(10.10 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Nyní faktická poznámka paní poslankyně Jany Levové. Slovo jí udělím, až tady bude klid. Nyní faktická poznámka Jany Levové. Připraví se pan poslanec Radim Fiala. Paní poslankyně, máte slovo k faktické poznámce.

 

Poslankyně Jana Levová: Děkuji za slovo. Já se musím vrátit k tomu, co tady řekl pan poslanec Kopřiva a někteří další, ale konkrétně teď budu mluvit k panu poslanci Kopřivovi prostřednictvím pana předsedajícího. Já bych ráda připomněla, když se tady budeme bavit o ukrajování ústavních práv, pane poslanče... Pane poslanče... Mluvil jste tady o ukrajování ústavních práv, a že do budoucna my máme určitou tendenci, nebo se obáváte, že bychom ukrajovali ústavní práva. No já nevím, kdo se zastával, kteří zastupitelé v Praze se zastávali aktivistů z Kliniky. Byli to vaši zastupitelé! Byli to vaši zastupitelé, kteří se postavili za tu Kliniku. Přestože tam bránili užívání stavby.

Další věc. Chtěla bych se vrátit k tomu, co tady bylo řečeno ze strany pana poslance Bartoška prostřednictvím pana předsedajícího. Já jsem dlouho neslyšela a neviděla tolik hostility, jako jste tady předvedl vy. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Nyní faktická poznámka pana poslance Radima Fialy. Připraví se Radek Koten, Lubomír Volný, Ivan Bartoš. Pane poslanče, máte slovo k faktické poznámce.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Vážené kolegyně, kolegové, jenom k tomu návrhu Radka Kotena. Jak říkal pan Bartošek, posoudí to někteří právníci. A přece právníci mají dost znalostí, aby řekli, že je to protiústavní. Takže my když tady něco navrhneme, tak vy to dáte právníkům Ministerstva vnitra, kteří na polovinu ještě pracují pro různé neziskovky, nadnárodní, a ti řeknou, že je to blbost, a vy tady budete argumentovat tím, že je to blbost. To je přece nesmysl! A chtěl bych prostřednictvím pana předsedajícího panu Bartoškovi říct, aby nám neříkal, co máme dělat, co si máme myslet a co máme předkládat. My budem předkládat to, co považujem za správný, a to, proč nás sem voliči zvolili.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Nyní faktická poznámka pana poslance Radka Kotena, připraví se Lubomír Volný.

 

Poslanec Radek Koten: Já bych jenom doplnil, aby tedy bylo naprosto jasno. Tak v současném znění zákona jsou body a jsou paragrafy, které jsou vyloučeny ze soudního přezkumu. Takže není to ojedinělá věc, ale v tom stávajícím znění zákona už to je. Takže já nevidím absolutně vůbec žádný důvod pro to, aby se tak nemohlo stát i u tohoto nového návrhu zákona, aby to bylo vyloučeno úplně stejným způsobem z toho soudního přezkumu. Skutečně musíme si tady počkat na rozhodnutí Ústavního soudu, a pokud tady někdo předjímá dopředu ta rozhodnutí, například nějaký úředník z Ministerstva vnitra, který mohl podle nějakého názoru převážit, že by to mohlo být protiústavní, tak ano, dobře, ale já si skutečně raději potkám na to rozhodnutí Ústavního soudu. Protože jsou tam i z Ústavního soudu některé paragrafy, které jsou vyloučeny z tohoto přezkumu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. A nyní pan poslanec Lubomír Volný, také s faktickou poznámkou. Připraví se kolega Dolínek a Mikuláš Peksa. Máte slovo k faktické poznámce.

 

Poslanec Lubomír Volný: Děkuji, pane předsedající. Prostřednictvím pana předsedajícího k panu kolegovi. EU - to je obchod s chudobou. EU - to je obchod s bídou. EU - to je obchod s lidským utrpením. EU - to je obchod se smrtí. Protože EU jako taková podporuje nelegální imigraci do Evropy. EU je obchod s chudobou dělníků, kteří pracují u nás v montovnách. EU - to je obchod s chudobou při vyvážení mnoha set miliard korun zisku z naší země, který už se tady v této zemi nikdy neobjeví. EU - to je obchod s chudobou Řecka. EU - to je do budoucna zkáza Evropanů a zkáza Evropy.

A co se týká prvního a prozatím naštěstí jediného odsouzeného teroristy v rámci České republiky, tak toho jste vytvořili vy/ (Smích v sále.) Vy! Vítači! Vy, kteří jste podporovali nelegální migraci. Vy, kteří dnes podporujete legalizaci nelegální migrace! Vy jste vytvořili pana Baldu! Protože jste ho vyděsili (smích napříč sálem), že by tady jednoho dne mohla být situace úplně stejná, jako reálně je v Německu. Ve Francii! V Anglii! Ve Španělsku! V Itálii! To vy jste jej vytvořili! A já vás žádám, abyste s tím přestali! Abyste přestali děsit občany České republiky tou vizí, že by tady jednoho dne mohli žít pod hrozbou útoku kyselinou, pobodáním nožem, znásilňováním, vražděním a teroristických útoků! Přestaňte to dělat! Přestaňte podporovat legalizaci nelegální imigrace! Přestaňte podporovat sebevražednou politiku Evropské unie a vzpamatujte se! Protože lidé jako vy vytvořili Breiviky! Lidé jako vy vytvořili pana Baldu a lidé jako vy jsou bezpečnostním ohrožením této země! (Poslanci napříč sálem nesouhlasně buší do poslaneckých lavic.) Nepodporujte afrikanizaci, islamizaci České republiky a nepodporujte vlastizrádnou tendenci Evropské unie!

Děkuji vám! Děkuji vám! Děkuji vám!

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane kolego. Skončil vám čas k faktické poznámce. (Poslanec Birke reaguje z pléna.) Prosím o klid. Zatím každý předsedající včetně mě udělil slovo tomu, kdo se přihlásil do rozpravy. Prosím tedy o debatu, která bude vedena podle jednacího řádu. Pan kolega Dolínek, který je přihlášen k faktické poznámce, dostane slovo hned, jak se sněmovna zklidní. Prosím, usaďte se na svá místa! Pokud nechcete vést debatu k této věci, můžete ji vést v předsálí. Ještě vám neměřím čas, pane poslanče. Já ho začnu měřit, až bude ve sněmovně klid. Děkuji. Máte slovo.

 

Poslanec Petr Dolínek: Dobré odpoledne, vážení kolegové, vážené kolegyně, měl bych tři poznámky. První poznámka. Pro mě slovo nezisková organizace nebylo, není a v životě nebude sprosté. Jestli vy máte nějaký osobní problém, tak si ho prosím řešte. Ale jsou to lidé, kteří ve svém čase, ve své energii, za poměrně málo peněz dělají spoustu práce a já jim chci poděkovat touto cestou. A ať věří, že ve mně zde budou mít zastání. To je první věc.

Druhá věc. Evropská unie je bezpečnost, demokracie, volný pohyb lidí, zboží, pohyb studentů. Je to budoucnost. Je to budoucnost pro Evropu i v rámci celého světa.

A to poslední. Vážený pane - teď už nevím, jestli možná slovo vážený je namístě - kolego z řad SPD. Víte, prostřednictvím pana předsedajícího, lidé jako vy se snaží legalizovat to nejodpornější v lidech, co v sobě mají - vraždění, zabíjení a snahu zastrašovat, kohokoliv mohu, kolem sebe! Je to hnus! Hnůj! A stydím se za vás! (Potlesk poslanců v levé i pravé části sálu.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Nyní faktická poznámka Mikuláše Peksy. Děkuji těm, kteří se odhlásili z faktických poznámek. Máme ještě dvě. Připraví se kolega Španěl. Pane slovo, máte slovo k faktické poznámce.

 

Poslanec Mikuláš Peksa: Chtěl bych vám poděkovat za tuto zajímavou a přínosnou debatu a jmenovitě bych chtěl poděkovat kolegovi Klausovi, že mě označil za Evropana. Z úst Václava Klause, byť mladšího, si toho velice vážím. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času k faktické poznámce. Pan Lubomír Španěl. To je poslední přihlášený k faktickým poznámkám. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Lubomír Španěl: Děkuji za slovo, pane předsedající. Já doufám, že pan Hamáček a piráti prostřednictvím pana předsedajícího jednou vystřízliví, až to někomu bouchne skutečně za zadkem. Průšvih je v tom, že v tom budou namočení čeští občané bez toho, aby toto mohli ovlivnit. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji za dodržení času. Nyní přednostní právo pana předsedy klubu, pana Chvojky. Máte slovo, pane předsedo.***




Přihlásit/registrovat se do ISP