(13.40 hodin)

 

Poslanec Marek Benda: Druhá legislativně technická změna - usnesení ústavněprávního výboru pod písmenem AD - v § 16 odst. 1 písm J se slovo textováním nahrazuje slovem testování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Takže zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 108 je přihlášeno 173 poslanců a poslankyň, pro 158, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Je tady žádost o odhlášení, takže vás odhlásím a přesuneme se k dalšímu návrhu. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Marek Benda: A nyní můžeme přejít už k jednotlivým pozměňovacím návrhům. Jako první by se mělo hlasovat o návrhu pod písmenem AA, což je návrh ústavněprávního výboru. Jedná se o extenzivní výklad plnění právní povinnosti. Stanovisko ústavněprávního výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko ministerstva? (Souhlas.) Děkuji.

Takže zahajuji hlasování číslo 109. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 109, bylo přihlášeno 162 poslanců a poslankyň, pro 161, 1 se zdržel (proti nikdo). Návrh byl přijat.

 

Paní poslankyně měla problém s přihlášením? (K poslankyni Levové.) Chcete zopakovat hlasování? Tedy budeme hlasovat o námitce proti hlasování.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 110, bylo přihlášeno 162 poslanců a poslankyň, pro 154, proti 1. Návrh byl přijat. Budeme opakovat předchozí hlasování. Já prosím.

 

Poslanec Marek Benda: Hlasování o bodu AA, stanovisko ministra i výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 111, je přihlášeno 162 poslanců a poslankyň, pro 162, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Marek Benda: Dalším návrhem, o kterém bychom měli hlasovat, je návrh pod písmenem AB, který prosím vylučuje pak hlasování o návrhu pod písmenem C1 výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, protože jsou tyto dva návrhy totožné. Ústavněprávní výbor přejal návrh výboru pro veřejnou správu do svého. Jedná se o zpřesnění výjimky z informační povinnosti. Stanovisko výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko ministerstva? (Souhlas.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 112, je přihlášeno 164 poslanců a poslankyň, pro 162 (proti nikdo). Návrh byl přijat.

 

Poslanec Marek Benda: Děkuji. Dále přistoupíme ke čtvrtému hlasování, což je hlasování o návrhu AC - rozšíření výjimek pro soukromoprávní správce dle článku 23 GDPR. V tom případě budou nehlasovatelné C2 až C4 výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, protože jsou totožné jako AC, a bude současně nehlasovatelný bod K6 pana poslance Leo Luzara, kde se jedná o výjimku pro politické strany a sdružení. Čili můžeme hlasovat o AC. Stanovisko výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Souhlas.) Výborně.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 113 je přihlášeno 165 poslanců a poslankyň, pro 165, proti nikdo. Prosím další návrh.

 

Poslanec Marek Benda: Tím pádem se stal nehlasovatelný bod K6. Přikročíme k bodu AD, což je návrh ústavněprávního výboru - výjimky pro vědecký a historický výzkum a statistiku. V takovém případě bude nehlasovatelné písmeno B, což je usnesení petičního výboru, které bylo zase celé inkorporováno pro totožnost, takže jsou stejné a můžeme o tomto návrhu hlasovat. K písmenu AD je stanovisko ústavněprávního výboru doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko ministerstva? (Souhlas.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 114, je přihlášeno 165 poslanců a poslankyň, pro 164, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Marek Benda: Nyní můžeme hlasovat o návrhu F paní poslankyně Levové, a to části týkající se věty první, zbytek už je obsažen v hlasování, které jsme právě provedli, AD. Stanovisko ústavněprávního výboru je nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko ministerstva? (Nesouhlas.) Já děkuji.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Já vám děkuji.

hlasování číslo 115 je přihlášeno 166 poslanců a poslankyň, pro 51, proti 99. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Marek Benda: Přejdeme k hlasování pozměňovacího návrhu pod bodem AE, jedná se o návrh ústavněprávního výboru - výjimka pro novinářská zpracovávání. V takovém případě bude nehlasovatelné D, což je usnesení volebního výboru, pro úplnou totožnost. Takže doporučuji, kdo z volebního výboru chce pro to hlasovat, ať hlasuje pro ÚPV návrh AE. Je hlasovatelný, doporučuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Souhlas.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

hlasování číslo 116 je přihlášeno 166 poslanců a poslankyň, pro 165 (na tabuli 162), proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Marek Benda: Přejdeme k návrhu pod číslem 9 - návrh AF, což je zpřesnění ústavněprávního výboru - doby uchovávání logů a změn osobních údajů na tři roky. Stanovisko ústavněprávního výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Stanovisko ministerstva? (Souhlas.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Já vám děkuji.

hlasování číslo 117 je přihlášeno 166 poslanců a poslankyň, pro 162, proti nikdo (na tabuli proti 1). Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Marek Benda: Dále budeme hlasovat o návrhu AG, což je návrh ústavněprávního výboru, který zavádí povinnost Úřadu na ochranu osobních údajů vyjadřovat se i k návrhům zákonů týkajícím se ochrany osobních údajů, které jsou předkládány vládou. V této části je právě totožný s návrhem pana poslance Michálka pod bodem J4, tak jenom upozorňuji, že jeho návrh bude hlasovatelný kromě této části, pokud projde AG. Stanovisko ústavněprávního výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Stanovisko ministerstva? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Já vám děkuji.

hlasování číslo 118 je přihlášeno 166 poslanců a poslankyň, pro 166, proti nikdo. Návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP