(15.00 hodin)

 

Předseda PSP Jan Hamáček: To byla poslední přihláška do rozpravy k návrhu pořadu schůze. Zeptám se, zda má ještě někdo zájem vystoupit. Není tomu tak. V tom případě bychom se tedy hlasováním vypořádali s návrhy, které tady padly. Vzhledem k tomu, že nás tady není úplně mnoho, zazvoním, aby kolegové z předsálí mohli dorazit.

Pokusím se vypořádat s tím, co tady padlo. Navrhoval bych následující postup. Nejprve bychom se vypořádali s otázkou dnešního navrhovaného prvního bodu, což je souhlas Sněmovny s trestním stíháním, a to tak, že bychom nejprve rozhodli o tom, zda ten bod zařadíme. Pokud ho zařadíme - původně to byl návrh z grémia, ale musím to vyjmout z celé skupiny - tak je potom protinávrh pana kolegy Polčáka na čtvrtek. Pokud by neprošel návrh kolegy Polčáka, hlasovali bychom o původním návrhu paní předsedkyně Němcové. To samé bychom udělali i s návrhem pana ministra průmyslu v kombinaci s návrhem pana předsedy Sklenáka. Potom, pokud by nebylo námitek, bychom odhlasovali všechny ostatní návrhy z grémia - v ideálním případě jedním hlasováním. A potom bychom hlasovali o jednotlivých návrzích tak, jak tady padaly v rozpravě. Pokud s tímto postupem je souhlas...? Nevidím námitku.

 

V prvním hlasování bychom tedy hlasovali, že na tuto schůzi zařadíme nový bod, a to - momentík, musím to najít. Děkuji za trpělivost. Přesně se ten bod nazývá Žádost o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Bohuslava Svobody.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo souhlasí, abychom tento bod zařadili, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 2. Přihlášeno je 192, pro 174, proti nebyl nikdo. Takže tento bod jsme zařadili.

 

Nyní bych nechal hlasovat o návrhu pana poslance Polčáka, aby tento bod byl pevně zařazen na čtvrtek po 11. hodině po pevně zařazených bodech. Tam jsou ještě dva návrhy, které padly předtím, a předpokládám, že budou odhlasovány.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 3. Přihlášeno je 192, pro 68. Tento návrh nebyl přijat.

 

Proto bychom nyní hlasovali o původním návrhu, jak to navrhovala paní předsedkyně mandátového a imunitního výboru, a to aby tento bod byl dnes jako bod č. 1.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 4. Přihlášeno je 192, pro 136, proti 31. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní bychom se tedy věnovali žádosti pana ministra průmyslu a obchodu, abychom zařadili nový bod, což je velmi zkráceně řečeno tisk 99 - energetický zákon.

Kdo souhlasí, abychom zařadili tento bod, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 5. Přihlášeno je 192, pro 158, proti 3. Tento návrh byl přijat.

 

Pan předseda Sklenák jako protinávrh proti návrhu grémia navrhl, aby tento bod byl zařazen na zítřek jako první bod ráno.

Kdo souhlasí s tímto návrhem - zahajuji hlasování -, prosím, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 6. Přihlášeno je 192, pro 172, proti 2. I tento návrh byl přijat.

 

Nyní bychom, pokud je souhlas, jedním hlasováním hlasovali o tom, zda souhlasíme se všemi návrhy, které padly na dnešním jednání grémia. Je s tím souhlas.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 7. Přihlášeno je 192, pro 186, proti nikdo. Takže všechny návrhy grémia, samozřejmě s výjimkou těch, o kterých jsme hlasovali předtím a modifikovali jsme lhůty, byly přijaty.

 

Nyní zde mám návrh paní poslankyně Němcové, aby byl nový bod, a to Informace ministra zahraničí o situaci na Ukrajině a postoji české vlády. Hlasovali bychom o zařazení nového bodu. Dohoda byla, že pokud by byl zařazen, tak bychom hlasovali o pevném zařazení na čtvrtek 13. v 11 hodin. Není námitka proti společnému hlasování? Není.

Budeme hlasovat najednou o zařazení nového bodu a jeho pevném zařazení na čtvrtek 13. na 11. hodinu.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 8. Přihlášeno je 192, pro 146, proti 7. Tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Sklenák navrhoval tisk 92, což byl vysokoškolský zákon, na středu 12. 2. jako první bod odpoledne. Je to tak?

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 9. Přihlášeno je 192, pro 186, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Pan předseda Faltýnek navrhoval vyřadit bod 14 a bod 33.

Takže zahájím hlasování. Kdo souhlasí s vyřazením těchto dvou bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 10. Přihlášeno je 192, pro 178 proti 5. Tento návrh byl přijat.

 

Ještě pan předseda Faltýnek navrhoval, abychom bod 69, což je tisk 16, to byly ony přelety, zařadili na tento čtvrtek po pevně zařazeném bodu, což je bod 75, takže po něm bychom zařadili bod 69.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 11. Přihlášeno je 192, pro 188, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Návrh pana poslance Grospiče není hlasovatelný, protože jsem tento tisk již vyřadili na návrh pana poslance Faltýnka.

 

Ještě tady jsou návrhy pana předsedy volební komise Kolovratníka pevně zařadit body 61, 62, 63, 64 a 66 plus místopředseda Sněmovny, který číslo bodu dostane záhy, na čtvrtek 6. 2. před polední pauzou. Můžeme hlasovat najednou? Nejsou námitky. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP