(11.40 hodin)

 

Poslanec Jan Chvojka: Já jenom koukám na pana předsedu ÚPV. Má nějaký opět problém? (Smích v sále.) Jak bývá zvykem.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pane předsedo, prosím.

 

Poslanec Marek Benda: Já bych poprosil, aby se o těch návrzích hlasovalo tak, jak byly předloženy, to znamená panem kolegou Chvojkou a panem kolegou Farským. Minimálně u některých mám jisté pochybnosti, jestli se opravdu jedná o legtechy, ale to vyjádřím hlasováním. Jenom bych prosil, aby se hlasovaly zvlášť.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: To znamená dvě hlasování.

 

Poslanec Jan Chvojka: Dobře, já proti tomu... s tím nemám žádný problém. Myslím si, že se to dá hlasovat jedním hlasování, protože to je oboje legislativně technická úprava. Pokud je tady jiný návrh, tak v rámci nějaké prevence pojďme hlasovat o legtechu, který načetl Chvojka, a legtechu, který načetl kolega Farský.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Dobře. Takže nyní budeme hlasovat o legislativně technických úpravách, které navrhl pan poslanec Chvojka. (Zpravodaj: Přesně tak.) A vaše stanovisko?

 

Poslanec Jan Chvojka: Obávám se, že stanovisko moje už se nežádá, ale spíše stanovisko ÚPV. (Předsedající: Ano.) Které není. Které logicky není.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Dobře. Chápu. U legislativně technických nemusíme na stanovisku trvat. Dobře.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 68, přihlášeno 177 poslanců, pro 177, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o legislativně technických úpravách navržených panem předsedou Farským.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 69, přihlášeno 177 poslanců, pro 135, proti nikdo. I tento návrh byl přijat.

 

Nyní tedy přikročíme k pozměňovacím návrhům. Tady už prosím o stanovisko jak zpravodaje výboru, tak pana ministra. Prosím.

 

Poslanec Jan Chvojka: Tak dovolím si vás opravit, pane místopředsedo, už ne zpravodaje výboru, ale výboru jako celku stanovisko budu říkat.

Budeme hlasovat nyní o pozměňovacím návrhu B, což je pozměňovací návrh můj. A ke každému pozměňovacímu návrhu řeknu krátce jednou větou, pokud to půjde jednou větou, o čem je. To znamená, pozměňovací návrh B je technický pozměňovací návrh, který se vztahuje ke generátoru přidělování insolvenčních věcí na soudech. A je tam stanovisko ústavněprávního výboru, které tento pozměňovací návrh doporučuje.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan ministr? (Souhlasné stanovisko.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 70, přihlášeno 177 poslanců, pro 176, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji. Nyní pozměňovací návrh pod písmenem C. Předkladatelem je pan poslanec Bauer. Opět krátce - demonstrativní výčet případů zakládajících nepoctivý záměr. Stanovisko ústavněprávního výboru je nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Pan ministr? (Stanovisko nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 71, přihlášeno 177 poslanců, pro 27, proti 116. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji. Další pozměňovací návrh je pozměňovací návrh D1. Je to pozměňovací návrh pana kolegy Feriho. Zkráceně - zvýšení odměny zpracovatele návrhu na povolení oddlužení. Stanovisko ÚPV nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan ministr? (Stanovisko nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 72, přihlášeno 177 poslanců, pro 4, proti 148. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji. Dále D2. Opět pozměňovací návrh pana kolegy Feriho, který chce omezit možnost přerušení průběhu oddlužení. Stanovisko ústavněprávního výboru nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan ministr? (Nesouhlasné stanovisko.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 73, přihlášeno 177 poslanců, pro 23, proti 153. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji. Dále máme pozměňovací návrh F1, což je pozměňovací návrh paní kolegyně Ožanové. Tento pozměňovací návrh chce výslovně vyloučit sdílení zaměstnanců insolvenčního správce či insolvenčních správců. A stanovisko ústavněprávního výboru nebylo zaujato, bez stanoviska.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan ministr? (Stanovisko neutrální.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 74, přihlášeno 177 poslanců, pro 16, proti 93. Také tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji. F2 jako celek. Také pozměňovací návrh paní kolegyně Ožanové, znamená výslovnou úpravu výkonu funkce insolvenčního správce, primárně osobně, nebo prostřednictvím zaměstnance či zaměstnanců. Stanovisko ústavněprávního výboru je doporučující. A bude-li přijat, tak už nemůžeme hlasovat o D3 a G3.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan ministr? (Stanovisko souhlasné.) Ano, je to tak.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 75, přihlášeno je 176 poslanců, pro 105, proti 55. Návrh byl přijat, což znamená, že návrh D3 je nehlasovatelný. Prosím, pane zpravodaji, pokračujte. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP