(11.10 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan ministr rovněž negativní.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 15 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 194 pro 48, proti 95. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní bychom se vzhledem k tomu, že návrh pod písmenem C již byl hlasován a přijat, věnovali návrhům uvedeným pod písmenem D poslankyně Kateřiny Konečné. Alternativa 1 je již v tuto chvíli nehlasovatelná, budeme tedy hlasovat o alternativě 2. Stanovisko zpravodaje je negativní. (Ministr negativní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 16 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 16 z přítomných 191 poslance pro 30, proti 104. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat návrh uvedený pod písmenem E poslankyně Miloslavy Vostré. Stanovisko zpravodaje je neutrální. (Ministr negativní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 17. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 17 z přítomných 193 pro 31, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o návrhu uvedeném pod písmenem F poslance Pavla Němce. Stanovisko je kladné. (Ministr kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 18 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 194 pro 178, proti 5. Návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o návrhu uvedeném pod písmenem G pana poslance Miroslava Opálky. Nejprve budeme hlasovat o části 1 bodech 1 a 2 společně. Stanovisko zpravodaje je neutrální. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 19. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 19 z přítomných 193 pro 35, proti 92. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat samostatně o části 3. Stanovisko neutrální. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 20 a ptám se, kdo je pro. (Poznámky z pléna.) Omlouvám se. Přihlaste se prosím svými identifikačními kartami a prohlašuji hlasování pořadové číslo 20 za zmatečné.

 

O tomtéž bodu, tedy G1.3, budeme hlasovat znovu, a to v hlasování pořadové číslo 21, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 21 z přítomných 191 poslance pro 35, proti 92. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní bychom hlasovali o části 4.1 - stanovisko neutrální. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 22 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 22 z přítomných 191 poslance pro 36, proti 89. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o bodu pana poslance Opálky G2. Stanovisko neutrální. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 23 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 23 z přítomných 191 poslance pro 32, proti 87. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o části - o pozměňovacím návrhu pod písmenem G3. Stanovisko neutrální. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 24 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 24 z přítomných 192 pro 31 poslanec, proti 87. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Návrh G4 je podle mého názoru nehlasovatelný, neboť jsme již o části tohoto návrhu hlasovali. Nyní máme hlasování pod bodem G5. Stanovisko neutrální. (Ministr záporné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 25 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 25 z přítomných 192 poslanců pro 31, proti 89. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o návrhu pod písmenem G6. Stanovisko neutrální. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Na žádost z pléna vás odhlásím a požádám o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami... Zatím ani mně to nejde přihlásit se. Už - myslím, že už se ustálil počet přítomných. Stanoviska prosím.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Stanovisko k G6 neutrální. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 26 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 26 z přítomných 192 poslanců pro 32, proti 92. Návrh nebyl přijat.

 

K faktické procedurální poznámce pan kolega Opálka, prosím.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Já se omlouvám, ale chci upozornit, že část čtvrtá, čili část devátá nebyla ještě prohlasována. My jsme hlasovali část druhou a třetí, což vlastně jsme hlasovali totožně, co už se schválilo u poslance Nečase, čili tím jsme hlasovali dvakrát stejnou věc, ale každý získal jiný počet bodů, ale část devátá ještě hlasována nebyla. Takže se musíme vrátit ke čtverce.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Já myslím, že tu věc vyřešíme nejrychleji hlasováním, protože ta čtverka je hlasována - hlasovatelná jako celek, část bodu 4 již byla hlasována, část hlasována nebyla, čili já myslím, že lepší než dlouhá procedurální debata, je hlasovat o části čtyřky, já to znovu přečtu. Týká se to návrhu pana poslance Opálky a je to bod pod písmenem G4. Stanovisko je neutrální. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP