(18.10 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, pane ministře, leč jsem povinován díky upozornění vám sdělit, že zpravidla navrhovatel se omezí na velmi stručné vyjádření, ne na zdůvodnění svých návrhů. Nicméně brát vám slovo je mi proti srsti, takže jsem tak neučinil a neučiním. Ale toto upozornění jsem dát musel. (Hlasy: Stačí ano - ne.)

Chtěl bych upozornit všechny ty, kteří mají problémy se svým hlasovacím zařízením, že v situaci, než zahájím hlasování, pokud zmáčknou F/X, tak se mi tady objeví jejich přihláška do rozpravy coby faktická. Protože vás tady je asi tak 32 nebo kolik, tak vás musím odmazat a prosím, abyste to tlačítko, pokud se chcete zdržet hlasování, mačkali až poté, co hlasování je zahájeno. Takže vydržte, já se pokusím hlasovací zařízení uvést do stavu, který by odpovídal vašim požadavkům.

Teď byste měli mít všichni svá hlasovací zařízení v pořádku, takže se nehlaste do rozpravy s faktickými poznámkami, protože stejně nemůžete dostat slovo, a vyčkejte, až bude zahájeno hlasování.

Budeme tedy hlasovat o návrhu, který si nad všichni pamatujeme.

 

Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 167. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 191 poslanců, pro 37, proti 86. Tento návrh nebyl přijat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní bychom hlasovali o pozměňujícím návrhu pana poslance Hovorky uvedeném pod písmenem B20. Stanovisko neutrální. (Ministr Janata: Nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 168. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 191 poslanců, pro 37, proti 84. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu pana poslance Carbola, který se také týká financování sociálních služeb, uvedeném pod písmenem B19. Stanovisko neutrální. (Ministr Janota: Nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 169. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 191 poslanců, pro 20, proti 81. Tento návrh také nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu pana poslance Škromacha, který se týká zvýšení dotace pro poskytovatele sociálních služeb, uvedeném pod písmenem B7. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Ministr Janota: Nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 170. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 190 přihlášených pro 105, proti 79. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Nyní jsme se vypořádali s pozměňujícími návrhy pana poslance Škromacha, Opálky B17, Carbola B19 a Hovorky B20.

Nyní tedy budeme hlasovat o pozměňujících návrzích poslance Sobotky. Vzhledem k tomu, že byl předložen procedurální návrh, aby se hlasovalo o obou věcně samostatných částech, nechal bych nejprve hlasovat o části B8 a B9, poté samostatně o části B10. Pokud jde o hlasování části B8 a B9, jedná se o prostředky na dorovnání platů zaměstnanců veřejného sektoru s výjimkou regionálního školství. Ten druhý návrh pod písmenem B10 se týká otázky dorovnání prostředků na platy zaměstnanců regionálního školství.

Čili nejprve bychom hlasovali o části B8 a B9.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Stanoviska? (Poslanec Sobotka: Stanovisko v logice věci kladné. Ministr Janota: V logice věci záporné. - Veselost.)

 

Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 171. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 191 poslanců, pro 96, proti 81. Takže pro tuto chvíli návrh byl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Nyní bychom hlasovali o druhé části...

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane poslanče, posečkejte, prosím... Takže zdá se, že výsledek hlasování je v souladu s názorem poslanců. Můžeme pokročit k hlasování o dalším návrhu.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o zbylé části pozměňujícího návrhu. Týká se to části B10, to jsou prostředky na dorovnání platů v regionálním školství. Stanovisko je kladné. (Ministr Janota: Záporné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 172. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 191 přihlášených pro 95, proti 82... Tento návrh zřejmě bude podroben kontrole.

 

Pan poslanec Koníček nás bude informovat o nějaké zajímavé skutečnosti. (Smích.)

 

Poslanec Vladimír Koníček: Zpochybňuji hlasování, hlasoval jsem ano, a na sjetině mám křížek. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Takže o této námitce nám bezprostředně hlasovat v hlasování 173. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 191 poslanců, pro 143, proti 16. Námitce bylo vyhověno.

 

Budeme opakovat hlasování o návrhu pana poslance Sobotky - pod písmenem B10?

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Je to tak, hlasujeme o návrhu pod písmenem B10, který se týká dorovnání prostředků na platy v regionálním školství.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Za nesouladných stanovisek.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 174. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 191 poslanců, pro 95, proti 80. Návrh opět bude podroben kontrole.

 

Já bych prosil všechny kolegy, aby vzhledem k situaci se soustředili na to, která tlačítka mačkají. Pan poslanec Adam se hlásí. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP