(10.30 hodin)

 

Poslanec Jiří Carbol: Další návrh je uveden pod písmenem B pana poslance Ludvíka Hovorky. Doporučuji. (Navrhovatelka nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Objevilo se mi několik, asi tak deset, faktických poznámek. Předpokládám, že se jedná o omyl jednotlivých hlásících se a všechny je smažu.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 12. Táži se, kdo souhlasí s pozměňovacím návrhem pana poslance Hovorky. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 175 poslankyň a poslanců pro návrh 8, proti 88. Tento návrh nebyl schválen.

 

O všech návrzích bylo hlasováno. Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu vám usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Soni Markové, Vojtěcha Filipa, Pavla Kováčika, Milana Bičíka, Jiřiny Fialové, Alexandra Černého, Miloslavy Vostré, Ivany Levé a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 735, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Na žádost z pléna vás před hlasováním všechny odhlašuji a prosím, abyste se znovu zaregistrovali svými hlasovacími kartami. Pan kolega Seďa má problém s přihlášením. Prosím, aby tato technická závada byla bezprostředně odstraněna.

Je všechno v pořádku? Jsme všichni, kteří se chceme zúčastnit hlasování, přihlášeni? Je tomu tak.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 13 a táži se, kdo souhlasí s navrženým usnesením, tedy vyslovuje souhlas s návrhem zákona. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 173 poslankyň a poslanců pro návrh 90, proti 83. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

(Potlesk z levé a střední části sálu.)

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, projednali jsme stanovený pořad 57. schůze Poslanecké sněmovny, kterou tímto končím.

Připomínám, že budeme pokračovat v přerušené 56. schůzi, a to za 20 minut. Tato pauza poslouží jednak jako technická přestávka na přepnutí hlasovacího zařízení, jednak jako krátký prostor pro jednání jednoho z poslaneckých klubů. 56. přerušená schůze začne v 10.55 hodin.

 

(Schůze skončila v 10.34 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP