Čtvrtek 23. října 2014, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jaroslava Jermanová)

5.
Návrh poslanců Jaroslava Foldyny, Jeronýma Tejce, Michala Haška a dalších
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 428/2012 Sb., o majetkovém
vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi a o změně některých zákonů
(zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi),
ve znění nálezu Ústavního soudu, vyhlášeného pod č. 177/2013 Sb.
/sněmovní tisk 144/ - druhé čtení

Prosím pana navrhovatele pana poslance Foldynu, aby zaujal místo u stolku zpravodajů, a prosím, aby taktéž učinil zpravodaj ústavněprávního výboru pan Bronislav Schwarz. Konstatuji, že tento bod jsme přerušili v obecné rozpravě.

S přednostním právem eviduji do obecné rozpravy přihlášku pana poslance Laudáta. Prosím, aby se připravil pan poslanec Kudela. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec František Laudát: Děkuji za slovo. Paní místopředsedkyně, dámy a pánové, já budu pokračovat v tomto bodě ve své jízdě. Nechci paralyzovat jednání Sněmovny, tudíž dávám procedurální návrh, aby tento bod byl přerušen do doby, než bude k jeho projednávání přítomen pan ministr zemědělství a zejména pan premiér. Při projednávání v prvním čtení jsme tady požadovali po panu premiérovi, aby jednal s Ekumenickou radou církví, zeptal se jich na jejich názor a zda je nutné lhůty prodlužovat, anebo že tam bude vzájemná džentlmenská dohoda. Jelikož tuto odpověď neslyšíme, tak proto vznáším tento procedurální návrh. V případě, že tento procedurální návrh nebude přijat, tak potom žádám o přestávku jménem klubu TOP 09 v délce 18 minut. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Vzhledem k tomu, že to je procedurální návrh, budeme o něm hlasovat bez rozpravy. Prosím všechny, odhlásím vás, abyste se znovu přihlásili svými identifikačními kartičkami.

 

Vzhledem k tomu, že se počet ustálil, zahajuji hlasování o procedurálním návrhu na přerušení tohoto bodu do doby přítomnosti příslušných ministrů.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování končím a konstatuji, že tento návrh byl zamítnut.

 

Pan poslanec Laudát s přednostním právem.

 

Poslanec František Laudát: Děkuji. Dovolte, abych požádal jménem klubu TOP 09 o přestávku v délce trvání 16 minut. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jaroslava Jermanová: Dobrá tedy. Já přerušuji jednání do 14.30 hodin, kdy budeme pokračovat interpelacemi.

 

(Jednání přerušeno ve 12.44 hodin.)

(Jednání pokračovalo v 14.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Hezké dobré odpoledne, milé kolegyně a milí kolegové. Je 14 hodin 30 minut, a to je čas určený pro bod

Aktualizováno 31. 10. 2017 v 17:59.




Přihlásit/registrovat se do ISP