Středa 27. března 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Petr Fiala)

160.
Návrh na jmenování členů Kontrolní rady Grantové agentury České republiky

Pane předsedo, prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: To jsou poslední dva body, které vám stručně představím. U Kontrolní rady Grantové agentury je neobsazeno pět míst. Ta místa se uvolňovala postupně. Již od 30. května 2018 bylo jedno místo volné. Další místa se uvolňují 1. dubna letošního roku a poté 10. dubna letošního roku.

Prosím, k tomu vám potřebuji říci a veřejně zaznamenat i pro stenozáznam pro případnou kontrolu, aby volební komise nebo Sněmovna nemusela posuzovat, kdo z případně zvolených kandidátů by se ujal funkce hned a kdo by čekal až na toho 11. dubna, tak jsme se na volební komisi shodli v usnesení č. 112 z 6. března, že navrhujeme Sněmovně, aby všechny kandidáty volila s možností započetí čtyřletého funkčního období až od 11. dubna 2019, aby to bylo spravedlivé. Kandidáti o svůj mandát nepřijdou, je čtyřletý, pouze by se o několik dnů posunul v čase. (Hluk v sále.)

Tyto návrhy Sněmovně předkládá po projednání náš školský výbor. Konstatuji, že od školského výboru jsme na tuto volbu obdrželi pouze tři nominace, takže ač je tam pět volných míst, budeme vybírat pouze ze tří kandidátů. Víc jich výbor nedoručil. Těmi kandidáty jsou profesor František Hrdlička -

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Dámy a pánové, prosím o klid. Pane předsedo, omlouvám se, ale už tu není vůbec slyšet, co říkáte. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Věřím, že kolegyně, kolegové už všechno vědí, a proto je mé vystoupení téměř zbytečné. Ale prosím, pro stenozáznam musím tyto informace říci. Tedy profesor František Hrdlička, profesor Petr Konvalinka a profesorka Hana Vykopalová. Na volebním lístku můžete označit až všechny tři kandidáty.

Prosím o přerušení tohoto bodu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ještě musím otevřít rozpravu v tomto případě. Takže otevírám rozpravu. Hlásí se někdo do rozpravy? Nehlásí, rozpravu končím.

Budeme muset také rozhodnout o návrhu volební komise na volbu tajnou a o tom budeme hlasovat. Takže jsem přivolal poslankyně a poslance, kteří nejsou v tomto sále, a myslím, že jsme připraveni na hlasování.

 

Hlasujeme o návrhu na tajnou volbu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 319, přihlášeno 171 poslanců, pro 121, proti 18. Volba bude tajná a já přerušuji tento bod.

 

Otevírám bod číslo

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP