(17.50 hodin)

Poslanec Jozef Kochan: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Dovolím si navrhnout proceduru hlasování sněmovního tisku 393/2. Návrh na zamítnutí nebyl podán.

Dovoluji si navrhnout tuto proceduru. Za prvé bychom hlasovali bod A v celku, což je pozměňovací návrh obsažený v usnesení zdravotního výboru. Druhé hlasování by byl bod C6, třetím hlasováním by byl bod B v celku. Čtvrté hlasování by byl bod C1 až 5. Dalším hlasováním, tedy pátým, by byl bod C7 varianta jedna. A předposledním hlasováním bod C8 až 10 varianta dvě. A nakonec bychom hlasovali o zákonu jako celku. To je návrh procedury.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, děkuji. Tak těm, kteří to pozorně sledovali, věřím, že tento návrh konvenuje. Nicméně rozhodneme o tom v hlasování pořadové číslo 119. Kdo souhlasí s navrženým postupem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 182 poslanců, pro bylo 143, nikdo proti, takže návrh byl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jozef Kochan: První hlasování by bylo hlasování o bodu C v celku. Můj názor je souhlas. (Ministr: Ne.) Omlouvám se.

První hlasování bod A. (Předsedající: Ano. V celku.) V celku. Souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 120. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 181 poslanců, pro bylo 104, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jozef Kochan: Dalším hlasováním by byl bod C6. Nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování 121. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 182 poslanců, pro byli 2, proti 81. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jozef Kochan: Dalším hlasováním je bod B v celku. Souhlas. (Ministr: Ano, souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování 122. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 182 poslanců pro bylo 84, proti 3. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jozef Kochan: Dalším hlasováním je bod C7 varianta jedna. Nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování číslo 123. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 182 hlasujících byli 3 pro, 83 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jozef Kochan: Posledním hlasováním je varianta dvě C8 až C10. Nesouhlas.

 

Ministr dopravy ČR Aleš Řebíček Já se omlouvám. Teď jsem se malinko ztratil.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Varianta dvě C7, na poslední stránce. (Ministr: Nesouhlas.) Můžeme hlasovat za nesouhlasného postoje obou protagonistů.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 124. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 181 poslanců, 2 byli pro, 84 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jozef Kochan: Tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy a teď bychom mohli přistoupit k hlasování o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o zajištění jakosti a bezpečnosti lidských tkání a buněk určených k použití u člověka a o změně souvisejících zákonů, podle sněmovního tisku 393, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 182 poslanců, pro bylo 107, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Tím končím projednávání bodu 31.

 

Budeme se věnovat bodu 32, což je

 

32.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 120/2002 Sb., o podmínkách uvádění
biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů,
ve znění pozdějších předpisů, a některé související zákony
/sněmovní tisk 415/ - třetí čtení

 

Pana ministra Julínka bude opět zastupovat pan ministr Řebíček. A já prosím pana zpravodaje výboru pro zdravotnictví poslance Miroslava Krajíčka, aby se ujal svých zpravodajských povinností. Připomínám, že pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 415/2.

Otevírám rozpravu. Přihlášené do rozpravy nevidím. Hlásí se pan ministr Řebíček.

 

Ministr dopravy ČR Aleš Řebíček Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, Ministerstvo zdravotnictví souhlasí se všemi pozměňovacími návrhy.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji za tuto informaci. Pan poslanec Krajíček vystoupí v rozpravě? Ne. Hlásí se někdo do rozpravy? Není tomu tak, rozpravu končím.

Prosím pana poslance Krajíčka, aby se ujal slova.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: Děkuji, pane místopředsedo. Návrh na zamítnutí této předlohy zákona podán nebyl.

Proceduru hlasování o pozměňovacích návrzích navrhuji takto: Pozměňovací návrhy označené A1 až A6 spolu věcně souvisí, proto navrhuji hlasování o těchto pozměňovacích návrzích společné. Návrhy pod označením A7 až A9 jsou legislativně technické povahy, proto navrhuji, abychom rozhodli o těchto návrzích dalším jedním hlasováním. A pokud by nebyly námitky, můžeme hlasovat o všech pozměňovacích návrzích najednou. Po odsouhlasení pozměňovacích návrhů můžeme hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Doporučuji se přidržet tedy toho hlasovat A1 až 16, pak ve druhém hlasování A7 až A9 a potom o návrhu jako o celku.

Dámy a pánové, prosím o klid. Budeme hlasovat.

 

Kdo souhlasí s návrhy, které jsou uvedeny pod písmeny A1 až 16, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 173 poslanců, pro bylo 136, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrzích A7 až A9 za souhlasného stanoviska.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 127. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 172 poslanců, pro bylo 130, proti jediný. Návrh byl přijat.

 

Přečtu návrh závěrečného usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 120/2002 Sb., o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé související zákony, podle sněmovního tisku 415, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 128. Táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 173 poslanců, pro bylo 150, nikdo proti. Toto usnesení bylo schváleno a já mohu poděkovat panu ministrovi a panu zpravodaji a ukončit projednávání tohoto bodu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP