(10.30 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Pan poslanec Šoltys je připraven. Dávám mu slovo.

 

Poslanec Vladimír Šoltys: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, kolegové. Já bych chtěl napravit svůj nedostatek, a proto k návrhu mého pozměňovacího návrhu pod písmenem B navrhnu účinnost, a to od 1. 10. 2010 a s alternativou od 1. 11. 2011. Děkuji. (Posl. Šoltys mimo mikrofon konzultuje svůj návrh se zpravodajem posl. Doktorem. )

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, pan zpravodaj to nepochybně zaznamenal. Já se ještě dotáži, zdali si někdo přeje vystoupit v rozpravě... Pane zpravodaji, vaše legislativně technické návrhy reagující na onu změnou již schválenou část chcete přednést teď? Asi to bude nejlepší, takže to učiňte, potom ukončíme rozpravu a už přikročíme k proceduře.

 

Poslanec Michal Doktor: Ano. Jen na mikrofon chci ujistit pana kolegu Šoltyse, že jeden návrh, který přednesl, byl 1. 10. 2010 a druhý návrh byl 1. 1. 2011. Já jsem si to takto zapsal a určitě to takto bylo i myšleno.

Dovolte tedy, abych já navrhl legislativně technickou úpravu, která reflektuje fakt, že při projednávání a závěrečném hlasování o sněmovním tisku 1047, který je v tuto chvíli před projednáváním v Senátu, je nutné vypustit z původního znění zákona část druhou, označenou jako II. Změna zákona o rozpočtových pravidlech, novelizační body 1 a 2 /oba se týkají § 14/, tyto navrhuji vypustit.

Další legislativní úpravou by pak bylo hlasování o lhůtách, které navrhl pan poslanec Šoltys.

Myslím, že v tuto chvíli je možné ukončit rozpravu.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já se ještě formálně dotáži, zdali si někdo další přeje v této rozpravě vystoupit. Není tomu tak, rozpravu končím.

A ještě než přikročíme k návrhu procedury a následnému hlasování o pozměňovacích návrzích, dovoluji si rozšířit počet omluvených o pana poslance Wolfa od 10.30 hodin, pana poslance Tejce, pana poslance Reisiegela a předsedu vlády České republiky pana Jana Fischera.

Tak, pane zpravodaji, oznamte nám postup při hlasování.

 

Poslanec Michal Doktor: Já bych s dovolením nechal hlasovat nejdříve o první legislativně technické úpravě...

Pardon, Sněmovna musí hlasovat o stažení, resp. zpětvzetí pozměňovacích návrhů pana poslance Suchánka označených jako C1 a C2.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, ještě před schválenou procedurou. Dobře.

 

Všichni víme, o čem budeme hlasovat - zpětvzetí pozměňovacích návrhů přednesených panem poslancem Suchánkem pod bodem C, tedy C1, C2.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 107. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 136 poslanců a poslankyň pro návrh 124, proti 1, takže návrh byl schválen.

 

Tak nyní další postup hlasování, pane zpravodaji.

 

Poslanec Michal Doktor: Nyní druhá legislativně technická úprava, a sice vypuštění části druhé, Změna zákona o rozpočtových pravidlech, novelizační body 1 a 2, oba se týkají § 14, tedy vypustit.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dobře. Nechcete to zahrnout do celkové procedury hlasování?

 

Poslanec Michal Doktor: Já bych to určitě nespojoval s ohledem na úpravu, kterou požaduje pan poslanec Šoltys.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dobře. Takže zahajuji hlasování s pořadovým číslem 108. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem, jak jej přednesl pan zpravodaj. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 136 poslankyň a poslanců pro návrh 125, proti nikdo, i tato úprava byla schválena. Další prosím.

 

Poslanec Michal Doktor: V dalším hlasování bych navrhl vyhovět žádost pana poslance Šoltyse a vybrat jedno ze dvou dat, která navrhl k hlasování. Tím prvním je 1. října 2010, druhé datum je 1. ledna roku 2011.

Já bych s dovolením nechal hlasovat nejdříve o tom říjnovém datu, z hlediska účinků a impaktů (?) do stavu veřejných rozpočtů mi toto datum připadá logické. Nebude-li přijato, budeme hlasovat o tom druhém datu.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dobře, takže nejprve o 1. říjnu roku 2010.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 109. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. - Omlouvám se, prohlašuji toto hlasování za zmatečné, neboť se k tomu chtěl vyjádřit ještě před hlasováním ministr financí. Pane ministře.

 

Ministr financí vlády ČR Eduard Janota Děkuji za slovo. Já chci říci, že návrh pana poslance Šoltyse nepodporuji ani v jedné z variant. Čili variantu 1. 10. tohoto roku nepodporuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Pan zpravodaj nám navrhl postup nejprve se vypořádat s legislativně technickými návrhy, tedy vypořádat se s jednotlivými pozměňovacími návrhy bude samozřejmě prostor pro to, vyjádřit se i k tomuto návrhu.

 

Takže budeme opakovat hlasování o 1. říjnu 2010.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 110 a táži se kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 133 poslanců a poslankyň pro návrh 39, proti 11, návrh nebyl schválen.

 

Teď tedy 1. 1. 2011. Je tomu tak, pane zpravodaji? (Zpravodaj: Ano, je tomu tak. Ministr: Nedoporučuji.) Ano.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 111 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 132 poslanců a poslankyň pro návrh 41, proti 14, ani tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Michal Doktor: Tím pádem konstatuji svou výhradu z rozpravy.

Vzhledem k tomu, že pozměňovací návrh pana kolegy Šoltyse nemá žádnou účinnost, je v tuto chvíli nehlasovatelný.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, navrhněte nám nyní proceduru hlasování.

 

Poslanec Michal Doktor: Dovolte, abych tedy akceptoval výsledek hlasování o legislativně technických připomínkách.

V prvním hlasování bod označený jako A, usnesení rozpočtového výboru, navrhuji hlasovat jako celek. Upozorňuji jen, že tímto je řešen režim dočasné výjimky, kterou jsou některé stavební výkony tzv. sociálního bydlení zařazeny v nižší sazbě DPH, a tímto je převáděna tato dočasná výjimka natrvalo k zařazení v nižší sazbě. Upozorňuji, že režim dočasné výjimky končí 31. 12. 2010.

Poté navrhuji hlasovat o bodem označených jako D s tím, že návrh E1 navrhuje vypustit bod D6, takže bude hlasováno E1, bude-li akceptováno, nebude hlasovatelný D6, nicméně o celé části D je možné v tuto chvíli hlasovat o celku.

Poté bod E2 - E3. Poté hlasování o bodu F - poslanecký návrh označený jako Michal Doktor III. A poté již jenom závěrečné hlasování. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP