(9.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pan poslanec Tluchoř navrhoval bod č. 70 vyřadit z pořadu schůze. Takže tento návrh pana poslance Tluchoře bychom nyní měli ještě odhlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyřadit bod č. 70 z pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má číslo 122. Přihlášeno 159, pro hlasovalo 146, proti žádný, takže tento návrh byl přijat.

 

To byl poslední bod. Ještě stále jsme v časovém limitu, takže pokud by někdo chtěl ještě navrhnout změnu pořadu, tak to může v této chvíli učinit, ale pokud už nikdo návrh nemá, můžeme projednávání pořadu schůze zřejmě ukončit a pustit se do pořadu, který máme před sebou, s těmi úpravami.

Ještě se hlásí pan poslanec Exner.

 

Poslanec Václav Exner: Pane místopředsedo, já bych vás i ostatní předsedající chtěl poprosit, aby v případě, že není plněno usnesení Sněmovny o přítomnosti předsedy nebo místopředsedy vlády, byla schůze přerušena do doby, než bude zajištěna náhrada. Opakuje se to v poslední době příliš často a domnívám se, že Sněmovna by si měla vážit svých vlastních usnesení a svých vlastních rozhodnutí.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Nevím, jestli to chápat jako návrh rovnou přerušit. Já se přiznám, že bych raději jednal. Předpokládám, že se pan premiér dostaví poměrně rychle. Takže pokud nebudete protestovat, tak bych zkusil projednávání zahájit a uvidíme.

Prosím, ještě jednou pan poslanec Exner.

 

Poslanec Václav Exner: Pane místopředsedo, dámy a pánové, také já bych raději jednal, ale jestli nejsou splněny okolnosti, které jsme si stanovili, pak to není možné.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá, vidím, že se přidává i...

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji, vážený pane místopředsedo. Já bych měl možná řešení přijatelné pro celou Poslaneckou sněmovnu. Náš poslanecký klub plánoval žádost o přestávku na klub v délce 20 minut za malou chvíli. Takže já bych si dovolil ten návrh přednést nyní. Požádal bych o přestávku na klub v délce 20 minut s tím, že by bylo možné, aby se během těch 20 minut dostavil pan premiér nebo některý z místopředsedů vlády. Současně mi dovolte, abych svolal náš klub do místnosti Státních aktů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, tak se to tím řeší. Přerušuji sněmovní jednání do 9.45 hodin. Takže v 9.45 budeme pokračovat.

Ještě přečtu, že jsem dostal omluvu pana ministra Peciny z dnešního jednání.

Takže v 9.45 pokračujeme.

 

(Jednání přerušeno v 9.23 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP