(18.10 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, prosím, pojďte přečíst toto usnesení.

 

Poslanec Václav Exner: Navržené usnesení má dva body. První z nich je: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky žádá vládu České republiky, aby s dohodnutou hlavní smlouvou i s dvoustrannou smlouvou SOFA seznámila veřejnost před jejich podpisem.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Pane premiére? Nesouhlas. Zpravodaj? Neutrální.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem usnesení souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 227 z přítomných 83 poslanců a poslankyň pro návrh 22, proti 41. Konstatuji, že ani tento návrh nebyl přijat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Hamáček: Druhý návrh pana kolegy Exnera: Poslanecká sněmovna žádá vládu České republiky, aby a) v další pravidelné informaci pro Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky o aktuálním vývoji jednání o zapojení České republiky do projektu protiraketové obrany provedla vyhodnocení dosud proběhlých diskusí k této problematice na schůzích Poslanecké sněmovny a poskytla odpovědi na všechny dosud nezodpovězené otázky poslanců z těchto diskusí; b) v dalších informacích uváděla věcně informace k probíhajícím jednáním o stanoviscích jednajících stran podle jednotlivých projednávaných smluv.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Pane premiére? Nesouhlas. Pan zpravodaj? Souhlas.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 228 z přítomných 83 poslankyň a poslanců pro návrh 36, proti 42. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas. Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Jan Hamáček: Posledním usnesením je usnesení, které jsem navrhl já, to je: Poslanecká sněmovna žádá vládu České republiky, aby přerušila jednání se Spojenými státy o umístění radarové stanice systému protiraketové obrany USA na území České republiky do doby, než budou známy způsoby, jak propojit kapacitu tohoto systému se současným úsilím NATO v oblasti protiraketové obrany, a to tak, aby byla zajištěna jeho úplná integrace do budoucí alianční architektury protiraketové ochrany formou aliančního řízení a velení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan premiér? Nesouhlasí. Pan zpravodaj? Souhlasí.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 229 z přítomných 84 poslankyň a poslanců pro návrh 36, proti 43. Konstatuji, že i s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Schválili jsme pouze jedno usnesení, a to pana předsedy Tluchoře. Končím tento bod.

 

Ještě neodcházejte, musíme hlasovat o vyřazení zbývajících bodů z našeho programu 30. schůze. Takže zahajuji toto hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 230, z přítomných 81 poslankyň a poslanců pro návrh 57, proti 16. Konstatuji, že s tímto návrhem usnesení byl vysloven souhlas.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, jenom znovu připomínám, že ve čtvrtek 8. května bude v Poslanecké sněmovně den otevřených dveří. Proto vás žádám o úklid vašich pracovních míst.

Tím 30. schůzi Poslanecké sněmovny končím. Děkuji. Na shledanou.

 

(Schůze skončila v 18.14 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP