(13.00 hodin)

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji za slovo. Jistě tak mohu učinit a zopakovat kandidáty, nicméně je jich 11 a všichni budou uvedeni na hlasovacím lístku. Myslím, že všichni poslanci jména slyšeli. Připomenu jen, že 19. března nebyl v prvním kole zvolen žádný kandidát. A pokud byste netrval na tom, abych předčítal ty body, požádal bych vás, abyste tento bod přerušil, protože se jedná o tajnou volbu, která již byla schválena.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Rozprava se nevede, byla již ukončena. Přerušuji bod č. 132.

 

Zahajuji bod

133.
Návrh na volbu členů Rady Českého rozhlasu - 2.kolo

Žádám pana předsedu Petra Tluchoře, aby se ujal slova.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano. Zde připomínám, že v prvním kole 19. března také nebyl zvolen žádný kandidát a do druhého kola postupuje osm kandidátů, což je dvojnásobek neobsazených míst v Radě Českého rozhlasu. I zde vás poprosím o přerušení tohoto bodu a otevření dalšího.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Konstatuji, že rozprava se nevede, protože byla ukončena. Přerušuji bod č. 133 pro provedení tajné volby.

 

Zahajuji bod

134.
Návrh na volbu člena Rady České televize - 2. kolo

Žádám pana předsedu Petra Tluchoře, aby se ujal slova.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano. Tady se jedná o návrh na volbu člena Rady České televize. Rovněž jde o pokračování přerušeného bodu. I zde v prvním kole 19. března 2010 nebyl zvolen žádný kandidát a do druhého kola postupují oba neúspěšní kandidáti, kteří budou uvedeni na hlasovacím lístku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane předsedo. Rozprava se nevede, byla již ukončena, a proto přerušuji bod č. 134 pro provedení tajné volby.

 

Zahajuji bod

135.
Návrh Poslanecké sněmovny na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano. Bod č. 135 je Návrh Poslanecké sněmovny na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, je to rovněž pokračování přerušeného bodu. Tento bod byl na minulé schůzi přerušen z důvodu neuplynutí desetidenní lhůty. Současně volební komise přerušila lhůtu pro podávání návrhů na člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání do pátku 2. dubna.

K dnešnímu dni je v této radě neobsazeno jedno místo člena. V prodloužené lhůtě předložily poslanecké kluby tyto návrhy kandidátů: Pavla Gomba od Strany zelených, Daniel Novák od KSČM a Zbyněk Novotný od ODS. Návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům.

Zvláštní zákon způsob volby nestanoví. Volební komise navrhuje tajné hlasování. Zvolenému členu započne jeho šestileté volební období dnem jmenování.

Připomínám pouze, že se jedná o návrh a následné jmenování předsedou vlády, a proto se hlasování neuskutečňuje dvoukolově. V případě, že nebude žádný kandidát zvolen dnes, nemůže následovat další hlasování a tento bod končí.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navrženým kandidátům i ke způsobu hlasování, a pokud nebude vznesen jiný návrh, dal poté hlasovat o tajném hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Děkuji. Otevírám rozpravu a ptám se, kdo se hlásí o slovo, protože nemám žádnou písemnou přihlášku. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Protože volební komise navrhla způsob volby, a to tajnou volbu, je potřeba jej odhlasovat. O tom rozhodneme v následujícím hlasování. Předtím vás ale všechny odhlásím, protože eviduji jiný stav ve sněmovně, než vidím na displeji. Žádám vás o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami. Pak rozhodneme o návrhu volební komise, o tom, že budeme v této věci provádět tajnou volbu. Prosím tedy paní kolegyně a pány kolegy, aby se přihlásili svými identifikačními kartami.

(Poslanec Tluchoř poznamenává, že všichni už čekají ve frontě na hlasování.)

Já vím, že někteří se těšili na tajnou volbu, takže už odešli do místnosti státních aktů. (Na světelné tabuli není potřebný počet přihlášených.) Přece jen bych ale potřeboval nejméně dva kolegy, aby se dostavili do sněmovny a zaregistrovali se svými identifikačními kartami... Už.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 141 a ptám se, kdo je pro tajnou volbu. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 141: z přítomných 73 pro 72, proti nikdo. Návrh byl přijat. I návrh na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání bude prováděn tajnou volbou.

Přerušuji bod č. 135 pro provedení tajné volby.

 

Zahajuji bod

136.
Návrh na volbu člena dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu

Žádám pana předsedu Tluchoře, aby se ujal slova.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Bod 136 pod sebou skrývá návrh na volbu člena dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu. Zde je situace obdobná s předchozím bodem. Bod byl přerušen, protože nebyla splněna lhůta. Ve stanovené lhůtě, která byla prodloužena, dostala volební komise pouze jediný návrh, a to od poslaneckého klubu ČSSD. Tento návrh obsahuje jméno pana poslance Ladislava Skopala. Tento návrh byl postoupen poslaneckým klubům. I zde volební komise navrhuje volbu tajnou. Nově zvolenému členu započne jeho čtyřleté volební období dnem volby.

Prosím, abyste, pane předsedající, i v tomto případě otevřel rozpravu a dal hlasovat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Otevírám rozpravu. Konstatuji, že do ní nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí z místa. Nikdo se nehlásí. Rozpravu končím.

 

Je potřeba odhlasovat návrh na tajnou volbu, tak jak předložila volební komise.

O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 142, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro tajnou volbu podle návrhu. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 142: z přítomných 75 pro 67, proti nikdo. Tajná volba byla schválena.

 

Přerušuji bod 136 pro provedení tajné volby. A prosím, pane předsedo, řekněte pokyny.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Hlasovací lístky se začnou vydávat bezprostředně a bude na ně vyčleněna doba 20 minut, to znamená do 13.25. Pak bude probíhat sčítání hlasů. Myslím, že ve 14 hodin bychom se mohli pokusit se zde všichni opět potkat, abych vás mohl seznámit s výsledky hlasování a mohli jste tak v klidu odjet na víkend se znalostí věci. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Vyhlašuji tajnou volbu ke všem bodům 132 až 136 a přerušuji jednání do 14. hodiny.

 

(Jednání přerušeno ve 13.07 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP