(10.30 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Mikuláši Ferjenčíkovi. To byl poslední přihlášený do rozpravy. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím. V rozpravě byl avizován návrh usnesení pana poslance Zbyňka Stanjury, který nesouhlasí s odpovědí paní ministryně Jany Maláčové. Ani jiný návrh usnesení být nemůže podle zákona o jednacím řádu. Já vás všechny odhlásím a požádám vás o novou registraci. Ty, které jsem požádal, aby diskuze vedli k jinému tématu v předsálí, zavolám gongem.

 

A jakmile se ustálí počet přihlášených, rozhodneme o návrhu pana poslance Zbyňka Stanjury v hlasování číslo 139, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 139 z přítomných 123 pro 52, proti 30. Návrh nebyl přijat, byl zamítnut, a tím končím projednávání této interpelace.

 

Tím jsme také ukončili projednávání písemných interpelací a budeme pokračovat v pořadu schůze s tím, že podle citovaného usnesení ze 4. volebního období máme teď také prostor pro načtení případných změn proti pořadu schůze, který je dán tím, že máme pevně zařazen bod 180 - státní závěrečný účet za rok 2017, potom bod 16 - léčiva a bod 207 - to jsou otázky nezaplacených podniků v rámci privatizace a v 11 hodin pevně zařazený bod kvalita potravin a potom podle schváleného pořadu schůze.

Jako prvního vidím přihlášeného pana poslance Jana Chvojku. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Chvojka: Hezké dopoledne, kolegyně a kolegové. Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já bych si dovolil načíst změnu programu v tom smyslu, že bych požádal o vyřazení zítřejšího bodu číslo jedna, což je senátní návrh zákona o státním občanství, nejenom ze zítřejšího jednání, ale pokud na to nepřijde zítra, tak vlastně z celé této schůze, a chtěl bych jako bod číslo jedna zařadit tisk 410, což je návrh zákona o služebním poměru. Je to bod číslo 148.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Služební poměr, ano, mám poznamenáno. Kdo další? Pan poslanec Mikuláš Ferjenčík. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Mikuláš Ferjenčík: Děkuji za slovo, pane předsedající. Já v rámci hladkého průběhu zítřejšího jednání Sněmovny navrhuji vyřadit sněmovní tisk 205. Jsem přesvědčen, že těch více než 800 pozměňovacích návrhů zítra projednat nestihneme. Myslím si, že máme spoustu důležitých věcí na práci a je zbytečné, aby se Sněmovna zasekla na tomto tisku. Takže navrhuji vyřadit z pořadu schůze sněmovní tisk 205 - zákon o elektronické evidenci tržeb.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Kdo dál? Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: Dobré dopoledne, vážený pane předsedající, vážení členové vlády, milé kolegyně, kolegové. Já bych vás chtěl požádat o zařazení bodu číslo 23 na zítřek po již zařazených bodech. Jedná se o sněmovní tisk 267. Je to poslanecká novela zákona č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením. Jde o druhé čtení. Podle mého názoru by to nemělo být časově náročné. Ta novela je podána zástupci několika poslaneckých klubů, prošla poměrně hladce garančním výborem pro sociální politiku a já si vás dovoluji požádat o zařazení tohoto bodu zítra po již zařazených bodech. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan kolega Kaňkovský tedy po již zařazených bodech na zítřejší den. Ještě někdo? (Ne.) V tom případě mohu nechat hlasovat. Jenom u kolegy Chvojky upozorňuji, že bod 148, sněmovní tisk 410, má lhůtu až v 9.25 hodin. Čili aby byl prvním bodem jednání, je poměrně nerealistické, leda bychom začali později. Anebo přerušit bod, který bychom projednávali. (Hlásí se poslanec Chvojka.) Ano?

 

Poslanec Jan Chvojka: Já se omlouvám. Tady jde opravdu o minuty. Jestli si můžu dovolit tedy požádat o pevné zařazení na 9.25 hodin. Děkuji. Respektive 9.30 hodin tedy.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já si ještě zkontroluji bod 146, kterým je pojistné na sociální zabezpečení, a 148 vyřadit. Dobře. 146, pak je evidence tržeb. Dobře. Nyní bychom hlasovali o jednotlivých návrzích.

 

První je vyřazení bodu číslo 166 - novela zákona o státním občanství.

Rozhodneme v hlasování číslo 140, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 140 z přítomných 144 pro 89, proti 28. Návrh byl přijat. Tento bod jsme tedy vyřadili z projednávání schůze.

 

A druhé hlasování je bod číslo 148, tisk 410, na 9.30 hodin, tak jak bylo zařazeno, s tím, že bod 146, který je první, zůstává v 9 hodin.

Zahájil jsem hlasování číslo 141 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 141 z přítomných 146 pro 125, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní návrh kolegy Ferjenčíka na vyřazení tisku 205 a budeme hlasovat v hlasování číslo 142, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 142 z přítomných 146 pro 58, proti 81 poslanců. Návrh nebyl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP