Pátek 7. února 2014, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Vojtěch Filip)

17.
Návrh poslanců Zuzky Bebarové-Rujbrové, Vojtěcha Filipa, Stanislava Grospiče,
Miloslavy Vostré a Pavla Kováčika na vydání zákona, kterým se zrušují zákon
č. 451/1991 Sb., kterým se stanoví některé další předpoklady pro výkon
některých funkcí ve státních orgánech a organizacích České a Slovenské
federativní republiky, České republiky a Slovenské republiky, ve znění
pozdějších předpisů, a zákon č. 279/1992 Sb., o některých dalších
předpokladech pro výkon některých funkcí obsazovaných ustanovením
nebo jmenováním příslušníků Policie České republiky a příslušníků
Sboru nápravné výchovy České republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 21/ - prvé čtení

Opakuji, že jsme v prvém čtení. Stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 21/1. Prosím, aby za navrhovatele předložený tisk uvedl - ještě předtím, než vyzvu navrhovatele a zpravodaje, aby zasedli lu stolku zpravodajů, vidím předsedu klubu ČSSD Romana Sklenáka. Prosím, máte slovo, pane předsedo.

 

Poslanec Roman Sklenák: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, vážení členové vlády, kolegyně a kolegové, my jsme zahájili projednávání tohoto bodu ve středu. Víte, že diskuse byla poměrně živá. Počet přihlášených naznačuje, že bychom asi v tomto stylu pokračovali i dnes. Já se domnívám, že by bylo dobré dát ještě jednotlivým klubům čas k vnitřní diskusi, a proto si dovoluji navrhnout přerušení tohoto bodu a jeho odročení na úterý 11. února.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Je to procedurální návrh, o kterém dám hlasovat bez rozpravy. Jenom zagonguji, aby kolegové, kteří mají zájem o tomto procedurálním návrhu hlasovat, přišli do sálu.

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 77, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro přerušení do úterý 11. února. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 77 z přítomných 163 pro 110, proti 28. Návrh byl přijat. Znovu přerušuji tento bod.

 

Prosím, kolega František Laudát. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec František Laudát: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, jestli se v takhle elementární věci nejste schopni dohodnout na klubech a vůbec tímto způsobem se chováte k takto citlivé věci, tak já vám tady sděluji, že si beru jménem klubu TOP 09 hodinovou přestávku na jednání klubu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Pana předsedu klubu tady nevidím, ale samozřejmě eviduji, že to řekl místopředseda klubu.

Pan kolega Zbyněk Stanjura. Prosím, pane předsedo. (V sále se zvětšuje hluk.) Pane předsedo, prosím ještě o chviličku strpení. Prosím o klid! Prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. My jsme deklarovali, že budeme vstřícná a konstruktivní opozice, a myslím, že pokud kolegové potřebují v klubu dál projednávat, není důvod jim nevyhovět, takže já bych chtěl jménem našeho klubu od 12.35 si vzít pauzu v délce dvě hodiny. Děkuji. Můžete to pak v tom klubu v pohodě projednávat. Já myslím, že to je korektní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Tak dobře. V tom případě mi nezbývá, než vyhlásit tentokrát přestávku na poradu klubu, nejdříve TOP 09, poté na poradu klubu ODS. A vzhledem k tomu, že podle úterního jednání jsme se shodli na ukončení původně bez přestávek do 14 hodin, tak končím i dnešní jednání Poslanecké sněmovny. Budeme pokračovat v úterý ve 14 hodin.

Dovolte mi, abych alespoň předběžně řekl, že bychom měli projednávat daň z přidané hodnoty, tisk 38, a související zákon, tisk 39, v prvním čtení. Ostatní body programu raději nebudu předjímat.

 

(Jednání skončilo v 11.37 hodin.)

Aktualizováno 31. 10. 2017 v 17:59.




Přihlásit/registrovat se do ISP