne, ne, ale já jsem opravdu přesvědčen, že pod číslem NACE je naprosto jasně specifikována činnost, které se to týká. A každý to má přece už měsíc v systému. A to číslo NACE to specifikuje naprosto přesně. (Dohadují se s poslancem Stanjurou.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Dospěli jsme k nějaké dohodě, nebo budeme muset...? Pane zpravodaji, já myslím, že jsme přečetli návrh bodu. Myslím, že jsme slyšeli stanoviska. Je zde požadavek minimálně části sněmovny, abychom četli i to, čeho se to týká. Já to nemůžu odsud úplně rozhodnout svévolně. Takže já bych zahájil toto hlasování.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 88... (Poslanci vznášejí námitky, že nevědí, o čem se hlasuje.)

 

Poslanec Jan Volný: Hlasujeme o NACE 0127.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Dobře. Tohle hlasování prohlašuji za zmatečné. Budeme tedy o tomto NACE hlasovat znovu, a to v hlasování číslo osmdesát devět. Pan předseda Stanjura se znova hlásí s přednostním právem.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Já myslím, že to je správná připomínka, která zazněla z pravé strany z poslaneckých lavic, že nejsme jediní, kteří sledují to hlasování. Takže když pan zpravodaj není ochoten, tak já budu chodit suplovat jeho práci.

Budeme hlasovat o NACE pod kódy 0127 - pěstování rostlin pro výrobu nápojů. (Potlesk z řad poslanců ODS.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Pane předsedo, já se omlouvám, ale v sále byl hluk a já jsem neslyšel, o čem budeme hlasovat. (Smích v sále.)

 

Poslanec Jan Volný: Já to zopakuji. Pěstování rostlin pro výrobu nápojů.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování číslo 89. Věřím, že teď všichni víme, o čem budeme hlasovat. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 89 je přihlášeno 178 poslanců a poslankyň, pro 78, proti 88. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Potom je to pozměňovací návrh N15 pod číslem NACE 0128. Výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Pane zpravodaji, budete číst, čeho se to týká, nebo budeme pokračovat v té...? (O slovo se hlásí poslanec Stanjura.) Pan předseda Stanjura se hlásí s přednostním právem.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Jak říká pan předseda Faltýnek - nech ho chodit, ať chodí. Já s tím nemám problém. Myslím, že vládní poslanci se mylně domnívají, že se jedná o obstrukci. Nejedná se o obstrukci. Jde o to, až budeme odpovídat živnostníkům, kdo jak hlasoval o které živnosti, aby to bylo úplně jasné.

Takže máme hlasovat - je to NACE pod kódy 0128 - pěstování koření, aromatických, léčivých a farmaceutických rostlin.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko výboru jsme již slyšeli. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování číslo 90. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 90 je přihlášeno 178 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 86. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Volný: Pak je to pozměňovací návrh N16 pod NACE 0129. Výbor nepřijal stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Pan předseda Stanjura se hlásí s přednostním právem.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Nejdřív prosba poslanců ne z mého poslaneckého klubu na pana zpravodaje, aby mluvil o něco zřetelněji, že je mu špatně rozumět.

A já bych chtěl vysvětlit všem poslancům, o čem budeme hlasovat. Je to NACE pod kódy 0129 - pěstování ostatních trvalých plodin.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování 91. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 91 je přihlášeno 179 poslanců a poslankyň, pro 78, proti 86. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Pak je to pozměňovací návrh N17 pod číslem -

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Pardon. Pan poslanec Klaus se hlásí k hlasování?

 

Poslanec Václav Klaus: Já se omlouvám, ale já jsem hlasoval pro a nesvítí mi to tam, takže tohle hlasování poslední, co bylo, bych vznesl námitku. Zpochybňuji, pardon.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Ano. Byla vznesena námitka, zpochybnění posledního hlasování. Takže o této námitce budeme hlasovat.

Zahájil jsem hlasování o námitce. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 92 bylo přihlášeno 179 poslanců a poslankyň, pro 167, proti 3. Námitka byla přijata.

 

Hlasování tedy budeme opakovat. Prosím, pane zpravodaji, o nové uvedení.

 

Poslanec Jan Volný: To znamená, opakujeme hlasování N15, je to NACE 0128. Stanovisko nebylo přijato.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva... Tak pan předseda Stanjura se hlásí s přednostním právem.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Já myslím, že byla přijata námitka k hlasování o NACE pod kódem 0129 - pěstování ostatních trvalých plodin, a ne jak říkal pan zpravodaj o NACE pod kódem 0128 - pěstování koření, aromatických, léčivých a farmaceutických rostlin. Takže máme hlasovat o N16, a ne o N15.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Pane zpravodaji?

 

Poslanec Jan Volný: Podle mého názoru N16 se vůbec nehlasovalo, protože když jsem ho předčítal, tak přišel pan kolega s touto námitkou. To znamená, podle mého názoru se N16 NACE 0129, vůbec nehlasovalo ještě. Já požádám legislativu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Já si vezmu asi minutu...

 

Poslanec Jan Volný: Nehlasovalo. Říkám to správně, legislativa potvrzuje, že šestnáctka se nehlasovala a námitka pana kolegy byla k NACE, 15. To byl poslední bod, který se hlasoval. To znamená, já dávám znovu hlasovat na základě námitky pana kolegy o bodu N15 NACE 0128.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanoviska jsme slyšeli. Takže já zahajuji hlasování číslo 93. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 93 je přihlášeno 178 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 91. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Nyní hlasujeme o pozměňovacím návrhu N16 pod číslem NACE 0129. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování číslo 94. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 94 je přihlášeno 179 poslanců a poslankyň, pro 80, proti 85. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Děkuji. Dále hlasujeme o pozměňovacím návrhu N17, 0130. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Pan předseda Stanjura se hlásí s přednostním právem.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Jen pro upřesnění. NACE pod kódy 0130 - množení rostlin.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Zahajuji hlasování číslo 95. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 95 je přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 80. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále pozměňovací návrh N18 pod číslem 0141. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko ministerstva. (Nesouhlasné.) Děkuji. Pan předseda Stanjura se hlásí.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. Upřesním návrh, který přednesl pan zpravodaj. Jedná se o chov mléčného skotu. (Ozývá se smích zprava.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování číslo 96. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 96 je přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 81, proti 80. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jan Volný: Dále hlasujeme o pozměňovacím návrhu N19 pod NACE 01.42. Nebylo přijato stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko paní ministryně. (Nesouhlasné.) Pan předseda Stanjura se hlásí.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. Před chvílí jsme hlasovali o chovu mléčného skotu a nyní budeme hlasovat o chovu jiného skotu. (Smích v sále.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Pan předseda Kalousek se hlásí.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji za slovo. Já bych si v rámci efektivity jednání dovolil apelovat na zpravodaje. Já jsem se domníval, že zejména poslancům ANO záleží na tom, abychom to projednali co nejdříve. Pokud pan zpravodaj bude zatvrzele odmítat číst ty tituly, tak my to vydržíme, my se vždycky přihlásíme a přečteme je. (Neklid v sále.) Ale kdyby je přečetl pan zpravodaj, šlo by nám to rychleji. Pane zpravodaji, prosím, zvažte to. Zvažte to prostřednictvím pana předsedajícího.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Pan předseda Bartošek se hlásí.

 

Poslanec Jan Bartošek: Děkuji, pane místopředsedo. Stejně tak apeluji i na vás, protože součástí pozměňovacích návrhů je, že ten, kdo je přednáší, má stručně říct, o čem jsou. To znamená, že já vedu ke kázni i vás, pane místopředsedo, abyste řídil schůzi tak, jak se má, a aby pan zpravodaj představoval jednotlivé pozměňovací návrhy. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Já vám také děkuji. Vzhledem k tomu, kolik je hodin a jaká je atmosféra v sále, a vzhledem k tomu, že je ohlášena pauza na 11.50, tak si myslím, že je vhodná chvíle k tomu jednání přerušit do 12.00.

 

Poslanec Jan Volný: Pane zpravodaji, mně by stačilo pět minut, tak teď dáme deset a příště pět minut, jestli můžu poprosit. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno v 11.50 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 12.00 hodin.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, je 12 hodin. Budeme pokračovat v hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

I v souladu s diskusí bych na vás, pane zpravodaji, znovu apeloval, abyste zvážil při představování jednotlivých pozměňovacích návrhů, že budete říkat, čeho se přesně týkají. Chápu, že ta diskuse může být o tom, jestli když řeknete kód ekonomických činností, tak chrakterizujete pozměňovací návrh, nebo necharakterizujete, ale minimálně několik poslaneckých klubů se domnívá, že tato identifikace není dostatečná, chtějí znát název té ekonomické činnosti. Úzus, dosavadní zvyklosti této Poslanecké sněmovny jsou takové, že pokud poslanci mají pochybnosti o tom, o čem se hlasuje, tak zpravodaj je podrobně seznámí s názvem nebo obsahem jednotlivého pozměňovacího návrhu. Myslím, že by bylo namístě, abyste se této praxe držel a kromě kódu ekonomické činnosti uvedl i její název. Nemám samozřejmě možnost vás k tomu donutit, ale považoval jsem jako předsedající za potřebné vám připomenout tuto praxi a to, že jsme to vždy dosud při projednávání pozměňovacích návrhů dodržovali.

Tolik moje poznámka. Prosím, pane zpravodaji, veďte nás dál hlasováním. (V sále je silný hluk.)

 

Poslanec Jan Volný: Dobře. Děkuji předsedajícímu. Ano, ten slovní obrat, abych zvážil, si myslím, že je korektní a namístě. Chtěl jsem začít tím, že pan kolega Bartošek si měl rozmyslet ty hraběcí rady předsedajícímu, aby mi nařídil, protože podle legislativy a podle všeho ta specifikace, kterou jsem tady četl, je dostačující a není důvod, aby mi někdo něco jiného -

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Dámy a pánové, prosím o klid! Já neslyším pana zpravodaje.

 

Poslanec Jan Volný: - aby mi někdo jiný něco nařizoval.

Nicméně já bych rád vyšel vstříc kolegovi Kalouskovi, který tady požádal o to, abych ty slovní citace četl. Proto jsme se dohodli, že vyjdeme panu kolegovi Kalouskovi vstříc, že to tam číst prostě budu.

Já bych potom rád poprosil, není to nic proti ničemu z legislativního hlediska, ale je to o ušetření času, nebudu tam říkat, že rozpočtový výbor přijal - nepřijal stanovisko, protože je to u všech bodů stejně. Jestli k tomu není námitek, tak toto tedy vynechám a měli bychom tím časově možná ty fousy nějakým způsobem vyrovnat.

Proto tedy zahajuji hlasování o pozměňovacím návrhu N20, je to chov koní a jiných koňovitých.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ještě okamžik, pane zpravodaji. Za prvé se hlásil pan předseda Bartošek. Za druhé bychom měli hlasovat podle mých informací o devatenáctce. A za třetí bych tedy ještě zopakoval, že vy budete číst názvy - já se omlouvám, že jsem dobře neslyšel, co jste říkal - budete číst názvy těch jednotlivých ekonomických činností a dohodneme se, že se vás nebudu ptát na stanovisko, protože stanovisko výboru je ve všech případech nepřijato. Je to tak? (Zpravodaj: Ano, je to tak.) Děkuji. Paní ministryně se nicméně na stanovisko ptát budu.

Pan předseda Bartošek s přednostním právem.

 

Poslanec Jan Bartošek: Děkuji pane místopředsedo. Ta připomínka byla zcela namístě, protože to bylo zvykem a slušností, jestliže některý z poslaneckých klubů požádal, aby se víc v detailu představil pozměňující návrh, tak to vždycky bylo respektováno. A o to stejné jsem požádal já. Pane kolego, jste tady druhé volební období stejně jako já a pamatujete si z předchozího volebního období, že tyto požadavky zde opakovaně zaznívaly.

Ono je to totiž důležité nejenom pro nás, ale samozřejmě je důležité, aby lidi věděli, o čem se hlasuje. Protože když řeknete I2642, tak skutečně nikdo neví, o co se jedná, stejně jako když řeknete N19. Já jsem přesvědčen, že je důležité, aby skutečně na mikrofon a pro lidi zaznělo, o čem hlasujeme a čeho se jednotlivé pozměňující návrhy týkají.

Na druhou stranu oceňuji, že jste zohlednil tento požadavek a že pozměňující návrhy budete v současné době lépe uvádět. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Myslím, že jsme domluveni na postupu. Teď se jenom shodněme s panem zpravodajem, jestli hlasujeme 19, nebo 20. (V sále je trvalý hluk.)

 

Poslanec Jan Volný: Budeme hlasovat 19. Já jsem konzultoval o přestávce s legislativou, ta říkala, že jsme to hlasovali, ale údajně ne -

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pane zpravodaji, prosím, mluvte do mikrofonu, není vás slyšet.

 

Poslanec Jan Volný: Budeme tedy hlasovat o pozměňovacím návrhu N19 - chov jiného skotu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně, stanovisko prosím. (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 97, přihlášeno 179 poslanců, pro 76, proti 89, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N20 - chov koní a jiných koňovitých.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 98, přihlášeno 180 poslanců, pro 72, proti 89. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N21 - chov velbloudů a velbloudovitých.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 99, přihlášeno 179 poslanců, pro 72, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N22 - chov ovcí a koz.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně, prosím. (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování č. 100, přihlášeno 181 poslanců, pro 73, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N23 - chov prasat.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 101, přihlášeno 180 poslanců, pro 77, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N24 - chov drůbeže.

 

Poslanec Jan Birke: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 102, přihlášeno 181 poslanců, pro 77, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N25 - chov ostatních zvířat.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 103, přihlášeno 181 poslanců, pro 76, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N26 - chov drobných hospodářských zvířat.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 104, přihlášeno 181 poslanců, pro 78, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N27 - chov kožešinových zvířat.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 105, přihlášeno 181 poslanců, pro 73, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N28 - chov zvířat pro zájmový chov.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 106, přihlášeno 181 poslanců, pro 77, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N29 - chov ostatních zvířat.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 107, přihlášeno 181 poslanců, pro 76, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N30 - smíšená hospodářství.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 108, přihlášeno 181 poslanců, pro 78, proti 83. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N31 - podpůrné činnosti pro rostlinnou výrobu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 109, přihlášeno 181 poslanců, pro 77, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N32 - podpůrné činnosti pro živočišnou výrobu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 110, přihlášeno 181 poslanců, pro 77, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N33 - posklizňové činnosti.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 111, přihlášeno 181 poslanců, pro 77, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N34 - zpracování osiva pro účely množení.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 112, přihlášeno 182 poslanců, pro 79, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N35 - chov a odchyt divokých zvířat a související činnosti.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 113, přihlášeno 182 poslanců, pro 74, proti 83. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N36 - lesní hospodářství a jiné činnosti v oblasti lesnictví.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 114, přihlášeno 182 poslanců, pro 77, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N37 - těžba dřeva.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 115, přihlášeno 182 poslanců, pro 78, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N38 - sběr a sklízení volně rostoucích plodin a materiálu kromě dřeva.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 116, přihlášeno 182 poslanců, pro 78, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N39 - podpůrné činnosti pro lesnictví.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 117, přihlášeno 182 poslanců, pro 78, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N40 - mořský rybolov.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 118, přihlášeno 182 poslanců, pro 79, proti 81. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N41 - sladkovodní rybolov.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 119, přihlášeno 182 poslanců, pro 78, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N42 - mořská akvakultura.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 120, přihlášeno 182 poslanců, pro 79, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N43 - sladkovodní akvakultura.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 121, přihlášeno 181 poslanců, pro 77, proti 89. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N44 - těžba a úprava černého uhlí.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 122, přihlášeno 181 poslanců, pro 78, proti 89. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N45 - těžba černého uhlí.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 123, přihlášeno 182 poslanců, pro 76, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N46 - úprava černého uhlí.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 124. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N47 - těžba a úprava hnědého uhlí.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 125. Přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 89. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N48 - těžba uhlí kromě lignitu. Hnědého uhlí. Pardon.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 126. Přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N49 - úprava hnědého uhlí kromě lignitu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 127. Přihlášeno 183 poslanců, pro 89, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N50 - těžba lignitu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 128. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 89. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N51 - úprava lignitu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 129. Přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N52 - těžba ropy.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 130. Přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 91. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N53 - těžba zemního plynu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 131. Přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 89. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N54 - těžba a úprava železných rud.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 132. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 91. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N55 - těžba železných rud.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 133. Přihlášeno 183 poslanců, pro 75, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N56 - úprava železných rud.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 134. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 91. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N57 - těžba a úprava uranových a thoriových rud.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 135. Přihlášeno 183 poslanců, pro 74, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N58 - těžba uranových a thoriových rud.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 136. Přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N59 - úprava uranových a thoriových rud.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 137. Přihlášeno 183 poslanců, pro 77, proti 89. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N60 - těžba a úprava ostatních neželezných rud.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 138. Přihlášeno 184 poslanců, pro 80, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N61 - těžba ostatních neželezných rud.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 139. Přihlášeno 184 poslanců, pro 81, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N62 - úprava ostatních neželezných rud.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 140. Přihlášeno 184 poslanců, pro 81, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N63 - dobývání kamene pro výtvarné a stavební účely.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 141. Přihlášeno 184 poslanců, pro 79, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N64 - provoz pískoven, štěrkopískoven, těžba jílu a kaolinu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 142. Přihlášeno 185 poslanců, pro 81, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N65 - těžba chemických materiálů a minerálů pro výrobu hnojiv.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 143, přihlášeno 185 poslanců, pro 78, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N66 - těžba rašeliny.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 144, přihlášeno 185 poslanců, pro 81, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N67 - těžba soli.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 145, přihlášeno 185 poslanců, pro 82, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N68 - ostatní těžba a dobývání.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 146, přihlášeno 185 poslanců, pro 81, proti 92. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N69 - podpůrné činnosti při těžbě ropy a zemního plynu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 147, přihlášeno 185 poslanců, pro 79, proti 92. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N70 - podpůrné činnosti při ostatní těžbě a dobývání.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 148, přihlášeno 185 poslanců, pro 76, proti 87. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N71 - zpracování a konzervování masa kromě drůbežího.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 149, přihlášeno 185 poslanců, pro 80, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N72 - zpracování a konzervování drůbežího masa.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 150, přihlášeno 185 poslanců, pro 82, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N73 - výroba masných výrobků a výrobků z drůbežího masa.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 151, přihlášeno 185 poslanců, pro 76, proti 91. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N74 - zpracování a konzervování ryb, korýšů a měkkýšů.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 152, přihlášeno 185 poslanců, pro 75, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N75 - zpracování a konzervování brambor.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 153, přihlášeno 185 poslanců, pro 80, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N76 - výroba ovocných a zeleninových šťáv.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 154, přihlášeno 185 poslanců, pro 81, proti 81. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N77 - ostatní zpracování a konzervování ovoce a zeleniny.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 155, přihlášeno 185 poslanců, pro 76, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N78 - výroba olejů a tuků.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 156, přihlášeno 185 poslanců, pro 80, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N79 - výroba margarínů a podobných jedlých tuků.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 157, přihlášeno 185 poslanců, pro 80, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N80 - zpracování mléka, výroba mléčných výrobků a sýrů.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 158, přihlášeno 185 poslanců, pro 79, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N81 - výroba zmrzliny.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 159, přihlášeno 185 poslanců, pro 82, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N82 - výroba mlynářských výrobků.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 160, přihlášeno 185 poslanců, pro 80, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N83 - výroba škrobárenských výrobků.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 161, přihlášeno 185 poslanců, pro 81, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N84 - výroba pekařských, cukrářských výrobků, kromě trvanlivých.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 162, přihlášeno 185 poslanců, pro 80, proti 79. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N85 - výroba sucharů, sušenek a výrobků trvanlivých cukrářských výrobků.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 163, přihlášeno 185 poslanců, pro 80, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N86 - výroba makaronů, nudlí, kuskusu a podobných moučnatých výrobků.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 164, přihlášeno 185 poslanců, pro 77, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N87 - výroba cukru.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 165, přihlášeno 185 poslanců, pro 81, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N88 - výroba kakaa, čokolády a cukrovinek.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 166, přihlášeno 185 poslanců, pro 81, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N89 - zpracování čaje a kávy.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 167, přihlášeno 185 poslanců, pro 80, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N90 - výroba koření aromatických výtažků.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 168, přihlášeno 185 poslanců, pro 79, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N91 - výroba hotových pokrmů.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 169, přihlášeno 185 poslanců, pro 79, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N92 - výroba homogenizovaných potravinářských přípravků a dietních potravin.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 170, přihlášeno 185 poslanců, pro 79, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N93 - výroba ostatních potravinářských výrobků.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 171, přihlášeno 185 poslanců, pro 80, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N94 - výroba průmyslových krmiv pro hospodářská zvířata.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 172, přihlášeno 185 poslanců, pro 78, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N95 - výroba průmyslových krmiv pro zvířata v zájmových chovech.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 173, přihlášeno 185 poslanců, pro 81, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N96 - destilace, rektifikace a míchání lihovin.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 174, přihlášeno 185 poslanců, pro 81, proti 83. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N97 - výroba vína z vinných hroznů.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 175, přihlášeno 185 poslanců, pro 79, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N98 - výroba jablečného vína a jiných ovocných vín.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 176, přihlášeno 185 poslanců, pro 79, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N99 - výroba ostatních nedestilovaných kvašených nápojů.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 177, přihlášeno 185 poslanců, pro 81, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N 100 - výroba piva.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 178, přihlášeno 185 poslanců, pro 82, proti 81. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N101 - výroba sladu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 179, přihlášeno 185 poslanců, pro 78, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N102 - výroba nealkoholických nápojů.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 180, přihlášeno 185 poslanců, pro 83, proti 78. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N103 - výroba tabákových výrobků.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 181, přihlášeno 185 poslanců, pro 78, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N104 - úprava a spřádání textilních vláken a příze.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 182, přihlášeno 185 poslanců, pro 79, proti 83. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N105 - tkaní textilií.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 183, přihlášeno 185 poslanců, pro 79, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Dámy a pánové, ve 12.55 hodin vyhlásím přestávku v délce 10 minut.

 

Poslanec Jan Volný: Jestli můžu poprosit, tak pět minut. Dobře, deset.

N106 - konečná úprava textilií.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 184, přihlášeno 185 poslanců, pro 79, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N107 - výroba pletených a háčkovaných materiálů.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 185, přihlášeno 185 poslanců, pro 74, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N108 - výroba konfekčních textilních výrobků kromě oděvů.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 186, přihlášeno 185 poslanců, pro 77, proti 87. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N109 - výroba koberců a kobercových předložek.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 187, přihlášeno 185 poslanců, pro 77, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Volný: N110 - výroba lan, provazů a síťovaných výrobků.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 188, přihlášeno 185 poslanců, pro 78, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní vyhlašuji přestávku v délce 10 minut do 13.05 hodin. Pak budeme pokračovat v hlasování do 14 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.55 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 13.05 hodin.)

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Vážené kolegyně, vážení kolegové, je 13.05 hodin, čas na přestávku vypršel, takže budeme pokračovat v jednání.

Přečtu omluvy. Pan ministr Antonín Staněk se omlouvá dnes od 12.30 do 14.00 z pracovních důvodů. Vidím, že tomu tak není, svou omluvu stahuje, protože je přítomen v jednacím sále. Dále pan poslanec Martin Kupka od 11.30 do 12.30 z pracovních důvodů. A to je vše.

Takže já vás poprosím, abyste se usadili. Pan poslanec Kupka je tady také, takže omluva je stažena. Dobře. Poprosím pana zpravodaje, abychom pokračovali dál. Já vás odhlásím na žádost, přihlaste se prosím svými identifikačními kartami a počkáme, až se ustálí počet... Až se poslanci ztiší, abychom věděli, o čem budeme hlasovat.

Tak pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Jan Volný: Kolegové, budeme pokračovat. N111 - výroba netkaných textilií a výrobků z nich, kromě oděvů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 189, přihlášeno 161 poslankyň a poslanců, pro 69, proti 83. Návrh byl zamítnut. Další prosím.

 

Poslanec Jan Volný: N112 - výroba ostatních technických a průmyslových textilií.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 190, přihlášeno 169 poslankyň a poslanců, pro 73, proti 85. Návrh byl zamítnut. Další prosím.

 

Poslanec Jan Volný: N113 - výroba ostatních textilií.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 191, přihlášeno 171 poslankyň a poslanců, pro 73, proti 78. Návrh byl zamítnut. Další prosím.

 

Poslanec Jan Volný: N114 - výroba kožených oděvů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 192, přihlášeno 172 poslankyň a poslanců, pro 71, proti 79. Návrh byl zamítnut. Další prosím.

 

Poslanec Jan Volný: N115 - výroba pracovních oděvů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 193, přihlášeno 176 poslankyň a poslanců, pro 74, proti 76. Návrh byl zamítnut. Další prosím.

 

Poslanec Jan Volný: N116 - výroba ostatních svrchních oděvů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 194, přihlášeno 180 poslankyň a poslanců, pro 77, proti 86. Návrh byl zamítnut. Další.

 

Poslanec Jan Volný: N117 - výroba ostatního prádla.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 195, přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 74, proti 82. Návrh byl zamítnut. Další prosím.

 

Poslanec Jan Volný: N118 - výroba ostatních oděvů a oděvních doplňků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 196 přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 78, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N119 - výroba kožešinových výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 197 přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 79, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N120 - výroba pletených a háčkovaných punčochových výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 198 přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 79, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N121 - výroba ostatních pletených a háčkovaných oděvů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 199 přihlášeno 181 poslanců, pro 75, proti 84. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N122 - činění a úprava usní.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 200 přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 77, proti 82. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N122 - výroba brašnářských, sedlářských a podobných výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 201 přihlášeno 181 poslanců, pro 80, proti 82. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N124 - výroba obuvi.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 202 přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 81, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N125 - výroba obuvi s usňovým svrškem.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 203 přihlášeno 181 poslanců, pro 80, proti 82. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N126 - výroba obuvi z ostatních materiálů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 204 přihlášeno 181 poslanců, pro 79, proti 80. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N127 - výroba pilařských a impregnace dřeva.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 205 přihlášeno 181 poslanců, pro 81, proti 84. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N128 - výroba dýh, desek na bázi dřeva.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 206 přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 80, proti 81. Návrh byl zamítnut. Další.

 

Poslanec Jan Volný: N129 - výroba sestavovaných parketových podlah.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 207 přihlášeno 181 poslanců, pro 79, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N130 - výroba ostatních výrobků stavebních, truhlářství a tesařství.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 208 přihlášeno 191 poslanců, pro 80, proti 82. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N131 - výroba dřevěných obalů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 209 přihlášeno 181 poslanců, pro 80, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N132 - výroba ostatních dřevěných, korkových, proutěných a slaměných výrobků kromě nábytku.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 210 přihlášeno 181 poslanců, pro 78, proti 82. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N133 - výroba buničiny.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 211 přihlášeno 181 poslanců, pro 81, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N134 - výroba chemických buničin.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 212 přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 77, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N135 - výroba mechanických vláknin.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 213 přihlášeno 181 poslanců, pro 80, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N136 - výroba ostatních papírenských vláknin.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 214 přihlášeno 181 poslanců, pro 81, proti 84. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N137 - výroba papíru a lepenky.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 215 přihlášeno 181 poslanců, pro 80, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N138 - výroba vlnitého papíru a lepenky.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 216 přihlášeno 182 poslanců, pro 82, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N139 - výroba domácích hygienických potřeb a toaletních výrobků z papíru.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 217 přihlášeno 183 poslanců, pro 75, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N140 - výroba kancelářských potřeb z papíru.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 218 přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 73. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N141 - výroba tapet.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 219 přihlášeno 183 poslanců, pro 75, proti 73. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N142 - výroba ostatních výrobků z papíru a lepenky.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 220 přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 82. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N143 - tisk novin.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 221 přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N144 - tisk ostatní kromě novin.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 222 přihlášeno 183 poslanců, pro 81, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N145 - příprava tisku a digitálních dat.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 223 přihlášeno 183 poslanců a poslankyň, pro 79, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N146 - vázání a související činnosti.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 224 přihlášeno 183 poslanců, pro 82, proti 87. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N147 - rozmnožování nahraných nosičů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 225 přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 84. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N148 - výroba koksárenských produktů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 226 přihlášeno 183 poslankyň a poslanců, pro 81, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N149 - výroba rafinovaných ropných produktů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 227 přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 88. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N150 - výroba technických plynů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 228 přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 79. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N151 - výroba barviv a pigmentů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 229 přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N152 - výroba jiných základních anorganických chemických látek.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 230 přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 81. Návrh byl zamítnut. Další?

 

Poslanec Jan Volný: N153 - výroba jiných základních organických chemických látek.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 231. Přihlášeno 183 poslanců, pro 82, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N154 - výroba bioetanolu, biolihu pro pohon motorů a pro výrobu směsí.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 232. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N155 - výroba ostatních základních organických chemických látek.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 233. Přihlášeno 183 poslanců, pro 83, proti 84. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N156 - výroba hnojiv a dusíkatých sloučenin.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 234. Přihlášeno 183 poslanců, pro 83, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N157 - výroba plastů v primárních formách.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 235. Přihlášeno 183 poslanců, pro 81, proti 84. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N158 - výroba syntetického kaučuku v primárních formách.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 236. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N159 - výroba pesticidů a jiných agrochemických přípravků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 237. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N160 - výroba nátěrových barev, tiskařských barev a tmelů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 238. Přihlášeno 183 poslanců, pro 83, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N161 - výroba mýdel a detergentů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 239. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N162 - výroba parfémů a toaletních přípravků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 240. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N163 - výroba výbušnin.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 241. Přihlášeno 183 poslanců, pro 81, proti 82. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N164 - výroba klihu.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 242. Přihlášeno 183 poslanců, pro 81, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N165 - výroba vonných silic.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 243. Přihlášeno 183 poslanců, pro 81, proti 88. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N166 - výroba ostatních chemických výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 244. Přihlášeno 183 poslanců, pro 83, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N167 - výroba metylesteru a esterů mastných kyselin.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 245. Přihlášeno 183 poslanců, pro 81, proti 82. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N168 - výroba jiných chemických výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 246. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 87. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N169 - výroba chemických vláken.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 247. Přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 80. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N170 - výroba základních farmaceutických výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 248. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N171 - výroba farmaceutických přípravků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko. (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 249. Přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 80. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N172 - výroba pryžových plášťů a duší.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 250. Přihlášeno 183 poslankyň a poslanců, pro 81, proti 84. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N173 - výroba ostatních pryžových výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 251. Přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N174 - výroba plastových desek, fólií, hadic, trubek a profilů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 252. Přihlášeno 183 poslanců, pro 77, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N175 - výroba plastových obalů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 253. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 82. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N176 - výroba plastových výrobků pro stavebnictví.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 254. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 87. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N177 - výroba ostatních plastových výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 255. Přihlášeno 183 poslanců a poslankyň, pro 78, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N178 - výroba plochého skla.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 256. Přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N179 - tvarování a zpracování plochého skla.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 257. Přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N180 - výroba dutého skla.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 258. Přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N181 - výroba skleněných vláken.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 259. Přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N183 - výroba žáruvzdorných výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 260. Přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 82. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N184 - výroba keramických obkladaček a dlaždic.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 261. Přihlášeno 183 poslanců, pro 80, proti 84. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N185 - výroba pálených zdicích materiálů, tašek a dlaždic.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 262. Přihlášeno 183 poslanců, pro 75, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N186 - výroba keramických a porcelánových výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 263. Přihlášeno 183 poslanců, pro 77, proti 76. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N187 - výroba keramických sanitárních výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 264. Přihlášeno 183 poslanců, pro 77, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N188 - výroba keramických izolátorů a izolačních příslušenství.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 265. Přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N189 - výroba ostatních technických keramických výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 266. Přihlášeno 183 poslanců, pro 77, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N190 - výroba ostatních keramických výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 267. Přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N191 - výroba cementu.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 268. Přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N192 - výroba vápna a sádry.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 269. Přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 77. Návrh byl zamítnut. Další.

 

Poslanec Jan Volný: N193 - výroba betonových výrobků pro stavební účely.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 270, přihlášeno 183 poslanců, pro 78, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N194 - výroba sádrových výrobků pro stavební účely.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 271, přihlášeno 183 poslanců, pro 77, proti 81. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N195 - výroba betonu připraveného k lití.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 272, přihlášeno 183 poslanců, pro 79, proti 87, návrh byl zamítnut.

 

Registruji žádost o odhlášení, takže vás všechny odhlásím. Zaregistrujte se prosím.

 

Poslanec Jan Volný: N196 - výroba malt.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 273, přihlášeno 175 poslanců, pro 78, pro 84. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N197 - výroba vláknitých cementů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 274, přihlášeno 176 poslanců, pro 78, proti 89. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N198 - výroba ostatních betonových, cementových a sádrových výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 275, přihlášeno 176 poslanců, pro 80, proti 87. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N199 - řezání, tvarování a konečná úprava kamenů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 276, přihlášeno 177 poslanců, pro 78, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N200 - výroba brusiv.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 277, přihlášeno 177 poslanců, pro 80, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N201 - výroba ostatních nekovových minerálních výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 278, přihlášeno 177 poslanců, pro 79, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N202 - výroba surového železa, oceli, feroslitin, plochých výrobků, tvárných výrobků za tepla.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 279, přihlášeno 177 poslanců, pro 80, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N203 - výroba surového železa, oceli a feroslitin.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 280, přihlášeno 176 poslanců, pro 77, proti 84. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N204 - výroba plochých výrobků.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 281, přihlášeno 176 poslanců, pro 76, proti 87. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N205 - tváření výrobků za tepla.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 282, přihlášeno 176 poslanců, pro 77, proti 80. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N206 - výroba ocelových trub, trubek a dutých profilů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 283, přihlášeno 176 poslanců, pro 77, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N207 - tažení tyčí za studena.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 284, přihlášeno 176 poslanců, pro 77, proti 85. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N208 - válcování ocelových úzkých pásů za studena.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 285, přihlášeno 176 poslanců, pro 77, proti 83. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N209 - tváření ocelových profilů za studena.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 286, přihlášeno 176 poslanců, pro 77, proti 87. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Volný: N210 - tváření ocelových drátů za studena.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 287, přihlášeno 176 poslanců a poslankyň, pro 71, proti 84. Návrh byl zamítnut.

 

Přerušuji 30. schůzi na dobu trvání polední přestávky a jednání 31. schůze Poslanecké sněmovny, která se začne v 15.30 plus 15 minut na nezbytné technické opatření po jejím ukončení. Přeji vám dobrou chuť.

A ještě bych svolal do pěti minut organizační výbor.

 

(Schůze přerušena ve 14.01 hodin.)

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP