(Jednání pokračovalo v 9.41 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, čas na přestávku a jednání poslaneckého klubu Strany zelených vypršel.

My jsem určili ověřovatele 25. schůze Poslanecké sněmovny. Nyní sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: paní poslankyně Dundáčková, pan poslanec Šidlo, pan poslanec Mlčák. Z členů vlády: pan ministr Julínek - odpoledne, pan ministr Kalousek - od 10 hodin, účast na jednání Senátu, pan ministr Langer - zahraniční cesta, pan ministr Nečas - taktéž zahraniční cesta, paní ministryně Parkanová - pracovní důvody, pan ministr Pospíšil - zasedání Rady EU pro spravedlnost v Bruselu, pan ministr Aleš Řebíček - odpoledne účast na jednání Senátu, pan ministr Říman má pracovní důvody, ale vidím, že tady sedí. (Poznámka ministra Římana z místa: Odpoledne.) Taktéž na odpoledne, pracovní důvody, omluven. Paní ministryně Stehlíková, pracovní důvody, a pan ministr Schwarzenberg.

Pan ministr Kalousek má náhradní kartu č. 17.

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 25. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze tedy navrhovat změnu nebo doplnění pořadu. Rovněž tak nelze rozšiřovat schválený pořad. Zkusím zazvonit. (Děje se.) Chvíli počkám, než se dostaví poslankyně a poslanci.

Pan poslanec Vojíř - náhradní karta č. 16.

Zdá se, že všichni, kteří chtěli hlasovat, se dostavili do sálu.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o návrhu pořadu 25. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 2 z přítomných 168 poslanců a poslankyň pro návrh 80, proti 82.

 

Vidím pohyb směrem k místu, kde jsou k nalezení hlasovací listiny. Chvíli vyčkám a potom vyhlásím výsledek. (Kontrola sjetiny.) Je to v pořádku? (Hlas: Bohužel.)

Kontrola proběhla. Konstatuji, že návrh pořadu nebyl schválen.

 

Tím končím 25. schůzi. Vyhlašuji 20 minutovou přestávku a poté budeme pokračovat 23. schůzí. (Hlasy: Čím?) Jsou písemné interpelace, takže písemnými interpelacemi. První je na pana premiéra. (K panu poslanci Urbanovi:) Pane poslanče, chcete vystoupit? (Souhlas.) Ale k čemu? Protože teď není žádná schůze. (Poslanec Urban z místa: K hlasování.) Dobře.

 

Poslanec Milan Urban: Pane předsedo, já se omlouvám, ale já jsem hlasoval pro program, a na sjetině mám křížek. Zpochybňuji tedy hlasování. (Ohlas v sále. Hlasy: Po přestávce.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, přivedl jste mě do hrozné situace, protože 25. schůze byla ukončena, ale bylo to bezprostředně po kontrole. Já si myslím, že bychom o této námitce měli hlasovat. (Poznámky z pléna s protichůdnými názory.) Já si myslím, že to jde, protože když vznese námitku pan místopředseda Kasal proti mému postupu, je to vyřešeno. Prosím, pan místopředseda Kasal.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane předsedo, vy mi čtete myšlenky. Já vznáším formální námitku proti vašemu postupu.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano. To znamená, že budeme o této námitce proti mému postupu hlasovat. (Debaty v sále mezi poslanci.) Chvíli počkám, než si to kolegové mezi sebou vysvětlí.

Takže budeme hlasovat o námitce pana místopředsedy Kasala. Kdo s touto námitkou... (Poznámka z pléna: Proti čemu?) Proti postupu předsedajícího.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP