(Na žádost poslaneckého klubu KDU-ČSL byla přestávka prodloužena do 10.40 hodin. Jednání pokračovalo v 10.47 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, lhůta určená pro jednání poslaneckého klubu KDU-ČSL i s nastavením uplynula. Můžeme se tedy věnovat našemu dnešnímu programu. Zopakuji vám, že budeme postupovat následovně: body 37, 107, 108, 17, 24, 25, 18 a tak dále, jak byly pevně zařazeny.

 

Zahájíme tedy projednávání bodu

 

37.
Návrh poslance Davida Ratha na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 92/1991 Sb., o podmínkách převodu majetku státu
na jiné osoby, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 461/ - prvé čtení

 

Projednávání tohoto sněmovního tisku jsme přerušili ve středu 4. 6. před pauzou na poslanecký klub KSČM. Bylo to v průběhu obecné rozpravy. Já si dovolím zrekapitulovat přihlášky do této obecné rozpravy a vy mi buďto potvrdíte, nebo jinak zareagujete na své pořadí v této rozpravě. Ve středu byli přihlášeni paní poslankyně a páni poslanci Hovorka, Šojdrová, Jičínský a Šťastný. Takže tyto přihlášky bezpochyby zůstávají.

Já tedy poprosím pana poslance Ratha, aby zaujal své místo u stolku zpravodajů, taktéž i zpravodaje tohoto tisku pana poslance Ludvíka Hovorku.

Pan poslanec Hovorka byl přihlášen ještě před paní poslankyní Šojdrovou, takže pana poslance Hovorku, kterého zde ovšem nevidím, prosím, aby vystoupil v rozpravě. Nicméně paní poslankyně Šojdrová je zde připravena vystoupit a pan poslanec Hovorka jako zpravodaj může využít kdykoliv svého přednostního práva. Paní poslankyně, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP