(Jednání pokračovalo v 9.52 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegové, pokračujeme. Pan poslanec Jiří Paroubek má náhradní kartu číslo 2.

Vy chcete ještě něco k tomu programu? (Obrací se na poslance Bartoše.)

Takže vlastně budeme pokračovat ještě v návrzích změny programy v tom případě. Pan poslanec Vidím byl vlastně přihlášený první, takže necháme slovo jemu. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Vážený pane předsedající, paní a pánové, z dohody představitelů jednotlivých poslaneckých klubů vyplynul fakt, že dnes bude Poslanecká sněmovna zřejmě jednat bez polední přestávky do zhruba 14. či 15. hodiny. Z toho pro mě vyplývá povinnost požádat Poslaneckou sněmovnu o následující.

Při projednávání pořadu této schůze Poslanecká sněmovna rozhodla o pevném zařazení čtyř bodů po dnešní polední přestávce, která ale nebude. Proto chci Sněmovnu požádat, aby tyto body, které původně byly pevně zařazeny jako první body po skončení dnešní polední přestávky, byly pevně zařazeny po projednání již na dopoledne pevně zařazených bodů. Jedná se o pět bodů, které byly zařazeny na dnešní odpoledne.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Po projednání dopoledních pevných. Ano. Pochopil jsem tento manévr. Prosím pana poslance Waltera Bartoše.

 

Poslanec Walter Bartoš: Vážený pane místopředsedo, vážená vládo, dámy a pánové, dovolte, abych také se vyjádřil k návrhu pořadu a požádal Poslaneckou sněmovnu, aby sněmovní tisk číslo 320, který se týká rozpočtového určení daní, tedy bod 28, byl přeložen na středu příští týden po pevně zařazených bodech.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dopoledne?

 

Poslanec Walter Bartoš: Já myslím že odpoledne.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Odpoledne. Tam budou třetí čtení. Takže na středu příští týden po pevně zařazených bodech. Ano. Dobře.

Má ještě někdo něco do pořadu schůze? Takže pokud ne, tak zagongujeme a budeme hlasovat. Prosím všechny, aby se vrátili do síně sněmovny. Tak a budeme hlasovat návrhy změny. Prosím vás, budeme postupovat tak, že nejdříve budeme hlasovat návrh pana poslance Kafky.

Nejdříve tedy budeme hlasovat návrh pana poslance Kafky. To se jedná o ten zákoník práce, tisk 288. A tady se jedná o návrh na rozšíření pořadu schůze. To musíme hlasovat zvlášť. Takže prosím vás, návrh pana poslance Kafky musíme hlasovat ve dvou krocích. Za prvé musíme nejdříve hlasovat o rozšíření pořadu schůze. Ale pan poslanec Hašek…

 

Poslanec Michal Hašek: Vážený pane předsedo, já bych ještě požádal o třicetivteřinovou konzultaci na toto téma, protože je možné, že ještě poslanecké kluby využijí možnosti, které jim dá jednací řád z hlediska veta zařazení nového bodu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Konzultace.

(Po chvilce:) Kolegové, takže se ptám, jestli bude vznesen nějaký návrh. Nebude. Můžeme tedy pokračovat v tom hlasování. Já jsem to pochopil tak, že hlasování může proběhnout. Nejsou tedy námitky, abychom hlasovali tento bod.

Návrh pana poslance Kafky. Opakuji. Je třeba tento bod hlasovat ve dvou krocích. Ten první je návrh rozšířit pořad schůze o tisk 288, zákoník práce. Teprve pokud se nám toto povede, tak můžeme hlasovat o zařazení toho bodu do pořadu schůze. Doufám, že všichni jsou připraveni o tomto bodu hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, rozšířit pořad schůze o tisk 288, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 60. Přítomno je 163, pro hlasovalo 142, proti 4. Takže tento návrh byl přijat.

 

A nyní v druhém kroku bychom mohli hlasovat o tom, že tento tisk 288 zařadíme na úterý příští týden jako druhý pevně zařazený bod pořadu. Je s tím takto souhlas?

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tedy tento tisk jako druhý bod v úterý odpoledne pevně? Stiskněte tlačítko, pokud s tím souhlasíte. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 61. Přítomno 164. Pro 140, proti 2. Takže tento návrh byl také přijat.

 

Další bod - návrh. To byl pan ministr Langer. Jemu se jednalo o bod číslo 4. Připomenu, že bod číslo 4, to je ten pobyt cizinců. A bod číslo 4 navrhoval ministr Langer zařadit na úterý za tento teď druhý bod pevně zařazený v úterý jako třetí bod. Úterý třetí bod - bod číslo 4, pobyt cizinců. Takto je návrh snad všem jasný. Můžeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod jako třetí bod v úterý, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 62. Přítomno je tady 165 poslanců, pro hlasovalo 156, proti 3. Takže i tento návrh na zařazení byl přijat.

 

Pak jsme slyšeli návrh pana poslance Břetislava Petra. To byly body 6, to je ochrana označení původu a zeměpisných označení a zákon o ochraně spotřebitele, a 8, to je hornická činnost. Tyto dva návrhy, šestý a osmý tedy, byl návrh zařadit pevně dnes dopoledne za pevně zařazené body. Ano?

***




Přihlásit/registrovat se do ISP