(11.00 hodin)

 

Poslanec David Kasal: Návrh pod bodem B.B díky tomu, že nebyl přijat - omlouvám se. Návrh pod bodem B.B nyní budeme hlasovat. Stanovisko garančního výboru je nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Omlouvám se, v mých zápiscích je, že bod B.B a bod B.E je nehlasovatelný v případě, že jsme schválili bod B.A. (Připomínka ze sálu: Neschválili jsme ho.) My jsme ho neschválili, pardon, omlouvám se. Budeme tedy hlasovat o bodu B.E. Promiňte, pane zpravodaji. B.B.

 

Poslanec David Kasal: Právě jsem se původně přehlédl, ale pak jsem si to znovu prolétl, a proto jsem dal proceduru tak, jak má být.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Ujasňuji, budeme hlasovat o bodu B.B. Stanovisko pana zpravodaje? (Nedoporučující.) Pan ministr? (Negativní stanovisko.)

Zahajuji hlasování o bodu B.B. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 122, přihlášeno je 183 poslankyň a poslanců, pro 21, proti 137, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec David Kasal: Nyní budeme samostatně hlasovat o pozměňujícím návrh B.C1. Stanovisko garančního výboru je nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Stanovisko pana ministra? (Negativní.)

Zahajuji hlasování o bodu B.C.1. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 123, přihlášeno je 183 poslankyň a poslanců, pro 19, proti 142, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec David Kasal: Nyní návrh pod bodem B.C2. Vzhledem k tomu, že byl přijat bod A18, je nehlasovatelný. Následuje návrh pod bodem B.D. Vzhledem k tomu, že byl přijat bod A31 a A38, je nehlasovatelný.

Nyní bychom přistoupili k návrhu pod bodem C1. (Nesouhlas v sále.) Ne. Nyní budeme o návrhu C1. Tamto bylo B.C1.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: C1 jsme opravdu ještě nehlasovali.

 

Poslanec David Kasal: C1 se nehlasovalo.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Prosím o upřesnění, co to je návrh C1. Prosím o klid.

 

Poslanec David Kasal: Pod bodem C1 se rozumí vypuštění povinného testování na HIV u tzv. podezřelých osob.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Stanovisko prosím. (Zpravodaj: Stanovisko souhlasné.) Pan ministr? (Kladné stanovisko.)

Zahajuji hlasování o bodu C1. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 124, přihlášeno je 183 poslankyň a poslanců, pro 155, proti 1, návrh byl přijat.

 

Poslanec David Kasal: Nyní budeme hlasovat návrh pod bodem C2. Zde se jedná o návrh legislativně technické úpravy v chemickém zákonu. Stanovisko nesouhlasné.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Pan ministr? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování o bodu C2. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 125, přihlášeno je 183 poslankyň a poslanců, pro 30, proti 136, bod C2 nebyl přijat.

 

Poslanec David Kasal: Nyní návrhy pod body D1 a D2, vzhledem k tomu, že byl přijat návrh pod bodem A5, je nehlasovaný. Návrh pod bodem D3, vzhledem k tomu, že byl přijat návrh pod bodem A28, je nehlasovatelný.

Návrh pod bodem E je hlasovatelný. O návrhu o bodu E budeme hlasovat.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Stanovisko prosím. (Zpravodaj: Stanovisko garančního výboru je nesouhlasné.) Pan ministr? (Nesouhlas.)

 

Zahajuji hlasování o návrhu pod písmenem E. Kdo je pro, ať zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 126, přihlášeno je 183 poslankyň a poslanců, pro 19, proti 135, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec David Kasal: Návrh pod bodem F. Vzhledem k tomu, že byl přijat návrh pod bodem J, je nehlasovatelný bod F1 a F2, a vzhledem k tomu, že byl přijat i návrh pod bodem A23, je nehlasovatelný návrh pod bodem F3.

Nyní bychom hlasovali návrh pod bodem H, s tím, že... omlouvám se, s tím, že... koukal jsem se teď na druhou stránku, vzhledem k tomu, že byl přijat návrh pod bodem A5, je tento návrh nehlasovatelný.

Nyní bychom přistoupili k návrhu pod bodem I. Vzhledem k tomu, že byly schváleny návrhy pod bodem A18, A30 a A31, které jsou totožné, tak je tento návrh nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Podle mých informací by to měly být veškeré pozměňovací návrhy. (Ano, je tomu tak.) O všech návrzích tedy bylo hlasováno.

 

Poslanec David Kasal: Nyní bych navrhl hlasování o zákonu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Přikročíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 270, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Stanovisko pana zpravodaje? (Kladné.) Stanovisko pana ministra? (Kladné.)

Zahajuji hlasování o návrhu zákona jako celku. Kdo je pro, zvedne ruku a zmáčkne tlačítko. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 127, přihlášeno 183 poslankyň a poslanců, pro 159, proti 2, návrh byl přijat a já konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Nyní poprosím pana zpravodaje, aby uvedl návrh doprovodného usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec David Kasal: Nyní bych dal hlasovat o návrhu doprovodného usnesení, s kterým vyslovil souhlas garanční výbor a který byl zde na plénu načten.

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Poprosil bych doprovodné usnesení přečíst, jestli jest možno, ať víme, o čem hlasujeme. Děkuji velmi za spolupráci. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec David Kasal: Děkuji. Návrh doprovodného usnesení předložený poslankyní Hanou Aulickou Jírovcovou: "Poslanecká sněmovna žádá vládu ČR, aby neprodleně zahájila další přípravu novelizace zákona č. 258/2000 Sb., ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a dalších souvisejících zákonů, na základě nejnovějších vědeckých poznatků a zkušeností jak vnitrostátních, tak i zahraničních. Do novelizace zákona promítnout zejména případné přehodnocení právně závazného očkovacího kalendáře, a to především s ohledem na rozsah výjimek, které lze ještě akceptovat, a případné změny schématu očkování ve vztahu k individualitě případu, jakož i právní zajištění plnění."

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Děkuji, pane zpravodaji. Než dám hlasovat, s přednostním právem se přihlásil pan předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. Prosím, pane předsedo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP