(11.30 hodin)

 

Ministr financí vlády ČR Eduard Janota Pane předsedající, dámy a pánové, v dané chvíli bych vám... Nechci předbíhat, pochopitelně, před rozhodujícím hlasováním, ale věřím, že jste sebrali odvahu, rozvahu a odpovědnost vůči veřejným financím a že budete hlasovat pro tento návrh jako celek. A chci vám říci jen tolik, že pokud se toto hlasování podaří, tak deficit státního rozpočtu na příští rok bude ve výši 162,8 miliardy korun, čili deficit bude na úrovni 5,2 % HDP za celé veřejné rozpočty.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji panu ministru Janotovi. Nyní je přihlášen pan poslanec Pavel Kováčik. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, paní a pánové, stát ušetří, to je pravda. Ale máme pocit, že tady došlo pouze ke stříhání ovcí a vlci zůstali neostříháni. (Veselost v sále.)

Zásadní pozměňovací návrhy, které jsme navrhli, nebyly přijaty, a nebyly přijaty ani ty návrhy, které se nám zdály být prosociální, které umožňovaly nezdražovat ceny léků atd. atd.

Já bych v této chvíli nerad provedl hodnocení toho všeho, protože je to příliš živé, ale vzhledem k tomu, že klub KSČM je klubem velmi zodpovědným, zodpovědným vůči občanům této země, chceme skutečně vážně posoudit, co se zde v pozměňovacích návrzích odhlasovalo a jaké to bude mít dopady. (Hluk ve sále.) Dopady na občany. A proto vás v této chvíli žádám o přestávku na poradu klubu KSČM v délce trvání půl hodiny.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ovšem, pane předsedo, vyhovuji vám, sejdeme se tady ve 12.00 - myslím si, že ty dvě minuty mi budou odpuštěny jako řídícímu.

 

(Jednání přerušeno v 11.33 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP