(16.30 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám děkuji, paní ministryně. O slovo se přihlásil pan poslanec Petr Tluchoř coby předseda klubu ODS.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já to dělám velmi nerad, ale musím opakovaně upozornit na absolutní pohrdání touto Sněmovnou ze strany sociálně demokratických poslanců. Rád bych viděl, kolik z těch 50 nebo kolik jich bylo podepsaných pod archem na svolání této schůze je zde v tuto chvíli přítomných. Pokud svoláme mimořádnou schůzi, tak se dá snad alespoň elementárně očekávat, že vás budou zajímat projednávané body.

Já proto nemohu jinak, než znovu navrhnout procedurálně přerušení, tentokrát do 1. června letošního roku. Do té doby snad sociálně demokratičtí poslanci budou mít zájem o práci v této Sněmovně.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. O procedurálním návrhu se hlasuje bez rozpravy. Jsem požádán, abych vás všechny odhlásil, takže vás odhlašuji. Prosím o novou prezentaci. (Předsedající chvíli čeká.)

Dámy a pánové, jak spolu se mnou můžete sledovat, počet se ustálil na čísle, které se ani vzdáleně neblíží magickému číslu, to znamená 67. Já prostě nemám jinou možnost, než schůzi přerušit. Činím tak nerad, ale činím tak do doby, než se sejde politické grémium, které rozhodne, jak se schůzí, která nese číslo 77, naloží, to znamená kdy budou doprojednány body 2, 3 a 4. (K předsedajícímu přistupuje poslanec Sobotka, hovoří spolu mimo mikrofon.)

Já jsem teď docela ve zvláštní situaci, protože já pečlivě sleduji pana poslance Ratha, který zastupuje dnes klub ČSSD. Zatímco jsem říkal formuli, že jsem přerušil schůzi do doby, než se sejde grémium, tak sem přispěchal pan předseda klubu, poslanec Bohuslav Sobotka, který samozřejmě mě může požádat o cokoli, ale já si nejsem vědom, jestli to může učinit v situaci, kdy jsem přerušil schůzi.

Tady prosím o radu znalce jednacího řádu, protože chce-li přestávku na klub, tak to činím zpravidla od řečniště. Já to říkám se vší vážností a bez jakýchkoli postranních úmyslů.

Schůze je přerušena do doby, než rozhodne poslanecké grémium jinak. Vyzývám pana předsedu Poslanecké sněmovny, ať tak učiní v době, kdy to uzná za vhodné, to znamená svolání grémia. Do té doby je schůze přerušena.

Pokud se nestane nic, tak zítra se sejdeme normálně v 9 hodin a budeme pokračovat ve schůzi, která byla rozjednána minulé úterý.

 

(Jednání bylo přerušeno v 16.34 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP