(Jednání pokračovalo ve 14.36 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Vážené dámy, vážení pánové, zahajuji odpolední jednání a připomínám, že jsme skončili ve 12.49 s tím, že jsem vyhlásil desetiminutovou přestávku na jednání klubu ČSSD. Pak byla vyhlášena polední přestávka a nyní je tedy chvíle, abychom dali hlasovat o návrhu pana... poslance Šťastného, tuším, že to bylo.

Ještě předtím mi dovolte, abych přečetl téměř unikátní omluvu, protože o omluvení z neúčasti na dnešním odpoledním jednání žádá paní ministryně Rut Bízková, která byla před hodinou a půl jmenována. Tak (s úsměvem). To nám to pěkně začíná. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Přeji vám pěkné odpoledne. Budeme pokračovat v programu schůze s tím, že pokud to tady správně vidím, tak bychom měli hlasovat o procedurálním návrhu na přerušení tohoto bodu do 30. června. (Námitky v sále.) Do 3. června? Aha, takže do 3. června. Tento návrh budeme neodkladně hlasovat.

 

Počet přítomných je dostatečný pro toto hlasování, takže hlasujeme o procedurálním návrhu na přerušení tohoto bodu do 3. června.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 12, přihlášeno 71, pro přerušení hlasovali 4, proti 49. Takže přerušení bylo zamítnuto.

 

A protože bylo zamítnuto, pokračujeme v rozpravě, do které se první hlásí pan poslanec Sobotka a pak vidím paní poslankyni Mallotovou jako další. (Poslankyně Mallotová ze sálu: Ne!) Ne? Takže se omlouvám panu poslanci Sobotkovi, to se zřejmě týká proběhlého hlasování. Prosím.

 

Poslankyně Helena Mallotová: Dovolila bych si zpochybnit hlasování, protože se mi nepodařilo ani po několika opakovaných zkouškách uvést hlasovací zařízení do chodu, takže bych prosila, abyste uznali tento důvod. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jste námitku. Námitka je, že se opakovaně nepodařilo zapnout hlasovací zařízení, takže Sněmovna bude hlasovat o tom, jestli této námitce vyhoví.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto námitku paní poslankyně Mallotové, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 13, přihlášeno je 88, pro hlasovali 43, proti 19. To znamená, že námitka přijata nebyla.

 

A nyní se hlásí o slovo pan poslanec Sobotka, už do rozpravy. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP