(9.50 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Já tedy jestli jsem četla nebo poslouchala vaši proceduru, tak máte A1 a A2 současně.

 

Poslanec Roman Kubíček: Ano. Pardon. Ještě A2 je jenom legislativně technická změna.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Výborně. Prosím stanovisko výboru.

 

Poslanec Roman Kubíček: Stanovisko výboru je souhlasné.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Stanovisko pana ministra? (Souhlas.) Výborně.

 Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko, zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 18, do kterého je přihlášeno 159 přítomných, pro 158, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Roman Kubíček: Nyní budeme hlasovat o bodu A3, a to nejprve o bodu 1 až 5. Opět vás ve stručnosti seznámím. K bodu 1 se mění věk požadovaný pro výplatu částky ze 65 na 60 let a v globálu všechny další body se zabývají tímto snížením věku. To je 1 až 5.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Vaše stanovisko? Stanovisko výboru, pardon. (Souhlasné.) Stanovisko pana ministra? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko, zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 19, do kterého je přihlášeno 159 přítomných, pro 92, proti 25. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Roman Kubíček: Dále budeme hlasovat o bodech 8, 9, 10. Bod 8: slova "do konce kalendářního roku" nahrazují se slova "do konce druhého kalendářního roku". Týká se to výplaty. V první větě se číslo "12" nahrazuje číslem "24" a "do konce kalendářního roku" se nahrazuje "do konce druhého kalendářního roku". Ve druhé větě se číslo "12" nahrazuje číslem "24". Stanovisko garančního výboru souhlasné.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Stanovisko pana ministra? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko, zvedněte ruku. Proti? Hlasování končím.

Je to hlasování s pořadovým číslem 20, do kterého je přihlášeno 160 přítomných, pro 158, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Roman Kubíček: Nyní budeme hlasovat o bodu číslo 11 zvlášť, kde se číslo "06" nahrazuje číslem "08". Týká se to výše provizí.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Stanovisko výboru? (Kladné.) Stanovisko pana ministra? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko, zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 21, do kterého je přihlášeno 160 přítomných, pro 89, proti 27. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Roman Kubíček: Další návrh je bod číslo 11. (Předsedající: Ten jsme teď odhlasovali.) Pardon. Bod číslo 12, kde se číslo "15" nahrazuje číslem "10". Opět to souvisí s výplatou.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Stanovisko výboru? (Souhlasné.) Stanovisko pana ministra? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, zmáčkněte tlačítko, zvedněte ruku. Proti?

Hlasování končím. Je to hlasování s pořadovým číslem 22, do kterého je přihlášeno 160 přítomných, pro 86, proti 21. Návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Roman Kubíček: Nyní budeme hlasovat o bodu číslo 6, kde se upřesňuje výplata účastníka ve věku 18 let, kde je možno vyplatit určitou částku bez státní podpory. Podotýkám, pokud odhlasujeme bod číslo 6, bod B je v tu chvíli nehlasovatelný. Znamená to to, že je tam daná doba, kdy minimálně poplatník spoří, dostává odbytné, ale v tu chvíli nedostává státní příspěvky, to znamená, ty zůstávají dále na kontu, ale může část těch peněz využít například pro studium. Stanovisko výboru je souhlasné. (Ministr: Neutrální.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP