(11.00 hodin)

Poslanec Vladimír Dlouhý: Dámy a pánové, já bych si tedy dovolil navrhnout proceduru. Rozumím-li tomu dobře, tak pan poslanec Bürgermeister navrhl vrácení do druhého čtení. (Předsedající: Ano.)

Dále zde máme návrh na hlasování o zamítnutí tohoto zákona, což byl návrh hospodářského výboru. Dále bychom hlasovali jako bod A, komplexní pozměňovací návrh, dále bod B - návrh pana poslance Rabase, bod C3 až C1 poslance Sivery a dále bod pana poslance Petra a nakonec bychom hlasovali o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, ale hlásil se ještě pan poslanec Urban, zřejmě také procedurálně, a dále pan poslanec Tluchoř. Postupně dám oběma slovo. Pan poslanec Urban jako první.

 

Poslanec Milan Urban: Pane místopředsedo, dávám námitku proti postupu hlasování. Myslím, že logické by bylo nejdříve hlasovat o zamítnutí a pak případně hlasovat o vrácení do výborů.

 

Poslanec Vladimír Dlouhý: Mám dojem, že podle jednacího řádu je postup takový, jak jsem navrhoval, ale nechci se přít.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, můžete dát námitku, máte na to plné právo, ale domnívám se, že podle jednacího řádu hlasování o vrácení předchází hlasování o zamítnutí.

Pan poslanec Tluchoř se hlásí o slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Pane místopředsedo, dámy a pánové, dovolím si požádat o přestávku na jednání poslanecké klubu ODS v délce 15 minut.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, přerušuji jednání Sněmovny - jestli to stačí, do 11.15 hodin? (Ano.) V 11.15 budeme v jednání pokračovat.

 

(Jednání přerušeno v 11.01 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP