(15.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

V pořádku? (Ano.) V pořádku, dobře. Jenomže, pane poslanče Vidíme, čas plyne v této Sněmovně rychle a vy jste navrhoval, abychom hlasovali o zařazení misí jako první bod dnešního programu. A vy jste navrhoval, aby to byl dnešní první bod po polední přestávce. Prosím.

Poslanec Jan Vidím: Pane předsedající, paní a pánové, opravdu jsem neočekával, že prvním bodem po polední přestávce bude hlasování o návrhu pořadu této schůze, ovšem upozorňuji na fakt, že existuje ještě celá řada dalších bodů, které jsou navrženy jako pevně zařazené po středeční polední přestávce. Proto bych považoval za správné, abychom o mém návrhu hlasovali, aby se skutečně stal prvním bodem po skončení projednávání návrhu pořadu.

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Nebudeme to pouze nazývat po přestávce a bude to prostě první bod. Dobře. Tak s touto úpravou se můžeme do toho pustit.

 

Je tady návrh pana poslance Vidíma, je to tisk 709 - hlasovat tento bod jako první bod programu dnes. Hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu jako prvního dnes, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 41, přihlášeno je 194, pro hlasovalo 162, proti 2. Bylo to přijato.

 

Další bod. Paní poslankyně Kateřina Konečná chtěla zařadit informaci předsedy vlády o zapojení naší země do řešení humanitární krize v Gaze a stanovisko vlády ČR k tomuto konfliktu. A mělo by to být ve čtvrtek 5. února po písemných interpelacích, kterých je ale neurekom. (Neformální porada.) Tak to lze. Dobře, tak to můžeme hlasovat. Ano, můžeme to hlasovat. Písemné interpelace skončí v 11, takže to lze.

 

Návrh paní poslankyně Konečné.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod na čtvrtek, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 42, přihlášeno je 194, pro hlasovalo 95, proti 64. To by znamenalo, že byl návrh zamítnut.

 

Můžeme dál? Další návrh... (Avízo z pléna, že možná dojde ke zpochybnění hlasování.) Počkáme. Pan poslanec Aubrecht. Prosím.

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Pane předsedo, dámy a pánové, zpochybňuji hlasování. Hlasoval jsem ano, a na sjetině je křížek.

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme hlasovat o námitce pana poslance Aubrechta.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 43, přihlášeno 193, pro hlasovalo 122, proti 30. Námitka přijata.

 

To znamená, že budeme opakovat hlasování o návrhu paní poslankyně Kateřiny Konečné, která požaduje zařadit bod Informace premiéra k situaci v Gaze - zařadit ve čtvrtek po písemných interpelacích. Znova hlasujeme tento bod.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 44, přihlášeno 192, pro hlasovalo 95, proti 77. Bylo to zamítnuto.

 

Zdá se, že bychom mohli pokračovat. Je tu návrh pana poslance Václava Exnera. To je ta změna. Pan poslanec Exner chtěl totiž ještě dopoledne tento bod projednávat, před obědem. Toho čas ještě více předehnal, jeho bod 113. Pan poslanec Exner mi řekl, že by se chtěl nyní pokusit tento bod zařadit před večeří. (Smích.) Ne, pan poslanec Exner - říkám to správně dokonce, ano, myslel jsem před soumrakem. (Pobavení v sále.) A když se bude chýlit Sněmovna k závěru a budeme vědět, že už je konec téměř, tak ten bod na závěr, který, jak jsme slyšeli, bude velmi rychle hotový, by byl právě bod pana poslance Exnera. A ten bod je... Co to bylo? (Smích.) To byla Mezinárodní kosmická agentura. To je to, co nedělá této Sněmovně problém, jak víte. Takže o tom klidně můžeme i před soumrakem hlasovat.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Exnera, který ho regulérně předložil, a i tušíme, kam ho dáme, když projde.

Prosím, kolegové, zahajuji hlasování o návrhu pana poslance Exnera a vy, kdo chcete kosmickou agenturu, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 45, přihlášeno 193, pro hlasovalo 174, proti 3. Opravdu tento bod pana poslance Exnera byl jednoznačně přijat.

 

A nyní prosím o pozornost - body 111, 112. Jsou to body pana ministra Římana, tuším, nějaké smlouvy. (Pobavení.) Ale jsou to důležité smlouvy. 111, 112 - protože nejsou sladěny se Senátem, tak je budeme vyřazovat. Budeme hlasovat o návrhu na vyřazení těchto smluv, které si dovolují nebýt sladěny.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyřadit tyto body z pořadu schůze, protože nejsou sladěny se Senátem? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 46, přihlášeno 194, pro hlasovalo 184, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Máme tu další návrh - paní poslankyně Jakubková, také vyřadit body 86 a 26. 86, to je poslanecký návrh k ochraně přírody a krajiny. Tyto dva body pevně zařadit... Ne, ne, pardon, tyto dva body chce vyřadit. Pak budeme hlasovat o pevném zařazení bodu 85.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP