Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
31. ledna 2008 v 9.02 hodin

Přítomno: 126 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji třetí jednací den 27. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Dosud tak učinili pan poslanec Tejc, náhradní karta č. 12 a pan poslanec Rath, náhradní karta č. 18.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: pan poslanec Čepelka, pan poslanec Dědič, pan poslanec Filip Vojtěch - účast na jednání Ústavního soudu, pan poslanec Michal Hašek - účast na jednání Ústavního soudu, Radim Chytka - nemoc, David Kafka - pracovní důvody, Kateřina Konečná na dopoledne - zdravotní důvody, paní místopředsedkyně Němcová - účast na jednání Ústavního soudu, Přemysl Rabas - pracovní důvody, Evžen Snítilý, Vlastimil Tlustý - pracovní důvody, Tom Zajíček - pracovní důvody, pan poslanec Votava a paní poslankyně Lesenská.

Z členů vlády: pan ministr Tomáš Julínek - nemoc, pan ministr Miroslav Kalousek - zdravotní důvody, pan ministr Petr Nečas - zahraniční cesta, paní ministryně Vlasta Parkanová - zahraniční cesta, pan Cyril Svoboda - zahraniční cesta a paní ministryně Stehlíková dojde později, na 11. hodinu.

Nejprve vás chci informovat, že organizační výbor na své 44. schůzi připravil návrh pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2008. Navrhuji vám rozšířit schválený pořad programu 27. schůze o tento nový bod.

 

Prosím, abyste se přihlásili, protože nemohu dát hlasovat o tom, zda zařadíme další bod do 27. schůze, a to je návrh pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2008.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, zahájím hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 82 z přítomných 83 poslankyň a poslanců pro návrh 75, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Tento bod navrhuji pevně zařadit na středu 6. února jako 5. bod odpoledne.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 83. Z přítomných 92 poslankyň a poslanců pro návrh 85, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Tomáš Dub: Dámy a pánové, dovolím si navrhnout, aby bod 71, což je vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu ČR k vyslovení souhlasu s ratifikací Dohoda mezi vládou ČR a vládou Vietnamské socialistické republiky o předávání a přebírání občanů obou států, sněmovní tisk 328, byl pevně zařazen jako 7. bod na úterý 5. 2., aby na jeho projednávání mohl být přítomen pan ministr vnitra. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Byl to návrh pana poslance Duba. Dále pan poslanec Černý.

 

Poslanec Alexander Černý: Pane předsedo, pane premiére, dámy a pánové, žádám o pevné zařazení dosud neprojednaného bodu 51, sněmovní tisk 371, zákona o Národním parku Šumava, z důvodu omluvené nepřítomnosti předkladatelů na dnešním jednání na středu 6. 2. po pevně zařazených bodech.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Hlásí se někdo další k programu? Nehlásí. Budeme hlasovat o dvou návrzích.

 

Pan Poslanec Dub chce, aby bod 71, sněmovní tisk 328, byl zařazen na 5. 2. jako 7. bod. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 84 z přítomných 99 poslankyň a poslanců pro návrh 85, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Černého, který navrhl, aby bod 51, sněmovní tisk 379, byl pevně zařazen na 6. 2. po pevně zařazených bodech, to znamená jako následující bod. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 85 z přítomných 101 poslankyň a poslanců pro návrh 88, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP