(15.30 hodin)

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já vám děkuji. Tento případ je opravdu hraniční a určitě jej vysvětlím, nicméně teď si myslím, že bychom měli nechat bezprostředně nechat hlasovat o tom návrhu na přerušení do zítřka do 17.00. Eviduji žádost o odhlášení, které vyhovím. Poprosím vás, abyste se znovu přihlásili svými kartami...

 

Počet hlasujících je víceméně ustálen, budeme tedy hlasovat o návrhu na přerušení tohoto bodu do zítra na 17.00 hodin.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování číslo 8, přihlášeno je 147 poslanců, pro 56, proti 57. Tento návrh nebyl přijat.

 

(K posl. Bartoškovi.) S přednostním právem je už přihlášen pan předseda Kalousek před vámi. (Posl. Kalousek dává posl. Bartoškovi přednost.) Pánové se gentlemansky dohodli. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jan Bartošek: Děkuji, pane předsedo. Jenom pro pořádek zopakuji, že dnes, když zasedalo grémium Poslanecké sněmovny za účasti předsedů všech poslaneckých klubů, tak při společném jednání zaznělo, že bod číslo 4 bude otevřen a z pozice předsedajícího schůze bude přerušen právě z důvodu zasedání ústavněprávního výboru k tomuto bodu. Taková byla dohoda. Opakovaně jsem se na to ptal, pane předsedo Faltýnku prostřednictvím pana předsedajícího.

Vzhledem k tomu, že já osobně to vnímám jako porušení dohody, která zazněla na zasedání grémia, tak z pozice klubu KDU-ČSL si bereme hodinovou přestávku z toho důvodu, abychom se mohli připravit na jednání tohoto bodu, protože původní dohoda zněla jinak. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Pane předsedo, já vám děkuji. Vašemu návrhu vyhovím, jenom bych chtěl tedy za grémium říct, že skutečně takto jsme dohodnuti nebyli a zřejmě si navzájem nerozuměli. Procedurálně to jako předsedající udělat nemůžu bez návrhu.

Prosím, pan předseda Faltýnek, poté bychom si vzali přestávku. (Vzdává se slova.) Dobře. Takže máme 15.32. Vyhlašuji přestávku z důvodu porady klubu KDU-ČSL do 16.32 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 15.32 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP