Středa 30. května 2018, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Vojtěch Filip)

96.
Návrh na volbu členů Rady Českého rozhlasu

Máte slovo, pane předsedo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Tak, a to je poslední z dnešních třech bodů. Opět druhé kolo. V prvním kole jsme... Je to volba jednoho člena Rady Českého rozhlasu. My jsme před týdnem, ta místa byla neobsazená dvě, zvolili jednoho kandidáta. Byl to pan Petr Arenberger se 150 hlasy. A zbývá provést druhé kolo k doplnění jednoho zbývajícího člena. Do toho finále tedy... je zúženo a postoupili dva kandidáti - Zdeněk Mahdal s 83 hlasy a Jan Jirák se 46 hlasy. Opět ze dvou kandidátů se volí jeden.

Ještě jednou, kolegyně a kolegové, důrazně moc prosím, vyplňujte pečlivě ty volební lístky, ať nejsou zbytečně neplatné. Vaše hlasy tak propadají. Kandidáta nebo kandidáty, pro které jste se rozhodli, označujete kroužkem číslo před jménem a u těch ostatních dáváte křížek na to číslo před jménem.

Tolik k volebním bodům a nyní prosím pana předsedajícího o přerušení volebního bodu. Na vydávání volebních lístků stačí stanovit deset minut, tzn. do 13.00 bude otevřena volební místnost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane předsedo. Přerušuji i bod 96 na provedení tajné volby a volba bude provedena, do 13.00 hodin se vydávají lístky a na 13.00 je také svolán organizační výbor. Zároveň výsledky voleb budou vyhlášeny ve 14.30 hodin před zahájením odpolední části našeho jednání. Přeji dobrou volbu a dobrou chuť. Opakuji, organizační výbor ve 13.00 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.51 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 14.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, zahajuji odpolední jednání schůze Poslanecké sněmovny. Než přistoupíme k pevně zařazeným bodům, k jejich projednání, tak poprosím předsedu volební komise pana poslance Martina Kolovratníka, aby nás seznámil s výsledky voleb. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. Přeju kolegyním a kolegům dobré odpoledne a spokojené trávení. Moje vystoupení dnes bude velmi krátké, protože volební body byly pouze tři a ve většině jsme byli dnes jako Sněmovna úspěšní a povedlo se volby dokončit, za což chci poděkovat.

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP