Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
26. září 2007 v 9.04 hodin

Přítomno: 181 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, páni poslanci, vážení členové vlády, přeji vám dobré ráno a zahajuji druhý jednací den 21. schůze Poslanecké sněmovny.

Kolegyně a kolegové, prosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Pan poslanec Jaromír Chalupa má náhradní kartu č. 6, pan poslanec Jaromír Tejc má náhradní kartu č. 7, pan poslanec Jan Babor má náhradní kartu č. 2, pan poslanec Vladimír Šoltys má náhradní kartu č. 11, pan poslanec Oldřich Vojíř má náhradní kartu č. 13, paní poslankyně Olga Zubová má náhradní kartu č. 15 a pan ministr Jiří Pospíšil má náhradní kartu č. 5.

Mám zde omluvy z dnešního jednání. Omlouvá se pan poslanec Jiří Čepelka, je ve Finsku, omlouvá se ještě Jiří Paroubek, hospitalizován je pan poslanec Josef Smýkal, na služební cestě je pan poslanec Evžen Snítilý. Omlouvají se také členové vlády Jiří Čunek, Petr Gandalovič, Václav Jehlička, Tomáš Julínek, ze zdravotních důvodů Vlasta Parkanová a v OSN je stále ještě Karel Schwarzenberg.

Dnes bychom měli zahájit jednání pevně zařazenými body 24 a 25 a pak pokračovat body v pořadí, které jsme schválili, to jsou návrhy zákonů v prvém čtení.

O slovo se hlásí pan poslanec Petr Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, vidím, že nové mikrofony dlouho nevydržely.

Chtěl bych navrhnout změnu programu, a to bod 29, třetí čtení tzv. diginovely, zařadit na čtvrtek odpoledne po interpelacích a zároveň samozřejmě požádat tímto Sněmovnu o souhlas, aby třetí čtení mohlo probíhat jindy, než je stanoveno zákonem o jednacím řádu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Čili po skončení interpelací navečer, jakmile budou splněny lhůty, tzn. až od 18.25 hodin.

Kromě toho, co nám navrhl k hlasování pan poslanec Petr Pleva, musíme se ještě vypořádat s bodem 21 schváleného pořadu, což je třetí čtení tisku 183, zákona o finanční kontrole, a rozhodnout o jeho zařazení do dnešního programu, jak jsme včera o tom hlasovali.

Odpolední jednání pak bychom měli zahájit pevně zařazenými body 14, 5, 6 a 7.

Ještě se hlásí pan poslanec Radim Chytka.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP