(14.10 hodin)
(pokračuje Vlček)

V pátek 16. dubna bychom se opět věnovali návrhům zákonů ve třetím čtení, u nichž budou splněny zákonné lhůty, a to podle stejného principu jako ve středu 14. dubna. Volební body 132, 133 a 134 návrhu pořadu, tedy druhá kola, a bod číslo 135 návrhu pořadu, jednokolová volba, by proběhly v pátek ve 13 hodin.

Pokud není námitek, nechal bych hlasovat o návrzích z grémia najednou. Upozorňuji, že všechny další návrhy poslankyň a poslanců budou řazeny za již odsouhlasené návrhy z grémia.

O slovo se přihlásil pan předseda poslaneckého klubu ČSSD poslanec Bohuslav Sobotka.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážený pane předsedo, dovolte mi, abych požádal o to, aby o tom, zda budou na středu odpoledne zařazeny zprávy, bylo hlasováno samostatně. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, já si myslím, že to ničemu nebrání. Ale souhlasíte, že můžeme hlasovat o těch bodech 1, 2 a 3, to znamená seřazení třetích čtení, dohromady? Pane předsedo, můžeme hlasovat o bodech 1, 2 a 3, to jsou ta třetí čtení seřazená podle vládní priority, pak jsou zákony předložené poslanci a poslankyněmi napříč politickým spektrem a za třetí ostatní návrhy zákonů seřazené podle čísel sněmovních tisků. Můžeme hlasovat tyto tři? Prosím.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Já se domnívám, pane předsedo, že by bylo vhodné, abychom o těch návrzích hlasovali zvlášť, popřípadě abychom udělali třeba ještě na deset minut přestávku, aby se ještě sešli zástupci klubů a mohli si znovu ten seznam prostudovat. Ono skutečně v té atmosféře poměrně velkého hluku, která tady je, nebylo úplně přesně rozumět tomu, které body by měly být zařazeny v rámci třetích čtení, a mohlo by tady dojít k určitým rozporům. Takže možná by stálo za to, abychom ušetřili čas tím, že si teď vezmeme třeba na deset minut přestávku, a ještě by se předsedové klubů měli možnost na ten vámi přečtený seznam podívat. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji, pane předsedo. Pan předseda Tluchoř se přihlásil o slovo. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já bych, pane předsedo, vaším prostřednictvím panu předsedovi Sobotkovi vzkázal, že bychom možná ušetřili čas, kdyby občas na jednání grémia Poslanecké sněmovny přišel a tam mohl na dohodě, která se tam vytvoří, se podílet.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Takže vyhlásím krátkou, myslím, že stačí pětiminutovou přestávku, ve které si tyto body, o kterých se má hlasovat, vysvětlíme. Takže se sejdeme ve 14.23 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 14.18 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP