(20.50 hodin)
(pokračuje Kasal)

Mám do rozpravy v tuto chvíli tyto přihlášené: pan poslanec Hamáček, Paroubek, Grebeníček, Konečná a Jičínský. V 21 hodin, pokud se nestane něco mimořádného, musím schůzi v souladu s jednacím řádem ukončit. Pokud chcete prodloužit, musíte to dát patřičným způsobem najevo. Já o tom nemohu sám rozhodnout.

Hlásí se pan poslanec Petr Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, navrhuji prodloužit jednání Sněmovny do ukončení tohoto bodu.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Myslím, že jednací řád to nezakazuje, takovou specifickou formulaci. Já bych doporučoval, že můžeme dneska rozhodnout do 24. hodiny, ale budiž. Pokud Sněmovna vezme tento návrh, nemám s tím problém.

 

Na návrh pana poslance Plevy jsem zahájil hlasování, které má pořadové číslo 265. Kdo souhlasí s prodloužením jednacího dne Poslanecké sněmovny do ukončení tohoto bodu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

Hlasovalo 145 poslanců, pro bylo 49, proti 14, což se domnívám, že svědčí o tom, že většina poslanců a poslankyň se domnívá, že tento bod je v tuto chvíli možné tak akorát přerušit.

 

Možná předseda zahraničního výboru by mohl vystoupit, pokud nebude delší než osm minut. Ne.

Domnívám se, že mají pravdu všichni ti, kteří mají za to, že by bylo užitečné v tuto chvíli přerušit projednávání tohoto bodu do 1. dubna.

Dámy a pánové, já vám velmi děkuji za aktivní účast na dnešním odpoledním jednání. 1. dubna se sejdeme k projednání bodu, který je předmětem mimořádné schůze, a poté budeme pokračovat v této schůzi, nejspíše projednávání tohoto bodu.

Přeji vám hezký večer a úspěšné příští dny.

 

(Jednání skončilo ve 20.52 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP