(14.50 hodin)
(pokračuje Vlček)

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 10: z přihlášených 187 poslankyň a poslanců pro návrh 70, proti 9. Ani tento návrh nebyl schválen.

 

Další návrh. Chvíli počkám, až proběhne kontrola hlasovacích listin. Pan poslanec Hrbata se hlásí o slovo? Je tomu tak. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Michael Hrbata: Vážený pane předsedající, vážená Sněmovno, zpochybňuji hlasování. Mám na sjetině křížek, chtěl jsem hlasovat ano.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano. Vznesl jste námitku proti hlasování. O této námitce nechám hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 11: z přihlášených 189 poslankyň a poslanců pro návrh 119, proti návrhu 5. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o návrhu paní poslankyně Kateřiny Jacques, která navrhla, aby bod číslo 20, sněmovní tisk 640, byl projednán a pevně zařazen ve čtvrtek jako první bod po písemných interpelacích.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 12: z přihlášených 186 poslankyň a poslanců pro návrh 83, proti 15. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Kateřiny Jacques. Ta navrhla, aby bod číslo 168, sněmovní tisk 969, třetí čtení, byl zařazen na tento pátek jako první bod pátečního jednání. Je tomu tak, paní poslankyně? Ano, je tomu tak. Tak, paní poslankyně, nemůže to být první bod. Může to být bod číslo 2. Ano? V pořádku.

 

Budeme tedy hlasovat o návrhu, že tento sněmovní tisk 969 zařazujeme jako druhý bod pátečního jednání.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 13: z přihlášených 188 poslankyň a poslanců pro návrh 80, proti 7. Ani tento návrh nebyl schválen.

 

O slovo se hlásí pan poslanec Benda.

 

Poslanec Marek Benda: Já se moc omlouvám, pane předsedající, ale moc bych vás prosil, jestli byste toto hlasování prohlásil za zmatečné, protože myslím, že se mělo jednat o bod 167, sněmovní tisk 969. Vzhledem k tomu, že jste říkal 168, obávám se, že část z nás se domnívala, že se jedná o zákon o veřejných zakázkách. Takže bych poprosil, aby bylo řečeno 167.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Já nepovedu s vámi polemiku, co jsem řekl, nebo neřekl. Dobře. Vyhlásím minulé hlasování za zmatečné.

 

Budeme hlasovat znovu o návrhu paní poslankyně Kateřiny Jacques, která navrhla, aby bod číslo 167, sněmovní tisk 969, byl zařazen na tento pátek jako druhý bod našeho jednání.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 14: z přihlášených 188 poslankyň a poslanců pro návrh 143, proti 2. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

To byly všechny návrhy paní poslankyně Kateřiny Jacques.

 

Nyní pan poslanec Sivera. Ten navrhl, aby ve čtvrtek po písemných interpelacích byl zařazen bod číslo 54, sněmovní tisk 1048. Je to mu tak, pane poslanče? Je tomu tak.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 15: z přihlášených 188 poslankyň a poslanců pro návrh 73, proti 3. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Další návrh přednesla paní poslankyně Jakubková. Ta chce zařadit zprávu premiéra o způsobech řešení nevhodné situace z hlediska životního prostředí v Moravskoslezském kraji. Mám s tím jeden problém. To znamená, že tento bod zařadit můžeme, ale nemůžeme ho pevně zařadit na daný den. V první fázi bychom ho tedy zařadili do...

Paní poslankyně, já tady ještě konzultuji věci s paní ředitelkou, protože vy jste říkala o tom, že vláda to včera projednala, ale ještě tento materiál nebyl doručen do Poslanecké sněmovny. To znamená nelze zařadit, že bychom ho zařadili až potom, jak bude doručen Poslanecké sněmovně. Pan premiér může vystoupit kdykoliv a informovat o tom, ale pokud se jedná o ten bod, tak ten nelze zařadit.

Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Věra Jakubková: Děkuji, pane předsedo. Já jsem ve svém vystoupení avizovala pouze to, že budu žádat o zařazení na středy, aby s tím jednotlivé poslanecké kluby mohly počítat a aby mohly ten návrh podpořit. Nežádám tedy jeho zařazení, pouze jsem dávala avizo. Děkuji za pochopení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Souhlasíte tedy s tím, že o tomto návrhu hlasovat dnes, teď, nebudeme?

 

Poslankyně Věra Jakubková: Ano, ano. Děkuji velmi.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano. Děkuji. Dalším návrhem byl návrh pana poslance Vidíma. Ten navrhl, aby jako první bod v pátek po pevně zařazených bodech byl zařazen sněmovní tisk 1062. Byl by to, pane poslanče, třetí bod. Ano? Mám dotazy, co je to za bod, pane poslanče. To je zatím sněmovní tisk ... Poprosím vás, abyste to upřesnil, aby nedošlo k nějakým omylům. Prosím.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně, pane předsedající. Jak mi správně napovídá pan poslanec Jandák, jde o prodloužení doby působení Britského vojenského poradního výcvikového týmu u nás v České republice ve Vyškově. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Slyšeli jste upřesnění. Tento sněmovní tisk 1062 by tedy byl zařazen na pátek jako třetí bod našeho jednání.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 16: z přihlášených 188 poslankyň a poslanců pro návrh 144, proti 4. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále pan poslanec Benda navrhuje zařadit bod Tibet. Je tomu tak, pane poslanče? Na dnes? Dnes po nezařazeném bodu paní poslankyně Kateřiny Jacques, to znamená po 18. hodině. (Poslanec Benda: Ano.) Ten název zní přesně: Prohlášení Poslanecké sněmovny k situaci v Tibetu v roce 2010. Pan poslanec navrhuje, abychom tento bod zařadili dnes po 18. hodině, nebo zítra ráno. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP