(Jednání pokračovalo v 18.35 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Kolegyně a kolegové, zaujměte svá místa. Dokud nebudou všichni na svých místech, nebudeme moci dokončit jednání 53. schůze. Prosím tedy, abyste všichni zasedli do svých lavic. Prosím zároveň o klid v jednacím sále.

Prosím jednoho z určených ověřovatelů, aby sdělili výsledek hlasování.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, musím vám oznámit, že z přítomných 197 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 101, proti 96 poslankyň a poslanců.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. Konstatuji, že Poslanecká sněmovna vyslovila vládě nedůvěru a předseda Poslanecké sněmovny to podle § 85 odst. 3 oznámí prezidentu republiky.

Nyní se o slovo přihlásil předseda vlády Mirek Topolánek.

 

Předseda vlády ČR Mirek Topolánek: Já děkuji těm, kteří hlasovali pro vládu, nicméně chci všechny ubezpečit, že beru toto hlasování na vědomí a že se budu chovat přesně podle ústavy. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Já se domnívám, že tím jsme skončili, tímto hlasováním, vše, co nám bylo určeno, a 53. schůzi Poslanecké sněmovny tímto končím. Skončila 57. schůze Poslanecké sněmovny - 53. schůze, promiňte mi, prosím.

Ale teď pravděpodobně sdělení předsedy poslaneckého klubu ODS.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já se tedy nebudu vyjadřovat ke schůzi, pouze požádám členy poslaneckého klubu ODS, aby se shromáždili ihned ve stálých prostorách klubu k jednání poslaneckého klubu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. A tím končí také dnešní jednací den. Sejdeme se zítra v devět hodin ráno.

 

(Schůze skončila v 18.38 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP