(12.10 hodin)
(pokračuje Filip)

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 309 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 309 z přítomných 150 pro 101, proti 4. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji ministru Svobodovi, děkuji panu zpravodaji Borisu Šťastnému a končím bod číslo 96.

 

Dalším bodem je bod číslo

 

106.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb.,
o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 338/ - třetí čtení

 

Jsme ve třetím čtení a žádám, aby u stolku zpravodajů zaujali svá místa ministr financí Miroslav Kalousek a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Radim Fiala. Konstatuji, že pozměňovací návrh byl rozdán jako sněmovní tisk 338/2.

Dále konstatuji, že pan poslanec Grebeníček má náhradní kartu číslo 17.

Pan ministr už je u stolku zpravodajů, pan zpravodaj také. Otevírám obecnou rozpravu, do které ve třetím čtení nemám žádnou přihlášku. Ptám se, jestli se někdo hlásí z místa. Není tomu tak. Rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacím návrhu. Prosím pana zpravodaje, aby přednesl pozměňovací návrh a před hlasováním se k němu vyjádřil. O totéž požádám pana ministra financí. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, kolegové, ve druhém čtení byl načten jeden pozměňovací návrh, který byl rozdán Poslanecké sněmovně pod číslem 338/2, o účinnosti. Jedná se o velmi jednoduchý technický pozměňovací návrh, který nezmění podstatu zákona.

Moje doporučení je souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O pozměňovacím návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 310, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro tento pozměňovací návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 310 z přítomných 152 pro 101, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Přikročíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tiku 338, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 311 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 311 z přítomných 152 poslanců pro 100, proti 3. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi financí, děkuji zpravodaji a končím bod 106.

Ještě než zahájím poslední bod třetích čtení, je mi ctí, že vás mohu všechny pozvat po skončení dnešní schůze na číši vína, kterou pořádá pan předseda Poslanecké sněmovny před ukončením našeho zasedání před Vánoci. To bude deset minut po skončení schůze. Poté se ale ještě sejde organizační výbor.

 

Nyní zahájím bod číslo

 

49.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech
a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 277/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujal své místo místopředseda vlády a ministr životního prostředí Martin Bursík a zpravodaj výboru pro životní prostředí poslanec Vlastimil Aubrecht. Konstatuji, že pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 277/2.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení a konstatuji, že do rozpravy nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, jestli se někdy hlásí z místa k pozměňovacím návrhům, k legislativně technickým. Není tomu tak, rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Žádám zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil, stejně tak jako pan ministr a místopředseda vlády Martin Bursík. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, doporučil bych, abychom o pozměňovacím návrhu pod písmenem A, což je usnesení výboru pro životní prostředí, hlasovali jako o celku, protože se jedná o jednoduché úpravy textu. Jako druhé hlasování bychom hlasovali o návrhu kolegy poslance Böhnische, který upravuje pouze účinnost některých článků této novely.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP