Začátek schůze Poslanecké sněmovny
1. dubna 2008 ve 14.00 hodin

Přítomno: 162 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegové, vážení členové vlády, zahajuji 29. schůzi Poslanecké sněmovny a přeji příjemné odpoledne. Tuto schůzi jsem svolal podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 45 poslanců. Pozvánka vám byla rozdána na lavice v úterý 25. března. Možná, spíš než já, ji svolal předseda Sněmovny samozřejmě.

Vás nyní prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a oznámili, kdo z vás má náhradní kartu.Pan poslanec David Rath má náhradní kartu č. 11.

Přistoupíme k ověřovatelům této schůze nejdřív. Navrhuji, abychom určili poslance Ludvíka Hovorku a Karla Šplíchala. Má někdo jiný návrh na ověřovatele?

Pan poslanec Hasil má náhradní kartu č. 14.

 

Takže pokud nemáte jiný návrh, budeme hlasovat. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, určit poslance Hovorku a Karla Šplíchala ověřovateli, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1. Přítomno je 115, pro hlasovalo 98, proti 1. Tento návrh byl přijat. Ověřovateli jsme určili pana poslance Ludvíka Hovorku a poslance Karla Šplíchala.

 

Mám tady celou řadu omluvení neúčasti, tak to jenom přečtu. Omluveni jsou: paní poslankyně Marta Bayerová, Zuzka Rujbrová-Bebarová, Karel Černý, Richard Dolejš, Vojtěch Filip, Michal Hašek - ti dva jsou na Ústavním soudu, Pavel Hojda, Josef Ježek, David Kafka, Miloslav Kala, Tomáš Kvapil, František Laudát, paní poslankyně Vladimíra Lesenská - do 16. hodiny se omlouvá, pak je omluvena paní poslankyně Ivana Levá, na Ústavním soudu je také paní poslankyně Miroslava Němcová, omlouvá se Jiří Paroubek, Petr Rataj, Karel Sehoř a Michaela Šojdrová.

Členové vlády, kteří se omlouvají, jsou tito: ministr Václav Jehlička, Tomáš Julínek, Ivan Langer, Vlasta Parkanová, Jiří Pospíšil a Džamila Stehlíková.

Pan poslanec Krajíček má náhradní kartu č. 15.

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 29. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Připomenu jenom, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze tedy navrhovat žádné změny nebo doplnění pořadu. Rovněž nelze nijak rozšiřovat stanovený schválený pořad schůze.

Takže, kolegové já na vás zazvoním, protože bychom měli nyní hlasovat o návrhu pořadu 29. schůze Poslanecké sněmovny.

Poslanec Tluchoř má náhradní kartu č. 18. (V sále je rušno.)

Je tady nějaký problém se zprovozněním nových vydaných náhradních karet, takže mi nezbývá, než vyhlásit pětiminutovou přestávku. Je to proto, že se nedaří zprovoznit nové náhradní karty (připomínky z pléna) - staré, dokonce. Ani ty staré nelze zprovoznit. Takže prosím vás, ve 14.15 hodin budeme pokračovat. Nyní vyhlašuji sedmiminutovou přestávku.

 

(Jednání přerušeno ve 14.08 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP