(11.10 hodin)

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Děkuji. Jsem zvědavý, pane místopředsedo, jak se s vaším omylem vypořádají moji kolegové, kteří mi od té doby, co jste mě nazval Václavem, říkají Václave. (Veselo v sále.) A teď jste mě nazval zpravodajkou. Snad se s tím nějak vypořádám.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já se vám omlouvám. Samozřejmě Pavla Hrnčíře znám dobře jako pracovitého poslance zdejší Sněmovny, takže ho nenazývám Václavem, jenom jsem si neuvědomil, že paní kolegyně Orgoníková je tady v roli předkladatelky. Takže máte slovo, pane zpravodaji.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Děkuji. Dámy a pánové, vážené poslankyně, vážení poslanci, po jednom roce a dvou týdnech jsme se dostali k hlasování, neboť 11. března 2008 skupina poslanců předložila tento návrh zákona, ke kterému nebyl podán návrh na zamítnutí. K návrhu byl podán pak ústavně právním výborem pozměňovací návrh, který máme napsaný pod písmenem A, a k tomuto komplexnímu pozměňovacímu návrhu byl podán pod písmenem B panem poslancem Davidem Kafkou pozměňovací návrh, který máme v tom sněmovním tisku. Navrhuji, abychom hlasovali nejprve o pozměňovacím návrhu B, pak o komplexním návrhu A a následně bychom mohli hlasovat o návrhu jako celku, tak jak byl předložen.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Má někdo výhradu k navrženému postupu? Postup je jednoduchý. Myslím, že o něm nemusíme ani hlasovat. Budeme tedy postupovat tak, jak pan zpravodaj navrhl. První návrh - stanovisko, prosím.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Návrh pod písmenem B - stanovisko kladné. (Navrhovatelka: Kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 207. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 207, z přítomných 158 pro 140, proti 1. Návrh byl přijat. Nyní druhé hlasování.

 

Poslanec Pavel Hrnčíř: Návrh pod písmenem A. Stanovisko kladné. (Navrhovatelka: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 208. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 208, z přítomných 158 pro 137, proti nikdo. Návrh byl přijat. Tím jsme se vypořádali s pozměňovacími návrhy. Proti jeden - omlouvám se. Návrh byl přijat.

 

Tím jsme se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy. Budeme hlasovat o návrhu jako celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Hany Orgoníkové, Evy Dundáčkové, Aleny Páralové, Juraje Ranince, Pavla Kováčika, Jana Hamáčka a dalších na vydání zákona o zmírnění majetkových křivd československých občanů, kteří zanechali svůj nemovitý majetek na území Zakarpatské Ukrajiny v souvislosti s její cesí Ukrajinské sovětské socialistické republice, podle sněmovního tisku 453, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 209 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 209 z přítomných 152 pro 88, proti 28. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní navrhovatelce, která se ještě hlásí o slovo. Prosím, paní poslankyně Orgoníková.

 

Poslankyně Hana Orgoníková: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci. Já vám děkuji. A děkuji vám ne za sebe, ale za ty, kteří dostanou to odškodnění. Díky moc.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Takže děkuji zpravodaji, děkuji zástupkyni navrhovatelů. Končím bod 97.

Pan ministr Kalousek se ještě hlásí o slovo.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Blahopřeji předkladatelům a jsem šťasten, že jsem v demisi. (Smích v sále.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, to bylo vyjádření pana ministra financí.

Vážené paní kolegyně, páni kolegové. Podle dohody předsedů poslaneckých klubů je mou povinností oznámit, že přeruším jednání naší schůze Poslanecké sněmovny a budeme pokračovat v úterý ve 14 hodin. V úterý, pokud nedojde ke změně, bychom začínali řádným pořadem schůze, nejsou žádné pevně zařazené body. Pevně zařazené body budou až na středu 1. dubna. V úterý ve 14 hodin bude schůze 54., která je svolána podle zákona o jednacím řádu na žádost po podpisu poslanců, její pořad je dán, a po skončení této 54. schůze se vrátíme do schůze 52. Tolik k našemu úternímu pokračování.

Přeji vám hezké odpoledne, hezký víkend a loučím se s vámi. Na shledanou.

 

(Schůze přerušena v 11.16 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP