(16.30 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Já jsem to uvedl před rozpravou. To znamená, že jsem myslel, že je to vzneseno k tomu.

 

Já jsem chtěl dát hlasovat o rozšíření bodu pana poslance Bublana o seznam pana poslance Vidíma. Vy vznášíte námitku. Já o té námitce dávám hlasovat.

Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 56 z přihlášených 191 poslankyň a poslanců pro návrh 72, proti 93. Námitka nebyla přijata. To znamená, že dále hlasovat o návrhu pana poslance Vidíma nemůžeme... (Námitky v sále. Premiér mimo mikrofon: Naopak!) V rozšíření pana poslance Bublana.

 

Teď budeme hlasovat o návrhu pana poslance Vidíma samostatně jako o návrhu na zařazení nového bodu. (Námitky v sále.)

Dobře. Vážené kolegyně, nedivte se. Ono z toho hluku, co tady byl předtím, tak ty poznámky jsou takové, jaké jsou, a já pak se v tom těžko vyznávám, takže se zeptám. Vždyť to není přece nic proti ničemu, abyste hned pokřikovali. Vždyť stačí, když pan poslanec zvedne ruku, přihlásí se, přednese tento návrh na mikrofon, a je to vyřešeno.

 

Takže teď budeme o tom hlasovat. Budeme hlasovat o rozšíření bodu pana poslance Bublana o jména, která načetl pan poslanec Vidím. Nebudu je všechna číst. Jsou ve stenozáznamu.

Takže zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 57 z přítomných 191 poslankyň a poslanců pro návrh 93, proti 87. Návrh nebyl přijat. A je to vyřešeno.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Snopka. Ten navrhl, aby bod číslo 7 byl vyřazen. Je tomu tak, pane poslanče? Je tomu tak.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 58 z přítomných 190 poslankyň a poslanců pro návrh 53, proti 97. Návrh nebyl přijat.

 

Dále budeme hlasovat… Moment, vydržte chvilečku, protože se mi ztratily podklady.

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Filipa a ten chce zařadit nový bod a byl by to buď bod číslo, dneska bod číslo 2, protože máme zařazen jenom pevně jeden bod. A ten návrh bodu by zněl: Zřízení dočasné komise Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky pro otázky posouzení nezávislosti výkonů a budoucího uspořádání české justice. Je tomu tak, pane poslanče a místopředsedo? Ano.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 59 z přítomných 188 poslankyň a poslanců pro návrh 98, proti 75. Tento návrh byl schválen.

 

Dále návrh pana poslance Borise Šťastného. Ten navrhl vyřadit body 68, 69, 70, 71 a 72. Pane poslanče, mohu o tom nechat hlasovat? (Námitky v sále.) Takže pane poslanče, prosím na mikrofon. Upřesněte svůj návrh.

 

Poslanec Boris Šťastný: Vážený pane předsedo, o těchto bodech již bylo hlasováno v návrhu pana předsedy Sobotky s výjimkou jediného, a to je návrh na vyřazení zákona o zdravotnické záchranné službě.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Bod číslo...?

 

Poslanec Boris Šťastný: Tuším 71. Sedmdesát.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže budeme hlasovat z vašeho návrhu pouze o bodu 70. Je tomu tak, pane poslanče? Je tomu tak.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí vyřadit bod číslo 70, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 60 z přítomných 191 poslankyň a poslanců pro návrh 90, proti 70. Návrh nebyl schválen.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Krupky - ale tady mám obavy, že o tomto návrhu nemůžeme hlasovat, protože lhůta uplyne až 22. 3. Tak pane poslanče, až některý den ráno po 22. 3. můžete tento bod a tento návrh přednést. Souhlasíte?

 

Dále paní poslankyně Halíková navrhla za bod číslo 28 zařadit bod 56 za bod 28. Ale tam již byl zařazen bod pana poslance Bublana, tak lze tento bod 56 zařadit za bod pana poslance Bublana. Ano.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 61 z přítomných 191 poslankyň a poslanců pro návrh 96, proti 41. Návrh byl schválen.

 

Dále paní poslankyně Horníková - ale tuším, že tenhle bod jsme již hlasovali, návrh na vyřazení bodu číslo 8, ten jsme odhlasovali, takže návrh není hlasovatelný.

 

Dále - pan poslanec Křeček navrhl vyřadit bod číslo 54, sněmovní tisk… pardon, omlouvám se, zařadit na zítra jako čtvrtý bod. Je to bod číslo 54, sněmovní tisk 661. Je to na zítra jako čtvrtý bod odpoledne. Ano, pane poslanče? Ano.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 62 z přihlášených 191 poslankyň a poslanců pro návrh 97, proti 71. Návrh byl přijat.

 

Dále - pan poslanec Rath navrhl zařazení nového bodu, a to Informace premiéra o působení pana Dalíka jako ovlivňování novinářů s cílem… Pane poslanče, pojďte to přečíst! Pojďte si přečíst svůj návrh.

 

Poslanec David Rath: Děkuji. Já se omlouvám za ten rukopis. Čili je to Informace premiéra Mirka Topolánka o působení Marka Dalíka, tedy jeho ovlivňování novinářů s cílem nezveřejňovat podezřelé a nestandardní postupy při vyšetřování možné trestné činnosti poslance Wolfa.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Odhlásím vás, poprosím vás, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami, a budeme hlasovat o zařazení nového bodu, tak jak ho přečetl pan poslanec Rath. Pan poslanec Rath chce ještě doplnit. Prosím.

 

Poslanec David Rath: Jenom jsem chtěl připomenout - jako první pevně zařazený bod dnes odpoledne s tím, že schválený bod Františka Bublana by se stal druhým bodem. Takto jsem to navrhl.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP