(9.20 hodin)

Poslanec Václav Exner: Paní místopředsedkyně, pane zpravodaji, já se domnívám, že o legislativně technických je potřeba hlasovat nejdříve, protože jinak například legislativně technická pana poslance Ambrozka, kdyby nakonec nebyla přijata a sám pozměňovací návrh ano, vznikl by nesmysl.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dobře. Pan zpravodaj jistě tuto změnu procedury bude akceptovat.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Tuto proceduru akceptuji, samozřejmě. Uvědomil jsem si to až na konec, že vlastně je třeba o legislativně technických návrzích hlasovat nejdříve.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dobře. Takže ještě další připomínka k navržené proceduře? Není tomu tak. Můžeme přistoupit k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Já vás poprosím, pane zpravodaji, abyste nám vždy řekl, o jakém návrhu budeme hlasovat, sdělil nám své stanovisko, a taktéž o stanovisko požádám pana ministra jako předkladatele.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Vážená paní místopředsedkyně, nejdříve bychom hlasovali o legislativně technických pozměňovacích návrzích, které byly předloženy ústně před chvílí poslanci. Moje stanovisko je pozitivní. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 233 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 157, proti nikdo. Návrh byl schválen. Další návrh prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Jako druhý bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu zemědělského výboru jako celek, vyjma bodu A1, to znamená A2 až A29. Stanovisko pozitivní. (Ministr od A2 do A29 souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 234. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro 158, proti nikdo. Tento návrh byl přijat. Dále, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Jako další hlasování bychom měli hlasování o posledním bodu zemědělského výboru, bod A1. Stanovisko neutrální až mírně pozitivní. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 235 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro 91, proti 44. Tento návrh byl přijat. Další, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Nyní jsme se dostali k pozměňovacím návrhům pana poslance Rabase. První budeme hlasovat pod písmenem C1. Upozorňuji, že pokud odhlasujeme tento bod ve smyslu pozitivním, bude nehlasovatelný pozměňovací návrh poslance Ambrozka po písmenem B2. Moje stanovisko pozitivní. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ještě než dám hlasovat, oznamuji, že pan poslanec Tlustý hlasuje s náhradní kartou č. 15.

 

Nyní tedy zahájím hlasování o pozměňovacím návrhu C1. Je to hlasování s pořadovým číslem 236 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 168 poslankyň a poslanců pro 163, proti 1. Tento návrh byl přijat. Další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Další návrh máme pod písmenem C2. Stanovisko negativní, nesouhlas. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 237 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 168 poslankyň a poslanců pro 14, proti 122. Tento návrh nebyl přijat. Další návrh, prosím.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Pod písmenem C3. Negativní, nesouhlas. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 238 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 167 poslankyň a poslanců pro 14, proti 132. Ani tento návrh nebyl přijat. Další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Pod písmenem C4. Nesouhlas. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 239. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 167 poslankyň a poslanců pro návrh 10, proti 123. Ani tento návrh nebyl přijat. Další prosím.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Další pozměňovací návrh, pod číslem C5. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 240. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 167 pro 154, proti nikdo. Tento návrh byl schválen. Další, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Další budeme hlasovat dohromady návrh B1 a B4. Znamená to, že jsme přešli na pozměňovací návrhy pana poslance Ambrozka. Moje stanovisko je souhlasné.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážený pane ministře, vaše stanovisko? B1 a B4 současně. (Ministr s B1 a B4 souhlasí.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 241 a táži se vás, kdo souhlasí s těmito předloženými návrhy. Kdo je proti těmto návrhům? Děkuji.

Z přítomných 167 poslankyň a poslanců pro návrh 156, proti nikdo. Tento návrh byl schválen. Další návrhy, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Další návrh pana poslance Ambrozka je návrh B2. Jelikož bylo odhlasováno C1 pana poslance Rabase, je B2 nehlasovatelné, tak přecházíme na pozměňovací návrh B3. Nesouhlas. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 242. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 167 poslankyň a poslanců pro návrh 17, proti 131. Návrh nebyl přijat. Další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Nyní budeme hlasovat pozměňovací návrh pod písmenem B5. Nesouhlas. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 243 a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 1267 poslankyň a poslanců pro 9, proti 140. Tento návrh nebyl schválen. Další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Nyní máme pozměňovací návrh pod písmenem B6. Nesouhlas. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 244 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 167 poslankyň a poslanců pro 10, proti 139. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Další návrh je pod písmenem B7. Stanovisko neutrální. (Ministr má rovněž neutrální stanovisko.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP