(Jednání pokračovalo v 16.13 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vlastní nedbalostí jsem prodloužila přestávku pro jednání poslaneckého klubu Strany zelených o tři minuty. Za toto se vám omlouvám a ráda bych se dotázala, jestli tento klub již dokončil své jednání. (Ano.)

Tedy prosím pana zpravodaje Vidíma, seznamte nás s návrhem usnesení, o kterém bude Poslanecká sněmovna rozhodovat. Dovolím si ještě oznámit že dle čl. 39 odst. 3 Ústavy ČR je k přijetí usnesení o souhlasu s vysláním ozbrojených sil České republiky mimo území České republiky potřeba souhlasu nadpoloviční většiny všech poslanců. Kvorum je již nastaveno.

Pane zpravodaji, prosím, předneste nám návrh usnesení.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně, vážená paní předsedající. Paní a pánové, usnesení Poslanecké sněmovny: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky vyslovuje souhlas s vysláním kontingentu speciálních sil resortu Ministerstva obrany do protiteroristické operace Trvalá svoboda v Afghánistánu v počtu do jednoho sta osob v období od května 2008 do 31. prosince 2008."

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Můžeme přistoupit k hlasování. Stanovisko paní ministryně je souhlasné. Pana zpravodaje? (Doporučuje.)

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 134 a táži se vás, kdo souhlasí s předneseným návrhem usnesení. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 99, proti 47. Návrh usnesení nebyl přijat.

 

Prosím ještě o chvilku strpení, neopouštějte jednací sál, probíhá kontrola hlasování.

Pan poslanec Urban? Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Milan Urban:Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně, kolegové. Já jsem hlasoval ano, a na sjetině mám křížek. Zpochybňuji tedy hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: O této námitce bezprostředně rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 135, které tímto zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s touto námitkou. Kdo je proti této námitce? Děkuji vám.

Z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro námitku 149, proti 3. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o usnesení, tak jak vám ho přednesl pan zpravodaj, tedy o tom, že Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vysláním kontingentu speciálních sil do protiteroristické operace Trvalá svoboda v Afghánistánu. Kvorum je již nastaveno.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 136 a táži se vás, kdo souhlasí s předneseným usnesením. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 181 poslankyň a poslanců pro návrh 112, proti 45, návrh byl přijat.

 

Pan předseda poslaneckého klubu KSČM Kováčik. Prosím, pane předsedo, máte slovo. (V sále je silný hluk.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP