(9.30 hodin)

 

Poslanec Václav Exner: Paní místopředsedkyně, členové vlády, dámy a pánové, myslím, že je dobrým zvykem, abychom o legislativně technické změně hlasovali předtím, než hlasujeme o podstatě návrhu, protože kdybychom hlasovali obráceně, mohlo by se stát, že návrh bude přijat a legislativně technická změna ne, což by samozřejmě bylo velmi nežádoucí. Proto navrhuji tuto změnu.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, samozřejmě této změně bude bezpochyby vyhověno. Je tomu tak, pane zpravodaji?

 

Poslanec Jiří Čepelka: Já si myslím, že není.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Nesouhlasíte s tímto návrhem? Já se přikláním také k návrhu pana kolegy Exnera.

 

Poslanec Jiří Čepelka: V případě, že nebudou schváleny body B1 a B2, nelze hlasovat o legislativně technické změně, protože by nenastala.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dohadujeme se o tom, ve kterém pořadí hlasovat návrh na legislativně technickou úpravu. Pan poslanec trvá tedy na svém postupu nejprve hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem B, tedy B1 a B2, a potom v případě, že budou přijaty, tak k nim odhlasovat jimi vyvolanou legislativně technickou úpravu. Je tomu tak. Rozhodneme tedy v hlasování. Nejprve o námitce pana poslance Exnera proti postupu zpravodaje.

 

Tedy zahajuji hlasování s pořadovým číslem 307. Táži se, kdo souhlasí s námitkou pana poslance Exnera, aby nejprve byly hlasovány legislativně technické k bodu B a potom návrh jako takový. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 156 poslankyň a poslanců pro návrh 26, proti 36. Námitka k postupu přijata nebyla.

 

Rozhodneme tedy o původním návrhu postupu hlasování předneseném panem zpravodajem, a to v hlasování s pořadovým číslem 308, které tímto zahajuji. Táži se, kdo souhlasí s navrženým postupem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 156 poslankyň a poslanců pro 138, proti 1. Budeme se řídit postupem hlasování tak, jak ho navrhl pan zpravodaj.

 

Ještě než přikročíme k prvnímu hlasování, dovolím si rozšířit počet omluvených členů vlády o paní ministryni zdravotnictví Danu Juráskovou.

Pane zpravodaji, nyní nám sdělte, o jakém návrhu budeme hlasovat jako o prvním a řekněte nám i své stanovisko.

 

Poslanec Jiří Čepelka: Jako o prvním bychom hlasovali o návrhu uvedeném pod písmeny A1 až A8. Stanovisko jednoznačně doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane poslanče Šplíchale, zapněte prosím mikrofon. (Navrhovatel doporučuje.) Děkuji vám.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 309. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 156 poslankyň a poslanců pro návrh 141, proti nikdo.Tento pozměňovací návrh, respektive soubor pozměňovacích návrhů, byl schválen. Další prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jiří Čepelka: Nyní budeme hlasovat o návrzích pod písmeny C1 a C2. Mé stanovisko - doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane poslanče Šplíchale, vaše stanovisko k C1 a C2? (Souhlasí.) Děkuji vám.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 310. Táži se, kdo souhlasí s těmito návrhy. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 158 poslankyň a poslanců pro 143, proti nikdo. I tyto návrhy byly přijaty. Další, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jiří Čepelka: Nyní budeme hlasovat o návrzích B1 a B2. Stanovisko doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane poslanče Šplíchale, vaše stanovisko. (Souhlasí.) Děkuji vám.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 311. Táži se, kdo souhlasí s těmito návrhy. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 158 poslankyň a poslanců pro návrh 137, proti 1. I tyto návrhy byly přijaty.

 

Nyní tedy avizovaná legislativně technická úprava vyvolaná přijetím těchto návrhů. Předpokládám, že stanoviska jsou kladná.

 

Zahajuji tedy hlasování s pořadovým číslem 312. Táži se, kdo souhlasí s legislativně technickými úpravami. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 158 poslankyň a poslanců pro 141, proti nikdo. Legislativně technické úpravy byly schváleny.

 

Nyní můžeme přikročit k hlasování o návrhu zákona jako celku.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Jiřího Paroubka, Karla Šplíchala, Davida Ratha a Františka Bublana na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 115/2001 Sb., o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 756, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Stanoviska? (Zpravodaj i navrhovatel doporučují.) Děkuji vám.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 313. Táži se, kdo souhlasí s takto navrženým usnesením. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 158 poslankyň a poslanců pro návrh 140, proti 1. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Slovo má pan poslanec Šplíchal.

 

Poslanec Karel Šplíchal: Chtěl bych vám všem poděkovat za kolegiální spolupráci a myslím si, že sportovní prostředí bude rádo, když vidí společný zájem Poslanecké sněmovny. Ještě jednou děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Nyní přikročíme k projednávání bodu

187.
Návrh poslanců Václava Grünera, Karla Kratochvíle, Ladislava Skopala,
Přemysla Rabase, Miloslavy Vostré, Josefa Šenfelda a dalších na vydání
zákona o zahrádkářské činnosti a úpravě některých podmínek
jejího provozování (zahrádkářský zákon)
/sněmovní tisk 791/ - třetí čtení

Místo u stolku zpravodajů již zaujal za navrhovatele pan poslanec Václav Grüner. Poprosím ještě zpravodaje zemědělského výboru pana poslance Kleina. Takže pan poslanec Klein je omluven, zastoupí ho pan poslanec Dědič. Rychle odsouhlasíme změnu zpravodaje.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 314. Kdo souhlasí, aby místo pana poslance Kleina zpravodajem Sněmovny ve třetím čtení byl pan poslanec Dědič. Kdo je pro, prosím? Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 155 poslankyň a poslanců pro 121, proti nikdo. Pan poslanec Dědič se může ujmout své role.

 

Obdrželi jste sněmovní tisk 791/4, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy. Otevírám rozpravu. Přeje si zástupce navrhovatelů vystoupit v rozpravě ve třetím čtení? Ano, pane poslanče Grünere, máte slovo.

 

Poslanec Václav Grüner: Vážená paní místopředsedkyně, děkuji za slovo. Vážená vládo, dámy a pánové, já bych chtěl jen požádat Sněmovnu, aby po projednání pozměňovacích návrhů schválila zahrádkářský zákon ve třetím čtení. Předem děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji. Někdo další si přeje vystoupit v obecné rozpravě? Není tomu tak, obecnou rozpravu tedy končím.

Nejprve budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí. Před tímto hlasováním vás na žádost z pléna všechny odhlašuji a prosím o novou registraci. Nově příchozí upozorňuji na to, že byli odhlášeni. Prosím je tedy, aby se před hlasováním znovu zaregistrovali.

Oznamuji, že budeme rozhodovat o návrhu na zamítnutí novely zahrádkářského zákona. Počet přihlašujících se se ustálil. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP