(14.50 hodin)

Poslanec Jan Babor: Já se omlouvám, vážená paní předsedající. Mačkal jsem ano, a na sjetině mám křížek. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. O této námitce rozhodneme vzápětí.

Táži se vás, kdo souhlasí s námitkou proti hlasování, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti této námitce?

Hlasování pořadové číslo 341. Z přítomných 154 pro 139, proti 1. S námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o pozměňovacím návrhu A19. Já ještě jednou poprosím pana ministra i pana zpravodaje o sdělení stanoviska.

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Takže teď bude znovu opakování hlasování?

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Opakujeme hlasování o pozměňovacím návrhu A19.

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Já opakuji, že ze systémového hlediska je tento zásah do zákona s mým nesouhlasem.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Já mám obdobné stanovisko. Záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já vás ještě na žádost z pléna odhlásím a poprosím vás o novou registraci. Předpokládám, že všichni, kteří se chtějí účastnit tohoto hlasování, jsou v sále a znovu se zaregistrovali svými hlasovacími kartami.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 342 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 74, proti 51. Tento návrh nebyl přijat.

 

Předpokládám, že již nebude probíhat kontrola výsledků tohoto hlasování, a můžeme přikročit k dalšímu pozměňovacímu návrhu. Vážený pane zpravodaji, sdělte nám, o čem budeme nyní hlasovat.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Samozřejmě potom musíme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmeny E a B, ale to je až další potom v proceduře. Já na to upozorním.

Takže teď přichází na řadu pan poslanec Boris Šťastný, jak jsem řekl, bylo již domluveno, že jeho hlasování bude… (Nesouhlas ze sálu.) Ale to mám až v dalším hlasování. (Reaguje na poznámku pronesenou z pléna.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane zpravodaji, procedura je schválená, takže se držme schválené procedury a sdělte nám, o kterém pozměňovacím návrhu nyní hlasujeme.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Dobře. Takže nyní budeme hlasovat o pozměňujícím návrhu pod písmenem E pana poslance Zgarby.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dobře. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 343 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. (Stanovisko ministra nesouhlasné, stanovisko zpravodaje záporné.) Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 155 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 64, proti 65. Návrh nebyl přijat. Můžeme pokročit dále, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Takže poslední možnost v této triádě je pozměňovací návrh pod písmenem B pana poslance Papeže. Také se týká § 77 odst. 7.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Prosím stanoviska. Pane ministře.

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Zase ze systémového hlediska nesouhlasné stanovisko. (Stanovisko zpravodaje nesouhlasné.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Prosím paní poslankyně a pány poslance, kteří mají jiný názor než ministr a zpravodaj, aby svá stanoviska sdělovali potichu.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 344 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem. Kdo je proti tomuto pozměňovacímu návrhu? Děkuji.

Z přítomných 156 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 80, proti 40. Tento návrh byl schválen.

 

Nikdo si nepřeje provést kontrolu hlasování, můžeme tedy pokročit k dalšímu pozměňovacímu návrhu. Pane zpravodaji, sdělte nám, který to bude.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Další je pozměňovací návrh pana poslance… (Hluk v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Takže přece jenom probíhá ještě dodatečná kontrola výsledků hlasování. Takže opět požádám o chvilku strpení.

Takže proti výsledku hlasování nebudou vzneseny žádné námitky. Pane zpravodaji, o čem budeme hlasovat nyní?

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Nyní budeme pokračovat hlasováním D1 pana poslance Borise Šťastného a to se týká centrálního datového úložiště. Jak jsem již řekl, jsou tam dva stejné pozměňovací návrhy, tento je mírně kvalitnější. (Stanovisko ministra i zpravodaje souhlasné.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 345 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomu? Děkuji vám.

Z přítomných 157 poslankyň a poslanců pro návrh 150, proti nikdo. Tento návrh byl schválen. Dalším návrhem je, pane zpravodaji…?

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Tímto se stává pozměňovací návrh označený písmenem C paní poslankyně Kateřiny Konečné nehlasovatelný.

A budeme pokračovat 12. bodem a to je hlasování D2. Týká se to odpovědnosti za škodu a zavinění. Bude-li přijat, je potom nehlasovatelný A13.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Stanoviska, prosím.

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Tady je nesouhlasné stanovisko, protože preferujeme A13. (Stanovisko zpravodaje neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 346. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 157 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 78, proti 48. Tento návrh nebyl schválen.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Jestliže nebyl schválen, tak se hlasuje o bodu A13.

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Ano. A to my podporujeme. (Smích v sále.)

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Já jenom vysvětlím pro názornost. Je to také odpovědnost za škodu a zavinění, ale změkčená. Takže já tady mám souhlasné stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji oběma pánům za stanoviska s výkladem.

 

Zahajuji hlasování 347, ve kterém se vás táži, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 157 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 127, proti nikdo. Návrh byl schválen. Další, prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Další je bod D3. A bude-li přijat, je nehlasovatelné A18 a A25. (Stanovisko ministra silně negativní, stanovisko zpravodaje pozitivní.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 348 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 157 poslankyň a poslanců pro návrh 63, proti 60. Návrh nebyl schválen. Dalším návrhem je, pane zpravodaji…?

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Takže nebylo přijato, tak musíme hlasovat o bodu A18.

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Ještě silnější negativní stanovisko. (Stanovisko zpravodaje neutrální.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP